TEMA

torsdag 01.04 2021
 

For oss er det et lite mirakel at han igjen leker som et vanlig barn

torsdag 16.05 2019
Han får anerkjennende nikk fra Efi Latsoudi og Chryssa Panoussiadou. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

I Trondheim for å dele kunnskap: - Det skjedde et mirakel på øya Lesvos i 2015

Det mener de tre greske solidaritetsarbeiderne, som nå er i Trondheim for å dele sin kunnskap om hvordan jobbe med flyktninger i et lokalsamfunn over lang tid.

lørdag 02.06 2018
Sjansespill: Etter å ha forsert gjerdet inn til havneområdet, løper en gruppe menn og gutter etter en lastebil og forsøker å få opp bakdøren. For å si det forsiktig: Mulighetene for å bli med på neste overfart til Italia, er minimale. 

Det håpløse spillet

På havna i den greske byen Patras utspiller det seg et nøye koreografert drama. Flyktningene og migrantene kaller det «The Game», et spill nesten uten vinnere.

mandag 19.02 2018
Flyktningestrømmen til Norge og Europa kan øke voldsomt dersom store landområder ødelegges av klimakrisen. En ny rapport viser at global oppvarming og klimaendringer kan få alvorlige følger, også for oss som bor oppe ved Nordpolen, skriver Adresseavisens kommentator. 

Fremtiden blir ikke spesielt hyggelig

Litt mildere vintre og litt høyere havnivå. Det kan vi vel alltids takle her oppe ved Nordpolen. Klimaendringer kan de bekymre seg om nede i landene.

mandag 25.12 2017
Familiefest: Fantine Harduin, Jean-Louis Trintignant, Isabelle Huppert, Toby Jones, Mathieu Kassovitz og Laura Verlinden nyter sol og familieverdier så lenge det varer i «Happy End». 

God, mørk tragikomedie fra solsiden 5

Velstående europeisk familiehygge går i hundene, i sterk og mørk tragikomedie fra solsiden, signert Michael Haneke.

søndag 10.12 2017
 

Signert

Tor Langbach: Et annerledes juleevangelium

Det skjedde i de dager at det utgikk befaling fra keiseren om at hele verden skulle innskrives i manntall, og deretter holde seg der de var innskrevet.

mandag 27.11 2017
Marit Heldal, Mari Åm og Marit Album Kvernmo, Ida og Vetle (foran) med veskene og bagene som skal selges på solidaritetsdagen

Båtflyktningene på Lesvos lager vesker av redningsvestene sine

Redningsvestene var i ferd med å bli et søppelproblem på den greske øya Lesvos. Nå blir de forvandlet til vesker og bager som selges til inntekt for flyktningene.

søndag 24.09 2017
Kaos: Slik ser det ut i Libya i dag. Bildet er tatt i området Sabri 15. august i år . 

Signert

Norge har skyld i flyktningekrisen

Norges deltakelse i Libya-krigen har skapt kaos i landet og en langvarig migrasjonskrise i Europa.

mandag 10.07 2017
Barn på flukt: Signert-forfatteren er uenig i regjeringens innvandringspolitikk. Bildet er fra statsminister Erna Solbergs (H) besøk i flyktningeleiren Zaatari i Jordan i 2015. 
    
      (Foto: Tore Meek, NTB scanpix)

Signert

Norge anses ikke lenger for å være et attraktivt land

«Dette er gledelige nyheter på vei inn i sommeren», uttalte vikarierende innvandringsminister Per Sandberg i forbindelse med de siste ankomsttallene fra Utlendingsdirektoratet (UDI).