TEMA

tirsdag 12.05 2020
 

Utålmodige Katrin:

- Vi gir oss ikke før barna i Moria er i sikkerhet

- Vi er utålmodige og frustrerte over at det ikke skjer noe, sier Katrin Glatz Brubakk. I dag har hun demonstrert foran Stortinget for at Norge skal hente barn fra flyktningeleiren.

fredag 17.04 2020
MYTILINI/MORIA, Lesvos, Hellas: Det er katastofale forhold i Moria-leiren på Lesvos. Katrin Glatz Brubakk jobber som psykolog for Leger uten grenser. Familie fra Afghanistan i teltet: barn 5, 4, 1 Nasanin, Arash (gutt), Jasmine, Samira og Saffir (mann). Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Adresseavisen mener

Norge må hjelpe barn som lever under umenneskelige forhold

Norge skal på ingen måte åpne grensene. Asylpolitikken, som det er et stort politisk flertall for, må ligge fast. Men situasjonen i flyktningleirer som Moria i Hellas er helt spesiell. Derfor må vi ta imot noen barn derfra.

mandag 03.02 2020
 

Debatt:

Vinteren er hard mot flyktningene, de vasser i søle og regn

I Al Hol-leiren bor det nå om lag 68 000 mennesker. De aller fleste av dem er kvinner og barn.

torsdag 09.01 2020
Katrin Glatz Brubakk fra Trondheim er en av to initiativtakere til oppropet om å evakuere barna fra Moria. - Oppropet er et forsøk på vekke utenriksministeren fra ansvarsfraskrivelsens dvale, sier hun. Bildet er fra Moria september 2019. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Regjeringen vil ikke gjøre som kampanjen med utspring i Trondheim ber om

Kjendiser støtter opprop om å evakuere barna fra flyktningleiren Moria. Regjeringen har ingen planer om å komme trønderkampanjen i møte.  

lørdag 05.10 2019
Det ble tøft for krisepsykologen å sende tilbake de flyktningene til leiren i Moria igjen, etter at de hadde vært vitne til en alvorlig ulykke.  

Katrin fra Trondheim jobber med de mest psykisk syke barna i Europas verste flyktningleir

Om få timer skal alarmen gå. To flyktninger har vært vitne til et barns død. Nå trenger de hjelp fra krisepsykolog Katrin Glatz Brubakk.

fredag 22.02 2019
 

Stillehavsøya ingen slipper vekk fra

Australia holder omtrent tusen flyktninger fanget på den lille stillehavsøya Nauru mens sakene deres behandles på ubestemt tid.

mandag 09.04 2018
«Situasjonen har gått fra vondt til verre. Mye verre» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra flyktningeleiren Shatila i Beirut i Libanon. 

Kronikk

Jeg kom nylig hjem etter et besøk der nede. Inntrykk vi sitter igjen med er rystende