TEMA

fredag 17.12 2021
 

Kunstnerne føler at de må tilpasse seg politiske signaler

torsdag 02.09 2021
Anita Utseth 
    
      (Foto: Aker BP)

Vi er for avhengige av laksekonger, kolonialmajorer og Trønderenergi

mandag 12.07 2021
 

Høyre-politikere: Ikke skrot noe som funker, Ap!

torsdag 24.12 2020
Å kjøpe gaver som faller i smak, trenger ikke være en enkel øvelse.  
    
      (Foto: Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Nei, det er ikke alltid tanken som teller

Jeg håper du har analysert mottakerne grundig før du kjøpte årets julegaver. Ellers kan du bli hengt ut i en Facebook-post nær deg.

torsdag 26.03 2020
Trondheim 30. oktober 2018 Jan-Frode Janson, ny sjef i Sparebanken Midt-Norge. Med Rolf Jarle Brøske Foto: Morten Antonsen 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Midt-Norges største bank trosser regjeringen, men gir 100 millioner i krisehjelp til frivilligheten

Regionens største bank gir 100 millioner kroner i krisegave til lokalsamfunn, lag og foreninger, men trosser en innstendig oppfordring om ikke å betale utbytte til eierne.

mandag 16.12 2019
 

Debatt:

Hvordan er julegavene produsert?

søndag 12.05 2019
En undersøkelse viser at trønderske konfirmanter får i år 30 000 kroner i snitt . Men penger er ikke alt. En festdag med oppmerksomhet og hyggelig samvær med familie og slekt, betyr antagelig mye.  
    
      (Foto: Berit Roald )

Når pappa har med seg nydama i konfirmasjonen

«Dette er din dag», sier vi høytidelig til konfirmanten. Likevel er det altfor mange voksne som er opptatt av seg selv og egne følelser når konfirmanten skal feires.

torsdag 17.01 2019
Nedgang i bilismen: Det er forsvinnende få olabiler å se i dagens gatebilde. Årsaken er kanskje at dagens unger har nok leker, nettbrett, dataspill og engasjerte foreldre? Her er det Dag Inge Antonsen fra Kirkegata i Trondheim som styrer olabil med nykvesset lugg og høye skuldre. Passasjer er Øyvind Halvorsen fra Bakkegata. Den lille publikummeren i bakgrunnen vet vi ikke navnet på. Året er 1966. 

Ikke ungenes skyld at butikkene går konkurs

Skal du få ungene til å leke mer, bør du legge deg på sofaen og se hele lørdagens tv-sport mens du venter på at barnas ipader skal lade ut.

torsdag 11.10 2018
Hjerte for byen: - Jeg er ikke trønder, jeg er trondhjemmer, sier Håkon Gullvåg. Her sammen med byaksjonsleder i Trondheim, Hildegunn Gutvik. 

Årets tv-aksjon:

De første 100 som gir 4000 kroner eller mer, får et Gullvåg-litografi

De første 100 som gir 4000 kroner eller mer, får et litografi av kunstneren.

lørdag 09.06 2018
Administrativ leder Arild Fehn (til venstre) og daglig leder Dag Aakre (nr.2 fra høyre) i Kirkens Bymisjon tok imot gavesjekken fra styreleder Jørn Aas (nr. 2 fra venstre) og sekretær Jørgen Langlie (til høyre) i Handelsreisendes Forening. 

Handelsreisende vil gi bort én million kroner

Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen i Trondheim har fått en halv million kroner hver fra Handelsreisendes Forening Trondheim.

tirsdag 29.05 2018
Kunsthus i Midtbyen: Den markante kunstneren Kjell Erik Killi-Olsen planlegger et storstilt kunsthus på denne tomta i Kjøpmannsgata, men krav til kostbare arkeologiske utgravinger sette kjepper i hjulene for prosjektet. 
    
      (Foto: David Engmo)

Må kaste seg rundt og hjelpe Killi-Olsen

Det er noe feil med systemet når det offentlige ikke tar mer ansvar for arkeologiske utgravinger av offentlige interesse.

fredag 12.01 2018
Det å renovere et kirkebygg kan som kjent ta sin tid, og etter år med de samme nyttårsforsettene vet man jo at det stort sett blir med den første uka, skriver Signert-forfatteren som ikke vil rydde ut jula med det første. Her er det jul i Erkebispegården med Nidarosdommen i bakgrunnen. 
    
      (Foto: GORM Kallestad,, NTB scanpix)

Signert

En uventet gave forlenger jula på ubestemt tid hos oss

Nå skal jula pakkes ned. Men ikke hos oss. En uventet gave på nyåret har forlenget den på ubestemt tid.

fredag 15.12 2017
Omsorg, men stress: «Mange bruker i disse dager mye tid på å finne den rette gaven. Gaven du føler deg trygg på at mottakeren vil sette pris på. Når mange av oss «har alt» – selv i ung alder – blir omsorgsjobben vanskeligere å utføre», sier gjestekommentator Oddveig Storstad. 
    
      (Foto: Frank Lervik)

Gjestekommentar

Julehandel er omsorgsarbeid

Å lage jul fordrer innkjøp – det er oftest gjort med kjærlighet. Å heve den moralske pekefingeren overfor dette forbruket er å underkjenne intensjonen bak.