TEMA

tirsdag 26.02 2019
Bodil Furu har laget en dokumentarfilm for å synliggjøre hva som foregår «backstage» i rådhuset i Trondheim 

Bodil var «flue på veggen» i rådhuset da hun skulle lage film

Billedkunstneren Bodil Furu har laget en dokumentarisk kunstfilm om hvordan trondheimspolitikerne har jobbet med grønn strek.

mandag 10.12 2018
Både Ap ved ordfører Rita Otterik og Høyre ved toppkandidat Ingrid Skjøtskift ønsker nå å innføre såkalte rekkefølgebestemmelser. - Hvis vi får slike bestemmelser, er det en stor og viktig endring for byutviklingen i Trondheim, sier byplansjef Ragna Fagerli.  
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Nytt vedtak: Åpner for at store utbyggingsområder i Trondheim settes på vent

I 2014 nektet Høyre og Ap å høre på statsråd Jan Tore Sanner (H), som mente at byen må styre hvilke boligområder som bygges ut først. Nå ønsker de samme partiene å innføre slike bestemmelser.

mandag 26.11 2018
Bystyret i Trondheim skal gjennomføre en ny behandling av grønn strek. Da må de gripe muligheten til å styrke vern av landbruksareal i Trondheim, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

En ny grønn strek må verne mer av matjorda

Bystyret i Trondheim har vedtatt at den grønne streken, som verner dyrket mark mot utbygging, skal trekkes opp på nytt. Det må føre til at flere landbruksområder vernes.

tirsdag 09.10 2018
Planen om grønn strek fra 2016 ble aldri en plan for varig jordvern i Trondheim. Nå ønsker flere partier i bystyret ny behandling av planen. Det gir anledning til å rette opp feilene som ble begått i forrige runde, skriver vår kommentator. 

Trondheim trenger en ny grønn strek

Grønn strek ble aldri en plan for varig jordvern i Trondheim. Nå har bystyret mulighet til å gjøre noe med det.

tirsdag 06.03 2018
«Problemet for Waage er at Olsøs direkte innvirkning på vedtaket ikke kom for dagen før Økokrim begynte å etterforske saken» skriver kronikkforfatteren. På bildet er Rita Ottervik og Geir Waage på vei inn i politiavhør i forbindelse med Økokrim-etterforskningen. 

Kronikk

Hvem kan ha tillit til Geir Waage?

Trondheim Arbeiderparti har fredet sin gruppeleder Geir Waage, til tross for at han har forklart seg uriktig om sin rolle i Kystad-saken i over et år. Hvordan er det mulig?

lørdag 22.07 2017
Klett-krysset: E6 mellom Trondheim og Jaktøya i Melhus er allerede påbegynt. Store områder brukt for jordbruk er midlertidig og permanent beslaglagt. 

Disse trønderkommunene er norgesmestre i nedbygging av matjord

I 2016 omregulerte Melhus kommune mest matjord av alle kommuner i Norge.

onsdag 05.04 2017
Økokrim-avhør Ap-politiker og Staur-rådgiver Rune Olsø forlot Sentrum politistasjon sammen med sin advokat Sigurd Holter Torp etter sju timer i avhør hos Økokrim. 

Olsø i sju timer langt økokrim-avhør

Via sin advokat, korrupsjonsekspert Sigurd H. Torp, sier Ap-topp Rune Olsø at han legger til grunn at Økokrim bygger på korrekt faktum og at saken raskt henlegges.

fredag 24.03 2017
Senterpartiets gruppeleder i Trondheim, Marte Løvik, mener hele prosessen rundt planen for grønn strek og jordvern i Trondheim må behandles på nytt. - Elementer i denne saken har skapt så liten tillit til det politiske systemet at vi må behandle den på nytt for å gjenreise tilliten, sier Løvik. 

Senterpartiets landsmøte:

Krever omkamp om jordvern og grønn strek i Trondheim

Senterpartiets Marte Løvik krever at alle saker i forbindelse med planen for grønn strek og jordvern i Trondheim behandles på nytt.

lørdag 18.03 2017
Kystad Det er denne eiendommen på Byåsen i Trondheim Staurs Rune Olsø skulle bistå med å få regulert til boligområde. 

Waage i permisjon foreslo Kystad ut av grønn strek

Kvelden før møtet i bygningsrådet kom formuleringen som førte til at Kystad unngikk varig vern. Forslaget kom fra Rune Olsøs nære venn Geir Waage, som var i fødselspermisjon.

søndag 12.03 2017
 

Debatt:

Koteng om Olsø: «Kjære politikere, rydd opp i svineriet. Unngå å gjøre dette partipolitisk. Dette er alt for alvorlig til det»

«I saken med Olsø og Staur synes mange å glemme selve grunnmuren til vårt demokrati; TILLIT!» skriver Ivar Koteng i dette debattinnlegget.

torsdag 09.03 2017
 

Debatt

Det er ikke helt uvanlig at aktører som blir utsatt for kritisk journalistikk klager til PFU

Svarer: Rune Olsø kritiserer Adresseavisens arbeidsmetoder. 

Debatt

Adresseavisen er klaget inn til PFU for brudd på presseetiske regler

I avtalen som ble inngått mellom Staur Holding AS, Kystad Vestre AS og PH Utvikling I AS, var det en forutsetning av det var Rune Olsø personlig som skulle bistå med hjelp til å sikre at grøntområdet Kystad ble et boligområde. Totalt seks millioner kroner var avtalen verdt. 

Utbygger betalte to millioner for Ap-toppens bistand

torsdag 15.12 2016
Debatten om hvor byens storhall skal ligge, har vært en av årets viktigste og mest engasjerende. 

Sju saker og tre personer som preget politikken i Trondheim i 2016

Året 2016 har vært preget av tøffe diskusjoner om byutvikling – som ender med at Arbeiderpartiet får det som de vil.

onsdag 23.11 2016
Aps Rune Olsø inngikk i 2015 en personlig opsjonsavtale om framtidig boligutbygging på Være. 

Adresseavisen mener

Skjulte opsjoner undergraver demokratiet

Adresseavisens omtale av Overvik, Rotvoll, Kastbrekka og Være gir nødvendig innsikt bak omstridte vedtak om utbygging på jordbruksområder.

fredag 26.08 2016
Inne på Overvik SVs Ottar Michelsen (i midten) tror nå det likevel kan bli skole inne på Overviks område. Bildet er tatt da Overvik ble frigitt av daværende statsråd Bård Vegar Solhjell. 

- Nå tror jeg Høyre kommer til å snu om Jakobsli skole

Rådmannen legger det helt åpent for politikerne å gå for NTNU-tomta eller skoletomt inne på Overvik. SVs Ottar Michelsen mener Høyre nå er nødt til å snu.

torsdag 28.07 2016
Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Eva Solvi, bekrefter at hun har avgitt en høringsuttalelse som er sjelden skarp kost. - Den må være det. Vi må si fra nå, før det gis grønt lys til Overvik, advarer hun. Her i Skovgårdkrysset, som er ett av de stedene som vil bli sterkt rammet av en utbygging. 

Derfor sier Statens vegvesen nei til Overvik-utbygging nå

Statens vegvesen setter bremsene på for Overvik-utbyggingen. De krever at vei- og kollektivsystemer er på plass før den store utbyggingen starter.

mandag 20.06 2016
 

Mysteriet på rådhuset

Det blir stadig vanskeligere å forstå forholdet mellom utbyggere og politikere i Trondheim.

fredag 01.04 2016
 

Leder fredag 1. april 2016

Grønn strek kan virke mot sin hensikt

Bystyret i Trondheim vedtok torsdag en grønn strek som ikke bidrar vesentlig til et bedre jordvern. Dessverre kan vedtaket i praksis bety det motsatte.

torsdag 31.03 2016
Uenige: Varaordfører Hilde Opoku og KrFs Geirmund Lykke tapte kampen om mer jordvern i Trondheim. Aps gruppelder Geir Waage, i midten, søkte samarbeid med Høyre for å gå gjennom sitt syn i bystyret torsdag. 

Bystyret trumfet gjennom den grønne streken

Småpartiene kjempet hardt, men Ap brøt med sine venner. Ap og Høyre slo seg sammen, og avgjorde hvilke landbruksområder som skal vernes for fremtidig utbygging.

 

Kommentar:

Forslaget som får flertall i bystyret, er egentlig en vits

Som den første virkelige prøvesteinen for storkoalisjonen i Trondheim, ble «grønn strek» en fiasko.

Brutt med Ap: Aps samarbeidspartnere i trondheimspolikken er svært skuffet over at Ap og Høyre nå søker sammen for å sikre flertall for mindre vern av dyrket mark enn de ønsker. fra venstre, Jon Gunnes (V), Geirmund Lykke (KrF), Svein Otto Nilsen (PP), Hilde Opoku (MDG), Ottar Michelsen (SV) og Kolbjørn Frøseth (Sp). 

Ap og H sikrer flertall for mindre vern av jord i Trondheim

Splitter partiene som styrer Trondheim.

onsdag 17.02 2016
Tre områder: Det politiske flertallet vil sette en grønn strek rundt Byneset, Leinstrand og Brattsberg. Det betyr mindre jordvern enn rådmannen har foreslått. 

Bystyret i Trondheim:

Strammer kraftig inn på den grønne streken

Byneset, Leinstrand og Bratsberg er områdene det politiske flertallet vil ha innenfor en grønn strek i Trondheim. Det betyr mindre jordvern enn det rådmannen har lagt opp til.

onsdag 27.01 2016
 

Nå eller aldri for jordvern i Trondheim

Rita har et problem dersom hun løper fra samarbeidspartiene så snart det dukker opp en miljøsak som virkelig betyr noe.