TEMA

søndag 02.05 2021
 

Er det grønne skiftet bare for de rike? 

torsdag 17.12 2020
I våre prosjekter ved Heimdal, Tiller og Johan Bojer vgs, er klimabelastningen fra materialer redusert fra 22-56 prosent målt mot sine referansebygg, skriver bygge- og eiendomssjefen.  
    
      (Foto: Espen Bakken)

Svarer Daniel Johansen: Vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen

torsdag 28.11 2019
Daglig leder Maria Dalen i gründerbedriften Easygrow vant prisen Årets kremmer. Easygrow viser at bærekraft kan gi god avkastning. 
    
      (Foto: ELLEN LUNDRING.)

Debatt:

To søstre bak gründerbedrift som viser at bærekraft er lønnsomt

Tidligere ble hver enhet pakket inn i plast, nå kommer alle vognposene med en tøybag som emballasje.

tirsdag 12.11 2019
Oslo 20190619.
Partileder Jonas Gahr Støre oppsummerer det politiske halvåret og åpner Arbeiderpartiets valgkampsentral. 
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix 
    
      (Foto: Berg-Rusten, Ole)

Debatt:

Jonas Gahr Støre (Ap) om klimakrisen og oljefondet: Klimakrisen utfordrer oss. Også på hvordan vi sparer for kommende generasjoner

søndag 21.04 2019
Ladekunder: Ingvild Kildahl ved Grong Hotell gleder seg over at det er en ladestasjon for elbiler 50 meter fra restauranten som hotellet hennes driver i Grong sentrum.  
    
      (Foto: Terje Svaan)

Flere elbiler på veiene har gitt Grong Hotell uventet oppsving

Ingvild Kaldahl ved Grong Hotell gleder seg over at det blir flere og flere elbiler. Når de utslippsfrie bilene skal lades, blir det penger i kassen for de som selger mat til bilførere som må vente mens bilen får strøm.

fredag 14.12 2018
Over vannet: Slik kan det se ut når den batteridrevne og klimasnille hurtigbåten fra Flying Foil og Brødrene Aa tar seg frem over vannet, ikke gjennom vannet som dagens hurtigbåter. Foiler, eller vinger, midt på og bak på hurtigbåten gjør at den løfter seg opp fra sjøen. 

Snart kan du fly over bølgene i Trondheimsfjorden

To trønderske bedrifter får penger fra staten for å bygge hurtigbåter som kan fly klimavennlig over bølgene, i stedet for å pløye gjennom dem.

fredag 07.09 2018
Fabrikkrobot: Produksjonselektroniker Raymond Melum jobber med å sette i drift robotene som skal produsere skipsbatterier for Siemens. Robotene er montert i bur, og robotens armer stanser hvis et menneske kommer for nær. 

Her lager en robot batterier til skip

Siemens har levert de første skipsbatteriene fra sin helautomatiske batterifabrikk på Sluppen i Trondheim.

onsdag 14.03 2018
Til nå har norske strømkunder bidratt med 6,2 milliarder til byggingen av Roan vindpark og de andre vindkraftanleggene i Norge. Snart reises den første vindturbinen på fjellet i Roan. 

Norske strømkunder betaler milliarder for vindparkene

Vindparkene som anlegges i Trøndelag og Norge er i stor grad betalt av strømkundene. De har til nå bidratt med tilsammen 6,2 milliarder til vindkraftutbyggingen.

onsdag 01.11 2017
 
    
      (Foto: marthe hårstad)

Gruvearbeidersønnen fra Løkken leder an i det grønne skiftet:

Gruvearbeidersønnen fra Løkken forvalter 720 milliarder kroner

- De selskapene som bare prøver å holde på det gamle, kommer til å gli over i solnedgangen, sier toppsjefen i Storebrand.

onsdag 25.10 2017

Helgesen møtte prins Charles i London 

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) søker allierte både ved det britiske hoffet og i næringslivet i kampen for bevaring av regnskogen. 

mandag 23.10 2017

Helgesen lover mer forskning på mikroplast

Vi vet for lite om mikroplast i havet, advarer forskerne, som ønsker seg mer penger. Miljøminister Vidar Helgesen (H) lover mer forskning.

søndag 15.10 2017
Full tank: Odd Reitan (til venstre) og klimaminister Vidar Helgesen med fykllepistolen sto sammen for den første offisielle tankingen da det ble åpnet en hydrogenstasjon i fjor høst. Reitan, som eier Uno-X, skulle nok gjerne sett at staten betalte mer og raskere for å spleise på hans hydrogenstasjoner, mens statsråden lar Enova trykke på bremsen. 

Bygger kun én hydrogenstasjon i Trøndelag

Klimakrisen trenger seg på. Likevel velger Enova å støtte bygging av kun tre hydrogenstasjoner i år. I hele Norge.

torsdag 12.10 2017
Grønn konkurransekraft: Miljøvernminister Vidar Helgesen viser fram det grønne skiftet til NTNU-rektor Gunnar Bovim. De er enige i at NTNU er forskningsmotoren for å få til omlegging til lavutslippssamfunnet. 

NTNU er helt nødvendig for det grønne skiftet

Norge skal bli et lavutslippssamfunn, men ikke et lavinntektssamfunn. Derfor vil miljøvernministeren tjene penger på grønn teknologi.

onsdag 04.10 2017

Miljødirektoratet foreslår å grave opp alle oljetanker

Om drøyt to år blir det forbud mot fossil oljefyring i Norge. Miljødirektoratet foreslår at tankene som ikke lenger er i bruk må tømmes og graves opp.