TEMA

mandag 01.03 2021
Innleggsforfatteren vil appellere til de som er i tvil når de før 1. mars skal krysse av for ønsket skole og studieretning: Velg urkesfag! Her er Karl Erik Almås (elektriker) og Mads Eriksen (elektrikerlærling) i arbeid. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Ikke hør på hva mora di sier - velg yrkesfag!

Klokken 23.59 i kveld går fristen for å søke på videregående skoler ut. Vi håper at så mange som mulig av de som fortsatt ikke har bestemt seg, velger yrkesfag. Det vil både kunne gagne ungdommene selv og resten oss. 

mandag 18.01 2021
 

Dette er din gullbillett direkte inn til en sikker, fast jobb

onsdag 02.09 2020
Daglig leder Mads Kristiansen (til venstre) i PK Service på Havstein helse- og velferdssenter, hvor bedriften har elektriker Karl Erik Almås (i midten) og lærling Mads Eriksen på jobb. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Håndverkere garanterer at de gjør jobben innen fem dager

Nå skal du slippe å vente i ukevis på at håndverkere skal gjøre små jobber. I kampen mot svart arbeid lover de å komme hjem til deg innen fem dager.

onsdag 22.07 2020
Trondheim, 22.07.2020. Rammeverkstedet List og Hempe legger ned driften etter 30 år. Foto: Roar Blåsmo-Falnes 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Legger ned rammeverksted etter 30 år

- Alt skal gå så fort i dag, og det skal være rimelig. Det sier eieren bak rammeverkstedet List & Hempe om hvorfor det er slutt.

onsdag 15.07 2020
VESTFOSSEN 20020809: Oppussing,- utvendig maling av hus. Maleren står i en lift. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Male, pusse opp, illustrasjonsbilde 
    
      (Foto: Terje Bendiksby NTB Scanpix)

Lei inn seriøse håndverkere når du pusser opp!

tirsdag 07.04 2020
Adresseavisen 2. april 2020 hadde saken om håndverkerne som sliter i koronatider. 
    
      (Foto: Faksimile Adresseavisen)

Debatt:

Førstehjelp for byggebransjen post korona

torsdag 27.02 2020
 

Debatt:

Vi trenger flere rockestjerner!

Ja, for meg er dere som sto på scenen i Gammelgruva på Løkken torsdag 13. februar og i Frimurerlogen i Trondheim lørdag 15. februar, rockestjerner på lik linje med artistene som sto på scenen i Trondheim Spektrum samme lørdagskveld!

onsdag 13.03 2019
Helt vanlig bad. Dette badet på i en sokkel på Flatåsen kan koste familien som bor der over 400 000 kroner. De trodde det skulle koste dem under 300 000 kroner. 
    
      (Foto: Frank Cadamarteri)

Slik unngår du trøbbel når du pusser opp og hyrer håndverkere

Få håndverkernes tilbudet skriftlig. Det er det viktigste rådet, fra både Forbrukerrådet og Huseiernes Landsforbund.

onsdag 05.12 2018
Klæbu Panorama: «Hvorfor skal ikke Tobb, som en stor lokal samfunnsaktør, stille krav på linje med offentlige innkjøpere når de går inn i slike byggeprosjekter?» spør innleggsforfatteren 

Debatt

Tobb står dypt inne i et byggeprosjekt av svært useriøs karakter

Seriøse håndverksbedrifter er jo helt sjanseløse i konkurranse med slike lavkostfirma som det her er snakk om, skriver Vidar Sagmyr fra Byggebransjens uropatrulje i dette debattinnlegget.

søndag 16.09 2018
 

Rannveig (26) fra Trondheim er Norges hyggeligste håndverkerlærling

Rannveig Johanne Hugdal drømte om å bli snekker, men turte ikke satse på bygg da hun gikk på videregående. Nå har hun turt - og blitt Norges hyggeligste lærling.

mandag 07.05 2018
På sløyden: Kunst- og håndverkverkstedene ligger i hjertet av Aune barneskole i Oppdal. Skolen satser på faget og har et eget team som står for all undervisning i faget på skolen. Her med lærerne Tore Almlid, Olaug Trøite, Ingerid Falksete og Line Bretten Aukrust. Bak står elevene Oda Rogstad (6), Synnøve Rise (12), Råmund Fløttum Orkelbog (12), Ingeborg Bjørndal (10), Sami Habtom (13), Ksenija Borisova (8), Edvin Dørum (10) og Laura Tørset Frisk (11). 

I Oppdal er sløydsalen i hjertet av skolen - det har disse fire lærerne sørget for

Før lå sløydsalen i et hjørne i kjelleren. Nå står høvelbenker, symaskiner, vever og maleutstyr i hjertet av skolen. Det er «satisfying», mener elevene.

tirsdag 31.10 2017
Vi vil få se flere slike, og andre parkeringsregulerende skilt i byen i fremtiden. Det igjen gir bøter hvis ikke reguleringen overholdes. 

Nå kan det bli slike skilt over hele Trondheim

Nå frykter håndverkere og andre næringsaktører at dette bare er starten på det som ender med parkeringsavgift på alle gater og veier i kommunen.

mandag 05.06 2017
Steinar Gjetø (til venstre) og Øystein Jacobsen i malerfirmaet Osvald Gjetø legger fliser på restauranten Almas. 60 prosent av omsetningen i firmaet kommer fra det offentlige og bedrifter. 40 prosent kommer fra privatmarkedet. 

Vil at du skal få skattefradrag for å pusse opp hvitt

Håndverkerforeningen og Entreprenørforeningen vil at vi skal få skattefradrag hvis vi velger seriøse håndverkere til å pusse opp hjemmene våre.

lørdag 22.04 2017
Avsløringer: Det ville vært fint om politiet fikk konsentrere seg om arbeidslivskriminalitet, og ikke ble press et av Dagsrevyen til å jage tiggere og trekkspillere, skriver Omdal. Her er en tigger i Thomas Angells gate i Trondheim. 
    
      (Foto: Ola Hegvold)

Fripenn

Glem tiggerne, sjekk malerne

Er vi helt sikre på at den organiserte kriminaliteten best lar seg stanse ved at bergensere sparker til en rumensk trekkspiller på Torgallmenningen?