TEMA

søndag 28.06 2020
Slik ble politibetjentene omringet etter at de hadde pågrepet en ung gutt på festen ved Hestsjøen. - Vi følte at vi ikke hadde kontroll, sier en av politibetjentene som stod i frontlinjen. 
    
      (Foto: POLITIET)

- Vi var bekymret for vår egen sikkerhet. Vi var så få, og de var så mange

Politibetjentene Kristine og Lena er skremt over tenåringenes oppførsel etter helgas festbråk ved Hestsjøen.

onsdag 10.04 2019
 

Debatt

Det er en skam å la veien være slik

«Det er en skam å la veien være slik» skriver Hermann Solbu  i dette debattinnlegget.

fredag 08.02 2019
«Årene etterpå har vært som en berg-og-dal-bane» skriver Jørgen Barlaup og Beathe Redergård om tida etter at hennes datter og hans stedatter Silje (5) ble drept. 
    
      (Foto: Kjell-Ivar Myhr)

Debatt

Vi er redd for å miste treffstedet som har hjulpet oss etter at Silje (5) ble drept

«Årene etterpå har vært som en berg-og-dal-bane» skriver Beathe Redergård og Jørgen Barlaup i dette debattinnlegget.

tirsdag 15.01 2019
Stenger: Kommunen har sendt ut forhåndsvarsel om vedtak om varig stengning av Gnist Trøa barnehage. Den private barnehagen vil klage vedtaket inn for fylkesmannen. Om de ikke når frem der, varsler de rettsak mot kommunen som er tilsynsmyndighet med private barnehager. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Full støtte fra politikerne for stengning:

40 nye ønsker seg bort fra Gnist-barnehage

Foreldre til 40 barn søker om overflytting til kommunale tilbud etter at kommunen har varslet stengning av Gnist Trøa barnehage på Heimdal. Utover disse, får de 19 skolestarterne eget tilbud.

torsdag 10.01 2019
Stenger: Kommunen har sendt ut forhåndsvarsel om vedtak om varig stengning av Gnist Trøa barnehage. Den private barnehagen vil klage vedtaket inn for fylkesmannen. Om de ikke når frem der, varsler de rettsak mot kommunen som er tilsynsmyndighet med private barnehager. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Stor pågang fra foreldre etter barnehagestenging:

19 familier vil vekk fra barnehagen

Onsdag begynte ønskene om overflytting av barnehagebarna fra Gnist Trøa å komme. Mange er bekymret både for hverdagen her, men også for overflytting og tilvenning i ny barnehage.

onsdag 09.01 2019
Runar Hjerpbakk mener kjeden, Gnist barnehager, har håndtert saken dårlig. Han mener alternativet på Charlottenlund er utilstrekkelig. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

- En helt umulig situasjon

Mange foreldre støtter barnehagen og de ansatte, til tross for at kommunen har varslet å stenge på grunn av uforsvarlig drift.

Stenger: Kommunen har sendt ut forhåndsvarsel om vedtak om varig stengning av Gnist Trøa barnehage. Den private barnehagen vil klage vedtaket inn for fylkesmannen. Om de ikke når frem der, varsler de rettsak mot kommunen som er tilsynsmyndighet med private barnehager. 

- Vi mener kommunens midlertidige løsning

FAU synes det er bra at kommunen tar bekymringen fra PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste) og foreldre på alvor, men trist at saken har gått så langt. De er ikke fornøyde med løsningen.

tirsdag 08.01 2019
Kommunaldirektør Camilla T. Nereid (sittende) inviterte foreldre i Gnist Trøa barnehage til møte tirsdag kveld. Bortimot 130 av dem kom. Fra venstre kommunalsjef for barnehage Hilde Skybakmoen, Ros-Mari Berre, Ragnhild Granskogen og Siv Akre fra rådmannens fagenhet for oppvekst og utdanning.  
    
      (Foto: KIM NYGÅRD)

Kommunen stenger privat barnehage - 115 barn rammes

Mandag 7. januar fikk Gnist Trøa barnehage på Heimdal beskjed om at dørene stenges på grunn av uforsvarlig drift. Barn er funnet forslått etter fraværende tilsyn og foreldrenes bekymringer har vært sterke og mange over tid.

fredag 09.11 2018

Innbrudd og tyveri ved skole på Heimdal

Tonstad skole skal i løpet av natt til fredag ha blitt utsatt for innbrudd og tyveri.

tirsdag 15.05 2018
Elevrådslederne Vera Tran (19) og Olaf Andreas Hafsmo (19) tenker det er fornuftig at skolen ikke stiller i barnetoget når engasjementet er labert. 

To skoler trekker seg fra barnetoget i Trondheim

- Det er litt trist at vi ikke får frontet skolen vår i toget, men man vil ikke at fire elever skal gå der alene, sier elevrådsleder Vera Tran ved Strinda.

søndag 01.04 2018
Arbeidsminister Anniken Hauglie er alvorlig bekymret for at færre bruker det hun mener er en god ordning: Kvalifiseringsprogrammet til Nav. 

Nav-suksess ved Værnes-kontoret:

To Nav-kontor i Trøndelag imponerer ministeren

Navs «superprogram» brukes stadig mindre, og det bekymrer arbeidsministeren. Nå ber hun andre lære av Nav-kontorer i Trøndelag.

torsdag 08.03 2018
Sandra Åberg Kristiansen, Annika Skånøy Søraas og Siv Jensen 

Sandra (21) fra Trondheim snakket Siv Jensen midt imot

- Jeg blir ikke beroliget av det hun sier om midlertidige ansettelser, sier elektriker Sandra Åberg Kristiansen.

Smartpult: Elevene Adrian Mæhle (f.v.), Isac Fiskvik, Ane Valås og Lene Berg Hanssen forteller om smartpult til Siv Jensen. I bakgrunnen, rådgiver i ungt entrepenørskap, Kåre Presthus. 

Elever viste finansministeren smartpulten

torsdag 22.02 2018
Innleggsforfatteren mener det ikke er enkelt å være vintersyklist i deler av Trondheim. Bildet er tatt et tidligere år i gang- og sykkelveien i Heimdal sentrum. 

Debatt

Det er 10 timer siden det startet å snø, og 4–5 timer siden det sluttet å snø, men ingenting er gjort

«Ikke overraskende er gang/sykkelvei og fortau nedsnødd og nedbrøytet. Det er normalen» skriver Runar Jacobsson i dette debattinnlegget.

tirsdag 13.02 2018
 

Det rives og bygges skoler på Saupstad og Huseby:

Her skal de gå på skole de neste årene

Med nybygging av to skoler på Saupstad og Huseby blir det fortsatt behov for bussing av elever til interimskole på Sverresborg. Men rådmannen skåner de aller yngste.

søndag 26.11 2017
Oppgitt: Familien Torjussen fortviler over at Møller barnehage kan bli nedlagt. Søndag laget de pepperkakehus. Mor Ann Catrin og far Bjørnar pynter sammen med barna Brage (fra venstre), Bjørnar Jr. og Benjamin. 
    
      (Foto: HÅVARD JENSEN)

Flyttet 90 mil for å få sønnene i døvebarnehage - nå kan den bli lagt ned

Familien Torjussen flyttet fra Nord-Norge til Klæbu for å gi sine to hørselshemmede barn et bedre opplæringstilbud. Nå frykter de at byens eneste døvebarnehage legges ned.

tirsdag 14.11 2017
 

Signert

Stedet kommunen glemte

Men det klages ikke på Leinstrand.

fredag 03.11 2017
Jubilant: Fredag fyller Gunnar Flikke 70 år. Dagen skal han feire på hjemmebane sammen med den nærmeste familien. 

Fikk smaken på makt allerede da han var guttunge

Han fikk tidlig smaken på makt. Og Adresseavisens tidligere sjefredaktør gjennom 18 år har fortsatt stor innflytelse. 3. november fyller Gunnar Flikke 70 år.

onsdag 25.10 2017
 

- Folk tar vare på det de er glade i

Heimdals eldste hus skal rives. - Det er et paradoks. Innsalget er at de nye boligene på Heimdal kommer midt i et sentrum de planlegger å rive, sier Bente Sæther.

mandag 25.09 2017
 

Ny mobbelov:

- Mobbing skal avdekkes raskt

- Alle barn skal ha minst én voksen de har en sterk relasjon til, sier rektor. På denne skolen kartlegger alle de voksne hvor tett de står hver enkelt elev.

fredag 18.08 2017
Metrobusstrase. AtB advarer om at traseen for metrobuss i Sivert Thonstads vei på Heimdal blir så smal at speilene på bussene kan knuses når de møtes langs veien. 
    
      (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Langs denne veien blir traseen for metrobussen så smal at speilene kan knuses

Rådmannen har bestemt seg: Traseen for metrobusslinje 1 mellom Heimdal og Rosten skal gå via Sivert Thonstads vei. Alternativet med trase via Bjørndalen blir forkastet.

onsdag 16.08 2017
Politiet på Heimdal vil ha daglige kontroller både før og etter skolestart. Tirsdag kontrollerte de bilistene ved Åsheim skole og i Søbstadveien. 

- Foreldre som kjører barna utgjør en betydelig del av den økte risikoen på skoleveiene

Politiet øker kontrollvirksomheten ved skolene i Trondheim de neste ukene.

mandag 07.08 2017
Heimdal sentrum: Trafikken og støyen øker, skolene er fylt til randen, folketallet stiger og de grønne lungene fortettes. Følgene av å bygge så tett er mange, skriver innsenderen. 
    
      (Foto: Kristoffer Furberg)

Debatt

Heimdal som attraktivt tettsted kan forsvinne på grunn av fortetting

torsdag 06.07 2017
Navnet Minnelund ved Heimdal kirke: «Jeg trodde en stund at dette måtte være bussholdeplassen for de nye superbussene - for sånn ser det ut i uttrykk og form» skriver innleggsforfatteren. 
    
      (Foto: Privat)

Debatt

Hvil i fred min venn, du hadde fortjent bedre enn en minnelund som ser ut som en bussholdeplass

«Besøket ble mildt sagt veldig trist og leit» skriver Ann Kristin Aaker i dette debattinnlegget.

mandag 03.07 2017
I resepsjonen: Berit Jensen trives best med å møte folk ansikt til ansikt og sier hun stortrives i møte med Adresseavisens lesere og kunder i lokalene i Ferjemannsveien. 

Folk:

Menneskekjenneren i Adresseavisens resepsjon

Sjefredaktører og administrerende direktører har kommet og gått. Men Berit i resepsjonen har bestått.

fredag 23.06 2017
Familien Svankild har tre stuer, et resultat av at huset er bygd sammen av to boenheter. 

Hjemme hos boligstylist Vivian Svankild:

- En bolig for salg er ikke det samme som et hjem

Når boliger skal selges, rykker Vivian Svankild og hennes kolleger inn for å gjøre salgsobjektet fotogent og fresht. Hun er nøye på å skille mellom styling for trivsel og styling for salg.

tirsdag 20.06 2017
Flere veier blir stengt på Heimdal og Byneset i forbindelse med NM i sykkel tirsdag og torsdag. Rittleder Christian Malvik håper folk viser hensyn og lat bilen stå. 
    
      (Foto: privat)

SYKKEL-NM

- Håper folk viser hensyn og lar bilen stå

- Folk må regne med en del kø og venting, sier rittleder Christian Malvik.

 
    
      (Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth)

Denne veien stenges ett år til

Til tross for at trafikken har flyttet seg til de mindre gatene på Heimdal, stenges Sivert Thonstads vei ytterligere ett år.

mandag 19.06 2017
 

Her kommer Trondheims nye pol

Det nye Vinmonopolet på Heimdal etableres i november.

torsdag 18.05 2017
Økt trafikk. Beboerne har merket økt trafikk langs Vestre Rosten og i gatene rundt etter trafikkomlegging i området. Høyres Michael Momyr og beboer Jan Ruderaas vil ha trafikkanalyse for å gjøre akutte tiltak. 

Økt trafikk i boliggatene på Heimdal

- Vi må sikre barna våre

Stengingen av avkjørsel fra E6 til Johan Tillers vei og gjennomkjøringsforbud i Sivert Thonstads vei på Heimdal fører til mer trafikk i de trange boliggatene.