TEMA

onsdag 18.09 2019
Kostbart: På fire måneder har hun brukt over 20 000 kroner på å holde seg frisk. Kathrine Askim er en av mange migrenepasienter som nå håper at staten dekker utgiftene til en ny, lovende migrenemedisin. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Kathrine betaler 5400 kroner i måneden for migrenemedisin

Kathrine Askim (51) er kvitt smertene, men vet ikke hvor lenge hun har råd til å betale 5400 kroner i måneden for medisinen.

fredag 30.08 2019
 
    
      (Foto: fotomontasje)

Små rosinesker på verstingliste: Inneholder mye kjemikalier som kan være helseskadelige, ifølge Forbrukerrådet

Kjemikalier i matemballasje kan være hormonforstyrrende og øke risikoen for kreft. Forbrukerrådet vil ha strengere regelverk.

fredag 23.08 2019
Helsepersonell kan bruke dukker til å trene på både blodprøvetaking og livredning. Nå håper avdelingssjef ved forsknings- og utviklingsavdelingen ved St. Olav, Solveig Klæbo Reitan, det kan være mulig å utvikle utstyr som ansatte innen psykisk helse kan trene seg på.  
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

St. Olavs hospital får millioner til innovasjon:

Ber om hjelp til å utvikle robot med psykiske problemer

Overlege Solveig Klæbo Reitan ønsker seg en robot som har angst, er sint, depressiv og går med selvmordstanker.

mandag 15.07 2019
Mange venter: - Det er vanskelig å se for seg at en ikke skal vente i et akuttmottak, sier Johan Håkon Bjørngaard, professor ved NTNU. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Ny studie om akuttmottaket ved St. Olav:

Har sett på om lengre ventetid er farlig for pasienter

I perioder kan venterommet ved akuttmottaket ved St. Olav være fylt av 30-40 pasienter. Nå har St. Olav og NTNU undersøkt om dette fører til flere dødsfall.

Børsa: 5 av 6 i familien har ME. Victoria Hansbakk, Alexandra Hansbakk, Vibeke Hansbakk og Michael Almli. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

- Jeg måtte ha hjelp for å komme meg i dusjen, måtte mates og slet med å få puste

For snart 15 år siden fikk Victoria Hansbakk påvist utmattelsessyndromet ME. Siden den gang har tre av søsknene og moren fått samme diagnose.

torsdag 11.07 2019
Tone Danielsen og Jørgen Kvam hos Norsk Helseinformatikk. 
    
      (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Trøndersk helsebedrift mener at staten er deres tøffeste konkurrent - Det er vanskelig å forstå hvorfor staten skal konkurrere med en privat bedrift

Norsk Helseinformatikk AS i Trondheim har bygd opp det de mener er Skandinavias største helsenettside. Nå har Den norske stat brukt store beløp på å bygge opp nøyaktig det samme.

fredag 28.06 2019
 

Julianne (19) har vært alvorlig kreftsyk:

Julianne (19): - Hadde jeg ventet lenger med å dra til legen, så hadde jeg ikke vært her i dag

Da Julianne (19) ble alvorlig kreftsyk, var det mamma hun aller helst ville ha hos seg på sykehuset. Det skulle vise seg å bli altfor kostbart. Heldigvis finnes det engler på Lademoen.

tirsdag 04.06 2019
Kvier seg: - Veldig mange kvier seg for å ta livmorhalsprøve, sier Ingrid Baasland, gynekolog ved Baasland-klinikken. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Mange vegrer seg for å ta testen som kan redde liv. Nå skal det prøves noe nytt

Selv om testen kan redde liv, vegrer mange seg for å ta den: Flere enn 13 000 kvinner i Trøndelag har ikke tatt livmorhalsprøve de siste ti årene.

mandag 20.05 2019
Nytt tilbud: Nina Therese Hagen, fastlege og leder ved Strinda legesenter, tror videkonsultasjoner vil være et godt tilbud til noen av pasientene.  
    
      (Foto: Terje Svaan)

Nå møter fastleger i Trondheim pasienter på video

Flere fastleger tilbyr nå videotime til sine pasienter. - Men jeg kommer ikke til å stille noen diagnose etter en slik konsultasjon, sier fastlege Nina Therese Hagen.

Uro: Det har i hele vinter vært uro ved fødeavdelingen ved St. Olavs hospital. Årsaken er en planlagt omorganisering som mange av de ansatte er uenige i. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Fødeavdelingen ved St. Olavs hospital sliter med skyhøyt sykefravær

En omfattende omorganisering ved fødeavdelingen ved St. Olavs hospital har skapt mye uro og sterk misnøye. Nå sliter fødeavdelingen med skyhøyt sykefravær.

fredag 10.05 2019
Bør sjekke: - Vi ønsker at de ansatte skal sjekke at de er vaksinert mot meslinger, sier smittevernoverlege ved St. Olavs hospital, Andreas Radtke. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

St. Olavs hospital ber ansatte ta meslingvaksine

- Jeg vil ikke bli overrasket om vi snart får en pasient som er smittet av meslinger, sier Andreas Radtke, smittevernoverlege ved St. Olavs hospital.

tirsdag 07.05 2019
Birgitte Hoff Lysholm synes det er rart at kvinner ikke snakker mer om overgangsalder, når vi deler alt om pubertet, svangerskap, fødsel og amming. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

- Jeg oppdaget til min skrekk at min mor var 39 år da hun kom i overgangsalderen

- Vi kvinner er veldig gode til å hjelpe og støtte hverandre. Det er aldeles merkelig at den rausheten stopper på et tidspunkt, sier Birgitte Hoff Lysholm.

I arv: Synnøve Vereide t.v. har fulgt med på hvordan moren Elin Hesjevik har vært plaget i overgangsalderen.  
    
      (Foto: Richard Sagen)

- En av dem sa at hvis jeg snakket om dette, kom jeg aldri til å få meg kjæreste.

Synnøve Vereide (23) håper det er forsket frem nye medisiner innen hun kommer i overgangsalderen. Moren hennes var sterkt plaget, og plagene viser seg å gå i arv.

lørdag 04.05 2019
Gynekolog Ingrid Baasland opplever at mange kvinner er skeptiske til hormonbehandling i overgangsalderen. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Kvinner takker henne for å ha fått et helt nytt liv

Én av tre kvinner har store plager når overgangsalderen slår inn i 50-årene. Men få søker hjelp for problemene.

onsdag 27.02 2019
Bekymret: - Vi tar disse tre alvorlige hendelsene på aller største alvor, sier direktør for virksomhetsstyring ved St. Olavs hospital, Merete Blokkum. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Ledelsen og tillitsvalgte bekymret for legemiddelhåndteringen:

Tre pasienter ble feilmedisinert ved St. Olav

St. Olavs hospital skjerper nå rutinene rundt håndteringen av medisiner etter tre alvorlige tilfeller med feilmedisinering i fjor.

mandag 25.02 2019
Tilsynssak: Statens helsetilsyn kommer med kritikk mot St. Olavs hospital etter at legemidler ble forvekslet da en kreftsyk pasient skulle opereres i fjor. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Én bokstav skiller to legemidler - pasient fikk feil og døde

Da den kreftsyke pasienten skulle hasteopereres ved St. Olavs hospital, ble hun gitt kaliumklorid istedenfor kalsiumklorid. Forvekslingen førte til at pasienten fikk hjertesvikt, og døde kort tid senere.

onsdag 06.02 2019
«Tid er et nøkkelord. Tiden det tar å informere pasienter og pårørende, utføre prosedyrer, handle i akuttsituasjoner, stell, pleie og omsorg. Listen med oppgaver sykepleierne pålegges fra andre tjenester blir stadig lengre» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Tore Meek,, NTB scanpix)

Kronikk

Vi som er sykepleiere skal «gjøre alt» i dag

Helsevesenets største utfordring er underbemanning.

fredag 01.02 2019
Rykker ut: Årlig rykker luftambulansen i Trondheim ut til 25-30 ulike oppdrag på svensk side. Skader i alpinbakken, trafikkulykker, skuterulykker eller redningsaksjoner til fjells og til vanns er blant oppdragene. Her rykker lege Nils Johan Berg ut etter melding om en syk pasient. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Nå blir det felles nødnett med Sverige

Når luftambulansen i Trondheim har blitt kalt ut til skiskader i alpinbakkene i Åre og trafikkulykker i Duved, har de måttet stole på en ustabil mobillinje.

torsdag 31.01 2019
Alt ble endret: Livet ble snudd på hodet, sier Marius og Martine Haug Nysether om dagen da faren falt om. I dag kan han ikke lenger være alene. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Faren fikk massiv hjerneblødning. Da sa Marius og Martine opp jobbene sine og flyttet til Trondheim

For to år siden besvimte faren deres, smalt hodet i gulvet og fikk en massiv hjerneblødning. Nå frykter familien for at Morten (61) skal bli plassert på sykehjem.

mandag 28.01 2019
Utbredt problem: Søvnvansker er et av de vanligste helseplagene og fører til mange sykmeldinger. Terapi er den beste medisinen, men dessverre er det forsvinnende få som får slik behandling. 
    
      (Foto: Illustrasjonsbilde: Shutterstock)

Det finnes en bedre kur mot søvnproblemer enn sovetabletter

Det finnes en bedre kur mot søvnproblemer enn sovetabletter. Dessverre er det altfor få som får den beste hjelpen når de sliter med søvn.

søndag 20.01 2019
Bortkastet trening? Ekspertene er uenige om hva som er mest effektivt for å gå ned i vekt. 
    
      (Foto: Illustrasjonsbilde/Shutterstock)

Løping og svetting til ingen nytte

Her har vi trent som rakkeren og slukt «nyheter» om trimmen som brenner mest magefett. Så slår den mest oppsiktsvekkende nyheten ned som en julegris i salatbaren: Treninga er bortkasta.

torsdag 03.01 2019
NTNU-professor Terje Andreas Eikemo 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Terje har fått 75 millioner til å forske på helse og utdanning i hele verden

NTNU-professoren skal finne ut av sammenhengen mellom utdanning og helse i verden. Det er del av et verdensomspennende forskningsprosjekt.

onsdag 02.01 2019
Den vesle hjerneskanneren baserer seg på mikrobølger og er laget av et svensk selskap. Øyvind Østerås bærer skanneren tilbake til lageret på helikopterbasen i Grønneviken. 
    
      (Foto: Bjørn Erik Larsen)

– Dette apparatet kan revolusjonere behandlingen av hjerneslag

Luftambulansen tester ut ny, bærbar hjerneskanner. – Hvis denne virker slik vi håper, kan det revolusjonere behandlingen av hjerneslag, sier sjefen for ambulansetjenesten.

fredag 28.12 2018
Et bedre, mer miljøvennlig tilbud: Nye hybridferjer til Fosen og flere avganger om natta mellom Flakk-Rørvik, bedrer transporttilbudet til fosningene. 
    
      (Foto: Geir Magne Sætre)

Adresseavisen mener

Dobbel gevinst med nye ferjer

Fra 1. januar 2019 får ferjesambandene Flakk-Rørvik og Brekstad-Valset nye og miljøvennlige hybridferjer.

tirsdag 11.12 2018
«Mitt inntrykk er at når nye reformer innføres glemmes de gamle». 
    
      (Foto: Jan O. Henriksen, Adresseavisen)

Kronikk

Politikere ivrer for nye helsereformer, men evaluerer sjelden hvordan de virker

torsdag 06.12 2018

Helse Møre og Romsdal bygger nytt sykehus:

- Sykehusutbygging går ut over pasientene

Helse Møre og Romsdal må kutte 200 årsverk for å spare til nytt sykehus. Kjersti Toppe, helsepolitisk talsperson i Sp, er kritisk til måten nye sykehus blir finansiert på.

mandag 03.12 2018
«Vi må bruke hendelsesforløpet som et eksempel på hvordan vi som helsepersonell skal kommunisere,» skriver Verdal kommune i sin redegjørelse til Fylkesmannen. Hendelsen skjedde ved Verdal bo- og helsetun. 
    
      (Foto: Olav Wold)

Får refs etter dødsfall – oppfattet ikke viktig beskjed om pasientens medisin

Fylkesmannen mener Verdal kommune ikke har gitt forsvarlig helsehjelp. Nå har man endret rutiner for digital meldingsutveksling, melder T-A.

tirsdag 27.11 2018
 
    
      (Foto: Tore Meek / NTB scanpix)

Nordmenn trosser kostholdsråd: - Dette er ugunstig

Nordmenn spiser nesten sju kilo mindre fisk i året enn for ti år siden, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet. Det bekymrer helsemyndighetene.

mandag 26.11 2018
KRITISK: Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland synes det er pussig at Trondheim vil bli pilotkommune for fastlegeordningen når de ikke søker på pilotprosjekter. 

Fastlegekrisen:

- Trondheim har sovet litt i timen

Ordfører Rita Ottervik er dypt bekymret over fastlegesituasjonen i byen. Men Trondheim har unnlatt å søke på flere av regjeringens tiltak for å bedre situasjonen nettopp for fastlegene.

onsdag 21.11 2018
Fra våren er 10-12 heldøgnsplasser og et dagtilbud med inntil åtte plasser klare. I tillegg kommer en frivillighetstjeneste og en sorgtjeneste som kan ta imot folk på dagbasis. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Nytt tilbud for døende pasienter: - Vi kan lage ro

KrF har fått gjennomslag for 30 millioner kroner til et prosjekt om omsorgen når livet er i ferd med å ta slutt. Rundt 20 plasser står klare til våren.

torsdag 15.11 2018
Innleggsforfatteren: Majen Sævik er naturfaglærer ved KVT 

Debatt

Jeg er naturfaglærer og vet hva elevene bryr seg om. Og så er det dette de skal ta bort fra naturfaget?

«Jeg protesterer, naturfag og kropp hører sammen» skriver naturfaglærer Majen Sævik i dette debattinnlegget.

onsdag 14.11 2018
Idealet: Matboks med sunne horn, tomater, ost, blåbær og epler. Dessverre ser ikke nistepakken ut slik hos alle. 
    
      (Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix)

Seks kroner kan gi oss kvikkere barn

Hjelper det med sunn og nesten gratis skolemat når foreldrene likevel er usunne?

tirsdag 13.11 2018
Snart kommer det pakkeforløp for pasienter som sliter med psykisk helse og rus.  
    
      (Foto: SCANPIX)

Sønnen min sliter med rus og psykiske problemer, men vi synes ikke hjelpen fungerer

Problemene til den voksne sønnen startet allerede i ungdomsårene.

mandag 12.11 2018
Testet: I vinter åpnet St. Olav en lettpost i pasienthotellet. Erfaringene var så gode, at de nå oppretter et tilbud frem mot neste sommer. Sykepleier og prosjektleder Mette Røsbjørgen sier at pasienter fra hele sykehuset nå kan bli flyttet til hotellrom. 
    
      (Foto: Kim Nygaard)

St. Olavs hospital:

Her kan pasientene oppleve at legevisitten skjer via Skype

St. Olavs hospital fyller nå opp tredje etasje av pasienthotellet med pasienter fra hele sykehuset.

fredag 09.11 2018
Far får nå ei uke mer øremerket pappaperm i den nye tredelingen av foreldrepermisjonen. 
    
      (Foto: Illustrasjonsbilde/Shutterstock)

Adresseavisen mener

Mors rolle må ikke undervurderes

Tanken bak en tredeling av fødselspermisjonen er god. Det er bra både for far og barn at far får mer tid til babyen.

torsdag 08.11 2018
Line Øverås har jobbet i deltidsstillinger i snart 13 år. Nå har Malvik kommune gjort det enklere for henne å få en heltidsstilling. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Måtte stå over sønnens fotballkamper for å jage ekstravakter

Line Øverås (32) har jobbet i deltidsstillinger i 13 år. Nå har hun endelig mulighet til å få heltidsstilling i Malvik kommune.

søndag 04.11 2018
 

Legen som utfører tvillingabortene:

St. Olav-legen som utfører tvillingabortene: - Det er et hull i abortloven

En av de få legene som utfører tvillingaborter i Norge, ber politikerne innføre nemndbehandling for slike aborter.

 

Kvisene dine spiser deg

Ny forskning avdekker en sannhet som ikke akkurat er koselig lesning.

torsdag 01.11 2018
Opprørt: Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol og fylkesordfører Tore O. Sandvik er opprørt over helseministerens forslag. 
    
      (Foto: BJØRN TORE NESS)

Sykehus i Trøndelag må kanskje ta regninga for Møre og Romsdal: - Fullstendig urimelig, mener Ap

Helseministeren åpner for at sykehusene i Trøndelag må ta regninga for manglende budsjettstyring i Møre og Romsdal. – Dette går ikke an, tordner fylkesordfører Tore O. Sandvik.

 

Mistet kjæreste og far etter prostataprøve. Nå vil de advare andre

Én av ti pasienter som tok kreftprøve fra prostata i fjor, ble etterpå lagt inn på sykehus med alvorlig infeksjon. Det viser tall overlege Truls E. Bjerklund Johansen har innhentet fra Norsk pasientregister.

tirsdag 23.10 2018
Kan kommunen bestemme når eldre skal flytte på sykehjem? (Illustrasjonsfoto) 
    
      (Foto: SCANPIX)

Kan min mor tvinges til å flytte på sykehjem når hun ikke vil det selv?

Kommunen ønsker at min mor flytter på sykehjem og mener at det er til alles beste. De sier at det ikke er forsvarlig å ha henne hjemme lenger.

mandag 22.10 2018
Større lokaler: Det har vært trangt i de gamle lokalene til legevakta. Nå flytter de inn i nye og tilpassede lokaler ved Øya helsehus. Enhetsleder Gustav Østerberg Øverli er sikker på at dette blir bedre både for pasienter og ansatte. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Nå flytter legevakta i Trondheim

Nye lokaler skal gi pasientene et bedre tilbud, og de ansatte en tryggere arbeidshverdag.

søndag 21.10 2018
For pasientene: Kristine Johnsen er fysioterapeut ved barneklinikken, og vaksinerer seg både for egen del og for pasientene hun møter. Bedriftssykepleier Gry Nordvik sørger for at hun er beskyttet. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

- Vi må unngå at vi smitter pasientene

I fjor droppet tre av fire ansatte ved St. Olavs hospital influensavaksine. Nå går nydirektør Grethe Aasved i front for å motivere flere til å vaksinere seg.

onsdag 17.10 2018
På tide: Snart forlater rettspsykiatrien Brøset. Avdelingssjef Ragnhild Johansen og sykehusplanlegger Arild Vassenden er glade for at de kan være med å planlegge et helt nytt bygg på Østmarka. 
    
      (Foto: Helene Mariussen)

Skal flytte sikkerhetsavdelingen på Brøset til Østmarka

I mer enn 20 år har det vært ønsker og planer om å bygge et nytt sikkerhetsbygg for de sykeste psykiske pasientene. Nå skal sykehuset på Brøset flyttes til Østmarka.

tirsdag 09.10 2018
«En kollaps i fastlegeordningen vil forsterke utfordringene i resten av helsetjenesten» skriver innleggsforfatteren. 
    
      (Foto: Gorm Kallestad,, NTB scanpix)

Signert

Velferdsstaten brukte store summer på å redde min kone. Når jeg ligger i sengen og hører henne puste, kjenner jeg igjen takknemlighet

mandag 08.10 2018
Inviteres: Laila Risan (79) synes det er positivt at det nå skal forskes på de eldres helsetilstand. Hun skal stille opp. Her får hun konstatert at tre cm er forsvunnet på lengden siden ungdomsårene. Til venstre prosjektkoordinator Hege Butli. 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Laila er blitt tre centimeter kortere siden ungdomsårene

For første gang vil HUNT samle helsedata utenfor det som var Nord-Trøndelag. Alle som har fylt 70 år i Østbyen i Trondheim blir nå invitert.

Jungel av tilbud: - Det heter at pasientene har fritt behandlingsvalg. Men de har ikke et reelt valg, fordi det er så krevende å orientere seg i denne jungelen av tilbud, sier Lars Petter Myrene, direktør ved LHL-klinikkene Trondheim. 
    
      (Foto: OLA VATN, Adresseavisen)

Tilbyr rehabilitering, men får ikke fylt opp plassene:

Vil hjelpe pasienter med kreft og overvekt, men halvparten av plassene står tomme

En rekke plasser for rehabilitering står tomme etter at nye aktører fikk avtale med Helse Midt-Norge fra årsskiftet.

onsdag 03.10 2018
Slik kan en salmonellabakterie se ut. 
    
      (Foto: St. Olavs hospital)

16 personer syke av salmonella

Smitten er oppdaget også i Trøndelag.

lørdag 29.09 2018
«Vi har ikke lov å håndtere slik medisin, men det flyter flere ampuller på vaktrommet/lunsjrom» skriver innleggsforfatteren. 
    
      (Foto: Junge, Heiko, NTB scanpix)

Debatt

Jeg er bekymret for mitt eget arbeidssted. Vi jobber i en hverdag i kaos

«Dagene er lange. Vi løper rundt, må ordne mat og stell» skriver en bekymret helsearbeider i dette debattinnlegget.

 
    
      (Foto: Illustrasjon)

- Gift deg når du er 40, ikke når du er 20

Personlighetsforskeren Oliver John om hvor mye vi forandrer oss gjennom livet.

onsdag 26.09 2018
Frisk: - Det er skummelt å stå i følelsene sine. For meg var det lettere å ty til maten. Det er en tøff jobb å gjenopprette tillitten til dem jeg har lurt og manipulert gjennom mange år, sier Anne Benschop (26). 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Da Anne begynte å spise igjen fikk hun voldsomme smerter

- Jeg ville ha et liv og forsto at det livet ville ikke være godt å leve som undervektig, sier Anne Benschop (26). Nå hjelper hun andre med frykten for å bli frisk.

søndag 23.09 2018
 

Har du disse i skuffen?

La dem gå i søpla. NSAID-legemidler øker sjansene for hjertesykdommer med 50 prosent.

Foreldrene er usikre på hvordan de skal fortelle at mora er alvorlig syk. (Illustrasjonsfoto) 
    
      (Foto: SCANPIX)

Kona mi har en alvorlig kreftsykdom. Når skal vi fortelle det til barna?

Barnas mor fornekter sykdommen for å skjerme barna.

onsdag 19.09 2018
«Jeg er vitne til at min venninne er suicidal- og at hennes forsøk på å be om hjelp ikke blir tatt på alvor» skriver innleggsforfatteren. (ILLUSTRASJONSFOTO) 
    
      (Foto: Sara Johannessen,, NTB scanpix)

Debatt

De skriver venninnen min ut når hun sier hun vil ta livet sitt. Det får det til å koke i meg

«Som bekymret venninne får jeg meldinger av den type som gjør at jeg føler jeg må være i konstant beredskap» skriver venninnen i dette debattinnlegget.

tirsdag 11.09 2018
«Du fremmer ulikhetene i oss og brenner for at alle følelser skal være like naturlig å snakke om, akseptere og vise», heter det Odd Reitan og resten av juryens begrunnelse for å gi Tale Maria Krohn Engvik prisen Årets Ladejarl. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

«Helsesista» får Reitan-millioner

Hun måtte overføre penger fra sparekontoen for å betale drosjeregninga fra Værnes til Trondheim tirsdag morgen. Et par timer etter tok Tale Tale Maria Krohn Engvik imot to millioner kroner og prisen Årets Ladejarl fra Odd Reitan.

mandag 10.09 2018
Ny i byen: Hun er ny i Trondheim, men har gode barndomsminner fra Trøndelag. Hver sommer tilbragte hun hos besteforeldrene i Snåsa. - Jeg har nordtrønderbunad, sier Grethe Aasved som er den nye direktøren ved St. Olavs hospital. 
    
      (Foto: Christine Schefte, Adresseavisen)

Grethe Aasved har startet i jobben som direktør ved St. Olavs hospital:

- De som kjenner meg, vet at det kommer til å skje ting

Da Grethe Aasved (63) fikk et hint om at hun burde søke på direktørstillingen ved St. Olav, ble hun heiet frem av ektemannen. Nå blir de ukependlere til hver sin by.

lørdag 08.09 2018
 

Er synet på abort et generasjonsspørsmål?

Jeg savner verken strikkepinner eller blodige dukker i abortdebatten, men mer refleksjon rundt vanskelige etiske spørsmål hadde vi hatt godt av.

tirsdag 04.09 2018
Avdekket avvik: Leder i kontrollkomiteen i Trondheim, Rolf Jarle Brøske, sier at det ble avdekket avvik i medisinhåndteringen ved helse- og velferdssenter for noen år siden. Nå har han bedt kommunaldirektøren om en beskrivelse av dagens situasjon. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Sykehjemslegen sa opp på dagen:

Krever svar i Munkvoll-saken

Leder i kontrollkomiteen, Rolf Jarle Brøske (h), krever en orientering fra kommunaldirektøren etter at en beboer ved Munkvoll helse- og velferdssenter ble medisinert med svært høye doser beroligende medikamenter.

tirsdag 28.08 2018
Å tillate fri abort på levedyktige fostre er for ekstremt, skriver Adresseavisen på lederplass.  

Abortspørsmålet er komplisert, men å tillate fri abort på levedyktige fostre er for ekstremt.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark foreslår å sette grensen for selvbestemt abort til uke 24 og vil fremme forslaget på ungdomspartiets landsmøte i slutten av oktober.

onsdag 22.08 2018
Eksempel på entreprenørskap i helsesektoren: Gründer av Dynamisk helse, Ann-Kristin Johansen, har laget en nettbasert læreplattform til helsepersonell, som bruker teknologi fra spillverden. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Kronikk

Sykepleierutdanningen i Trondheim ønsker å få satt innovasjon i system

onsdag 15.08 2018
«Vi har en sønn som er annerledes - som må passes på, følges opp, trygges og hjelpes - hver eneste dag -, men som samtidig er en FANTASTISK gutt» skriver Tine Hunt om Lucas 
    
      (Foto: Privat)

Debatt

Jeg har en sønn med et usynlig handikap, og skriver fordi de som ikke vet, heller aldri vil forstå

I dag har jeg blitt inspirert til å skrive et innlegg. Et innlegg jeg aldri trodde jeg – NOEN SINNE – kom til å ønske eller tørre å skrive.

lørdag 11.08 2018
Ellen Edvardsen (t.v.) er kvinnen bak ideen til prosjektet Menn i helse, som startet i Trondheim, men som nå er blitt et nasjonalt prosjekt. Her med pleier Stig-Ove Ustad og pasient Kåre Strøm i en tidligere reportasje i Adresseavisen. 
    
      (Foto: Adresseavisen, Foto: RICHARD SAGEN)

Kronikk

Er Norge «mann» nok for Menn i helse?

Er det egentlig nødvendig med likestilling innenfor helsesektoren?

mandag 06.08 2018
Samfunnsproblem: Folkehelseinstituttet konkluderer med at nesten en av fire voksne i Norge har fedme, skriver Ordet fritt-forfatteren.  
    
      (Foto: iStockPhoto)

Ordet fritt

Jeg har selv vært overvektig og spiseforstyrret

Sommer, sol og ferie er tid for kos og hygge; grilling, noe godt i glasset, is og late dager. Problemet for mange er at kosen har en bismak, skriver Lillian Fjeld i dette debattinnlegget.

torsdag 02.08 2018
 

Nardo bo- og aktivitetstilbud:

Beboer ble sterkt forbrent i badekaret

En beboer på Nardo bo- og aktivitetstilbud fikk 2.- og 3. grads forbrenning. Badevannet hadde altfor høy temperatur.

mandag 30.07 2018
Kommunaldirektør for helse- og velferd i Trondheim kommune, Helge Garåsen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Fylkesmannen retter kritikk mot Trondheim kommune: - Det er en beskrivelse av en uverdig hendelse

Da en pasient hos Munkvoll hjemmetjeneste ble sendt til St. Olav, ble ikke pårørende varslet. De fikk vite om innleggelsen da sykehuset ringte med beskjed om at han var død.