TEMA

torsdag 21.10 2021
Wenche Dehli, direktør for helse- og velferd i Trondheim, sier gevinstene for Helseplattformen vil være store for kommunene i Trøndelag og Trondheim.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Trondheim om omstridt IT-prosjekt: Skyhøy gevinst

Kommunene i Trøndelag vil spare seg så mye ekstraarbeid på å innføre Helseplattformen, at de vil ha nedbetalt hele investeringen på fem år. Det hevder en fersk beregning fra Trondheim kommune.

tirsdag 19.10 2021
Kriti 
    
      (Foto: Sindre Vartdal)

Presset øker på Kjerkol:

Ber ny minister bla opp for gigantisk satsing: «Det er tidskritisk»

I et brev til landets nye helseminister fra Trøndelag ber Trondheims ordfører og fylkesledelsen i KS om at staten tar grep for å trygge økonomien i Norges største pågående IT-prosjekt, Helseplattformen.

søndag 19.09 2021
Knut Furuseth Lege 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Kommunelege: - Vi må se på alternativer til den kostbare Helseplattformen

lørdag 21.08 2021
Knut Furuseth Lege 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Fastlege med 40 år erfaring: Før hadde vi hvileskjær. Det har vi ikke nå

torsdag 15.07 2021
 
    
      (Foto: Shutterstock)

Er det bra at vi har tilgang til egen pasientjournal?

tirsdag 06.07 2021
 

Helseplattformen: Vi er på rett vei med et krevende arbeid

Kjenner du uttrykket «Babels tårn»? Det skriver seg fra bibelhistorien, der menneskene skulle samarbeide, men ikke forsto hverandres språk. Det er ikke en ukjent situasjon i helsevesenet, dessverre.

søndag 23.05 2021
Ikke gode alternativer: Wenche Dehli, helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune, mener det ikke er gode alternativer til Helseplattformen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Fem svar på Kato Nykvists spørsmål om Helseplattformen

Midt-Norge har kommet lengst i landet i utviklingen mot visjonen «Én innbygger – én journal».

tirsdag 18.05 2021
 

Trenger vi en helseplattform til 3,7 milliarder?

torsdag 29.04 2021
 
    
      (Foto: Helseplattformen)

Dette vil bedre pasientbehandlingen i Midt-Norge

Det er få som klarer å huske alle medisinene man bruker når man er i sin normale helsetilstand. Enda færre klarer det hvis man blir syk.

torsdag 08.04 2021
 

I Midt-Norge har fagmiljøet og pressen vært tyst

fredag 02.04 2021
Knut Furuseth Lege 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Fastlege: Det har ikke manglet på advarsler

tirsdag 17.12 2019
Ved Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin ved St.Olavs hospital deler to psykiatriske sykepleiere på jobben med å gi rustilsyn til sykehusets somatiske avdelinger. Tonje Isabell Sandø har ledet arbeidet med å utarbeide en anbefaling for framtidige rutiner. 

Vil stille alle pasienter tre nye spørsmål ved innleggelse på St. Olav:

- Mange opplever det som en litt følsom og vanskelig sak å spørre om

Hvor ofte drikker du alkohol? Hvor mange enheter drikker du på en typisk drikkedag? Hvor ofte drikker du seks enheter eller mer? Disse spørsmålene kan bli stilt til samtlige pasienter ved St. Olav fra 2020.

fredag 23.08 2019
Nye lokaler: Helseplattformen har vokst seg ut av sine gamle lokaler i Ranheimsveien, og har nå flyttet til Pirsenteret. Prosjektleder Ellen Annette Hegstad, Ingrid Snekvik, lege og fagekspert og Kirsti Hamar, sykepleier og lokal innføringsleder gleder seg til å jobbe her. 
    
      (Foto: Helene Mariussen)

Nå har Helseplattformen doblet antall ansatte

De skal lage ny, felles pasientjournal for innbyggerne i Midt-Norge. Denne uken har Helseplattformen vokst fra 110 til mer enn 235 ansatte.

torsdag 21.03 2019
Man skal heller aldri undervurdere verdien i en leges blikk og observasjon, som bare kan gjøres i det ekte og fysiske møtet mellom lege og pasient, skriver dagens gjestekommentator. 

Gjestekommentar

Fastlege eller rask lege – det er spørsmålet

Vi lever i en tid der det meste skal gå fort. Veldig fort. Og vi skal helst ha gjort ting i går. Dette har også blitt en del av hverdagen i helsevesenet, både på godt og vondt.

 

Kronikk

Viktig at helsearbeidere unngår klikksammenbrudd

Helseplattformen har en prislapp på 2,7 milliarder kroner. Man kan få mye for en slik sum, men nå er det kanskje smarteste å tenke nøkternt.

mandag 18.03 2019
Et felles journalsystem for pasient, fastlege, sykehus og kommunehelsetjenesten kan ikke være annet enn et gode. Hvis det fungerer. 

På høy tid at vi får innsyn i egen sykehistorie

Mye er visstnok deilig i Danmark, bare ikke den nye pasientjournalen. Nå kommer det beryktede systemet til Trøndelag.

torsdag 14.03 2019
Innleggsforfatteren er kritisk til Helseplattformen, som ledes av Torbjørg Vanvik (t.h.), her i samtale med kollegene Lars Henrik Hegrenæs og Marit Olstad Røe. 

Debatt

Dette blir ekstremt sårbart. Sykehus kan lammes totalt hvis elektronikken ikke fungerer

«I en tid hvor myndighetene sender brev til alle nordmenn og advarer om vår sårbarhet og ber oss kjøpe primus og hamstre vann, talglys og knekkebrød, bør vi sørge for at vårt sykehusvesen er robust og ikke lar seg lamme like lett som GPS systemene i Finnmark» skriver Sven Erik Gisvold i dette debattinnlegget.

mandag 04.03 2019
Ukjent pris: - Innføringen av Helseplattformen vil medføre ekstra kostnader som vi ennå ikke kjenner størrelsen på, sier styreleder Anne Breiby ved St. Olavs hospital. 

Styreleder ved St.Olav bekymret:

- Pasientene vil ikke akseptere lengre ventetid

Det kan bli lengre ventetid for pasientene når sykehus, fastleger og kommuner i Midt-Norge skal ta i bruk den nye pasientjournalen Helseplattformen.

onsdag 20.02 2019
Plan: Her legges planen for den nye Helseplattformen. Programdirektør Torbjørg Vanvik er forberedt på at det ikke vil bli smertefritt å skifte IT-løsning for helsevesenet i Trøndelag. 

40 000 helsearbeidere får nytt verktøy - slik vil du merke forskjellen

Rundt 40 000 helsearbeidere i Midt-Norge vil få et nytt dataverktøy i løpet av 2021. Det skal sikre at hver pasient får bare én journal å forholde seg til.

tirsdag 23.10 2018
 

Kronikk

Midt-Norge først med én felles pasientjournal

Helseplattformen vil gi fremtidens pasient en helhetlig, sammenhengende helsetjeneste. Et unikt samarbeid mellom kommuner og sykehus i Midt-Norge gjør dette mulig.

fredag 19.10 2018
Midt-Norge bør forsøke å unngå de samme feilene som ble begått i Danmark under innføring av «Sundhedsplatformen» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra akutten ved St. Olavs hospital. 

Kronikk

Et privat firma fra USA får tilgang til våre helsedata

Storting og regjering vedtok i 2012 at Norge skulle få en felles journal for sykehusene og for de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

mandag 07.05 2018
Ny sykehusdirektør: Grethe Aasved er tilsatt som ny administrerende direktør ved St. Olavs hospital. 

Ny toppsjef for St. Olav:

Grethe Aasved går fra privat sykehusdrift til toppsjef på St. Olav: - Har i ryggmargen at vi lever av at pasienten velger oss.

Grethe Aasved blir ny administrerende direktør ved St. Olavs hospital. Hun kommer fra sjefsjobben i det private helseforetaket Aleris.

onsdag 17.01 2018
«Midt-Norge bør forsøke å unngå de samme feilene som ble begått i Danmark under innføring av «Sundhedsplatformen» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra akutten ved St. Olavs hospital. 

Kronikk

Midt-Norge bør unngå feilene som ble begått ved innføring av helseplattformen i Danmark