TEMA

torsdag 19.08 2021
Kristian Hveem, prosjektkoordinator Hunt covid 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Trønderblod skal gi svar på om koronavaksina virker

Hunt-forskerne skal bruke blodet til over 50 000 trøndere. Slik skal de finne ut hvordan pandemien har påvirket helsa vår og om vaksina virker.

tirsdag 03.11 2020
Trondheim 17. februar 2018 Killi-Olsen utstilling 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Ny Hunt-undersøkelse: Dette gjør oss friskere

Folk får bedre helse og mindre risiko for tidlig død dersom de deltar på kulturaktiviteter. Det viser en fersk studie fra Helseundersøkelsen i Trøndelag.

mandag 02.11 2020
 

Hva tenker du om Harald Eias syn på Norge? Vi mener han har helt rett!

Vil du ha god livskvalitet, så vern om velferdsstaten din.

søndag 03.11 2019
- Det er klassisk at færre menn enn kvinner svarer på slike undersøkelser, sier Steinar Krokstad, forsker ved Hunt forskningssenter. Nå oppfordrer han flere menn til å svare på helseundersøkelsen som er sendt ut i Sør-Trøndelag. 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLME)

- En skulle tro at mannfolk også kan klare å trykke på rett knapp på mobilen

Rundt 73 000 innbyggere i sørlige Trøndelag har nå fortalt Hunt hvordan de har det. Men en gruppe er langt dårligere til å svare på helseundersøkelsen.

mandag 06.05 2019
Ikke enkelt: Det å gå ned i vekt, er ikke vanskelig, men det å stabilisere et vekttap, er vanskelig, sier Bård Kulseng, overlege ved St. Olavs hospital. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Flere overvektige fører til at flere får kreft: - Hvis ingen hadde vært overvektige, ville vi hatt langt færre tilfeller med kreft

Alle vet at røyking gir økt risiko for kreft. Nå er fedme i ferd med å bli risikofaktor nummer én for å utvikle flere typer kreft.

mandag 15.04 2019
- Jeg har aldri stått i noen idrettsforening eller turnforening, men jeg har vært mye ute. Jeg har vært en friluftskvinne, sier Solveig Skjenstad. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Solveig fylte 103 år før jul:

Solveig dekket opp til sin egen 103-årsdag. Nå blir hun forsket på

Helseundersøkelsene i Nord-Trøndelag vil vite hvordan det er å være gammel i Trondheim. Da er det helt naturlig å spørre Solveig Skjenstad (103).

mandag 04.03 2019
Snømåking: Det ligger mye god helse i en nedsnødd bil hvis du tar spaden fatt i høyt tempo, skal vi tro helseforskere. 

Otto Ulseth har litt rett

Tren intervall – i dongeribukse og snowjogs.

fredag 01.03 2019
Feiret: NTNU-rektor Gunnar Bovim kaller Hunt for en juvel og mener materialet som er samlet inn er kunnskap for en bedre verden. Forsker Vegar Rangul og leder av Hunts forskningssenter på Levanger, Steinar Krokstad, mener det er god grunn til å feire den solide dugnadsinnsatsen fra nordtrønderne som har stilt opp. 

Ferske Hunt-resultat: Mange trøndere veier altfor mye

Søndagsturen er oppskrytt og altfor mange veier altfor mye. Nesten ingen ungdommer røyker lenger, langt færre drikker alkohol.

torsdag 03.01 2019
NTNU-professor Terje Andreas Eikemo 

Terje har fått 75 millioner til å forske på helse og utdanning i hele verden

NTNU-professoren skal finne ut av sammenhengen mellom utdanning og helse i verden. Det er del av et verdensomspennende forskningsprosjekt.

tirsdag 18.12 2018
Ny kunnskap: - Vi håper at vi kan få ny kunnskap slik at vi kan forklare bedre hvorfor sykdommen cøliaki oppstår, sier Eivind Ness-Jensen, forsker ved Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (Hunt). 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Vil finne svaret på gluten-gåten

Hunt-forsker Eivind Ness-Jensen vil forsøke å finne svaret på hvorfor noen blir syke av å spise mat som inneholder gluten, og hvor mange som egentlig har cøliaki.

mandag 29.10 2018
 

Kronikk

Nå går startskuddet for en viktig helseundersøkelse i Trondheim