TEMA

tirsdag 09.07 2019
Kasper Trolle Borup og Kim Lynge Sørensen i UBIQ Aerospace. 
    
      (Foto: UBIQ)

Utvikler droneteknologi i Trondheim: - Kunne ikke gjort dette noen annen plass

– NTNU har skapt et helt unikt miljø for utvikling av droner, og jeg tror ikke vi kunne gjort dette noen annen plass, sier gründer bak selskapet UBIQ Aerospace.

fredag 03.05 2019
 

Kronikk

Innovasjon er ikke bare duppedingser

Innovasjon assosieres ofte med duppedingser og teknologiske nyvinninger og gir forventninger om økonomisk gevinst og næringsutvikling.

fredag 15.02 2019
Trønderske kunnskapsmiljøer må ta en langt mer aktiv rolle mot trønderske små og mellomstore bedrifter. Ikke bare ha fokus på å starte nye bedrifter, men også på å skape vekst i eksisterende trøndersk næringsliv, skriver dagens kronikkforfatter. 
    
      (Foto: NTB / Scanpix / Shutterstock)

Kronikk

Syv råd for å få trønderske bedrifter til å vokse

Vi har mange små og mellomstore bedrifter i Trøndelag. Her er syv råd for å få dem til å vokse.

fredag 01.02 2019
Tidligere adm.direktør, Berit Svendsen, i Telenor Norge og konserndirektør Telenor Skandinavia under Lerchendalkonferansen i 2018 i Trondheim. «Jakten på det nye Norge» er årets tema. 
    
      (Foto: MORTEN ANTONSEN)

Kronikk

Dagens teknologi er smart, men den er ikke smart nok

Datateknologi endrer verden, men i jakten på det nye Norge er det lett å glemme at mesteparten av fremtidens løsninger skal bygges i samspill med den gamle.

søndag 20.01 2019
Lunsj: Hver formiddag er det felles lunsj for de ansatte i Ducky. Bedriften utvikler digitale løsninger for klimatiltak for Hvermansen. Fra venstre Mads Simonsen, Jake Hill, Nathan Bird, Samar Albarghouthi, Johan Grøtheim Eilertsen, Bogdan Glogovac og Silje Strøm Solberg. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

25 nyskapingsbedrifter blir rammet av konflikten om Folkeinvest

25 nyskapingsbedrifter har i januar alene ønsket å bruke Folkeinvest for å skaffe kapital. Før jul ble den populære tjenesten stengt, selv om den får jubel og applaus fra mange hold.

torsdag 03.01 2019
Skifter beite: Torhild Aarbergsbotten har fått ny jobb som prosjektleder i innovasjonsselskapet Proneo. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Tidligere heltidspolitiker har fått ny jobb

Høyre-politiker Torhild Aarbergsbotten (49) går fra jobben som sektorsjef for utvikling i Meråker kommune til prosjektleder i innovasjonsselskapet Proneo.

torsdag 22.11 2018
 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Forskernes grunner til å sky unna gründertilværelsen, er mange

Både NTNU og regjeringen vil ha mer nyskaping ved universitetene. Men det er mange hindre i veien for forskere som vil ut i markedet.

onsdag 22.08 2018
Eksempel på entreprenørskap i helsesektoren: Gründer av Dynamisk helse, Ann-Kristin Johansen, har laget en nettbasert læreplattform til helsepersonell, som bruker teknologi fra spillverden. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Kronikk

Sykepleierutdanningen i Trondheim ønsker å få satt innovasjon i system

fredag 22.06 2018
Åge Aleksandersen fotografert på midten av 70-tallet, da han fortsatt var medlem i Prudence og skrev «Æ e trønder, æ». 
    
      (Foto: Foto. ARKIV)

Trøndelag må slutte å rakke ned på seg selv

For 43 år siden pekte Åge Aleksandersen på et problem vi fortsatt sliter med: «Æ e trønder, æ, og herregud kor lei æ e.»

torsdag 14.06 2018
Melkeprodusenter: Gårdbrukerne Anne og Ola Joar Sundli i Soknedal har fått en ny hverdag etter at de installerte melkerobot. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Anne og Ola fikk 4050 kroner. Salmar fikk 288 millioner i offentlig støtte

Soknedal: Anne og Ola Joar Sundli i Soknedal er i den nederste enden av skalaen, der Gustav Witzøes Salmar er suverent på topp.

 

Staten deler ut milliarder: Disse har fått mest penger i Trøndelag

Innovasjon Norge har delt ut 4,5 milliarder kroner i støtte til virksomheter i Trøndelag de siste åtte årene. Laks, sild, landbruk, bioenergi og teknologi dominerer.

tirsdag 05.06 2018
Christine Spiten og selskapet hennes har laget en undervannsdrone for å studere livet under vann. Det har ført henne inn på listen over Norges ti fremste kvinnelige tekno-gründere. Kronikkforfatteren skriver om hvordan vi kan få fram flere slike supergründere. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kronikk

Vi må hjelpe fram flere elitegründere

Hva skal til for at potensielle supergründere faktisk velger bort en sikker og høy lønnsinntekt, til fordel for å realisere sin gründeridé?

Pengefolk: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er såre fornøyd med at Det europeiske investeringsfondet og fondets sjef, Maria Leander (til venstre), er med på det nye såkornfondet til Sintef. I midten Sintefs konsernsjef, Alexandra Bech Gjørv. 
    
      (Foto: Thor Nielsen, Sintef)

Sintef samler en halv milliard kroner i nytt såkornfond

Sintef har fått med seg Det europeiske investeringsfondet, Reitan og seks andre investorer i et såkornfond med en halv milliard kroner i kapital.

torsdag 31.05 2018
Søvnteknologi: Tre erfarne teknologer har som ambisjon at oppstartsbedriften Vitalthings AS skal bli en stor og robust teknologiaktør. Fra venstre Alf-Egil Bogen, Bård Benum og Ole Johan Ellingsen. 
    
      (Foto: Gunnar Okstad)

Alf-Egil Bogen lanserer radar som skal overvåke deg når du sover

Tre erfarne teknologer og forretningsfolk har utviklet en sensor som skal overvåke folks søvn.

lørdag 14.04 2018
Statsminister Erna Solberg får teste musikkappen Oiid sammen med app-gründer Gisle Johnsen under lanseringen i Mexico by.  
    
      (Foto: Foto: Tore Meek / NTB scanpix)

Trønderske gründere lanserer musikk-app i Mexico

Trondheimsbedriften Oiid signerte viktig kontrakt. Roses av statsminister Erna Solberg.

tirsdag 03.04 2018
TIL PLATÅET: NTNU inviterer folk i næringsliv og offentlig sektor til å søke på stillingene som snart blir utlyst som innovasjonsledere ved universitetet. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Slik kan folk i næringslivet få innpass på NTNU

NTNU skal ansette 15 personer som brenner for innovasjon og nyskaping. Stillingene er åpne også for søkere utenfor universitetet.

torsdag 08.03 2018
Smartpult: Elevene Adrian Mæhle (f.v.), Isac Fiskvik, Ane Valås og Lene Berg Hanssen forteller om smartpult til Siv Jensen. I bakgrunnen, rådgiver i ungt entrepenørskap, Kåre Presthus. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Elever viste finansministeren smartpulten

søndag 04.03 2018
Direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, holdt innlegg under Medienettverkets konferanse i november 2017. 
    
      (Foto: Mariam Butt / NTB scanpix)

Sterk misnøye med toppsjefen i Innovasjon Norge

Stor misnøye med toppsjefen i Innovasjon Norge – statsråden stanset styrebehandling av saken

Styrelederen trakk seg søndag, etter at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) stanset en prosess for å vurdere Anita Krohn Traaseths stilling.

mandag 12.02 2018
Forskerspirer: Her er laget fra Stavset skole like før de fikk vite at de er blant vinnerne av forskning- og innovasjonskonkurransen Scandinavian Innovation Award. Fra venstre femteklassingene Lukas Michelsen, Venil Hansen Johansen, Thomas Malm, Marie Storli Fastvold, Olav Gomo Svardal, Henrik Garmo Hov og til høyre lærer Siv Skjærvold. 
    
      (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

Unge forskere imponerte med løsning på Trondheim kommunes problem

Elever på femtetrinn på Stavset skole i Trondheim kan få anledning til å delta på en verdensomspennende finale for veldig unge forskere i California.

lørdag 03.02 2018
Forskerspirer: Dette er Team Electronic ved Stavset skole. Seks av tiåringene på bildet skal delta i finalen i forskningskonkurransen Scandinavian Innovation Award. Tiåringene ved Stavset skole i Trondheim skal konkurrere mot ni andre lag fra Norge, Danmark og Sverige. 
    
      (Foto: Stavset skole)

Tiåringer til smarting-finale

Seks tiåringer fra Stavset skole i Trondheim skal delta i den skandinaviske finalen i en global forskningskonkurranse.

fredag 26.01 2018
Mot null: Trøndelag fylkeskommune har startet arbeid for at hurtigbåtene skal bli utslippsfri. Dagens hurtigbåter går på diesel. Her er M/S «Ladejarl» til kai i Trondheim. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Grønt lys for hydrogen til hurtigbåter

Det er fullt mulig å bruke nullutslipps-drivstoffet hydrogen til hurtigbåter mellom Trondheim, Brekstad og Kristiansund.

torsdag 25.01 2018
Vekstvinnere: Teknobedriftene Epcon og Zedge ble torsdag hedret på den årlige presentasjonen av Impelloanalysen for trondheimsregionen. Styreleder Jan Haralsen i Epcon (til venstre) mottok et kunstverk laget av Irene Dominguez, mens daglig leder Tom Arnøy i Zedge fikk et verk laget av Åse Juul. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Nå er det færre store teknologibedrifter i Trondheimsregionen enn for tre år siden

Det er færre store teknologibedrifter i trondheimsregionen i dag enn for tre år siden.

lørdag 20.01 2018
Innovasjon: Alle i juryen stemte for forslaget fra Strindheim hjemmetjeneste om å forenkle parkeringsordningen for hjemmehjelper. Juryen består blant andre av, fra venstre kommunikasjonsdirektør Siv-Anniken Røv, rådmann Morten Wolden og programsjef Elin Harder. Avstemningen var en del av kommunens ledelsesprogram, der innovasjon og utvikling står sentralt. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Nyskaping i Trondheim kommune:

Kommunen betaler over 500 000 for parkering og bøter til seg selv

Når Hjemmetjenesten i Trondheim kommune er på oppdrag, må de betale for parkering til det kommunale foretaket Trondheim Parkering. Det må en innovasjonskonkurranse til for å belyse den kommunale pengebyttingen.

søndag 14.01 2018
Skanner blikket: Foruten programvare, består teknologien fra Heads av et apparat som gjør målinger av øynene. Foreløbig finnes skanneren kun som en nokså klumpete og rar prototyp. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Denne maskinen fra Trondheim skal revolusjonere synsundersøkelser

Den lille teknologibedriften Heads AS i Trondheim er i ferd med å snu opp ned på fremtiden for øyeleger og optikere.

torsdag 11.01 2018
Nyskapere: Herbjørn Skjervold (til høyre) og resten av styret i Tequity Cluster har ansatt Espen Gressetvold som daglig leder for den trondheimsbaserte medlemsforeningen knyttet til nyskaping og innovasjon. 
    
      (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Han blir Trondheims nyskapingssjef

Espen Gressetvold (47) er ansatt som daglig leder i Tequity Cluster.

mandag 04.12 2017
Roboten overtar: Roboten Pepper stjal showet da Næringsforeningen i Trondheimsregionen arrangerte konferanse om digitalisering i september. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Nå må vi få vite hvilke jobber som kommer

Bli prest eller skogvokter, er antakelig det beste rådet til unge som skal velge yrke. Da blir du ikke digitalisert bort.

onsdag 01.11 2017
Styrelder Nina Udnes Tronstad kaller den økonomiske situasjonen for alvorlig. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Dette trondheimsselskapet har gått med million-underskudd år etter år

Rådmannen i Trondheim kommune peker på dårlig økonomistyring. - Alvorlig, innrømmer styreleder.

onsdag 25.10 2017
Gjenbruk: Uten snev av bruk av avansert teknologi, har økonomistudent Sarah Elise Gjemdal utviklet et forretningskonsept der hun både skal kjøpe og selge brukte klær og sko. I følge Gjemdal produseres det hvert år 20 klesplagg plagg per menneske på kloden. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Sarah Elise (22) kjøper klærne dine for en 50-lapp og selger dem for 200 kr

Sarah Elise Gjemdal (22) er eksempel på at ikke alle glimrende ideer som kommer fra NTNU-studenter er knyttet til teknologi.

tirsdag 17.10 2017
Klynge: To ministre har delt ut statlig klyngestatus for å fremme verdiskaping og vekst. Fra venstre: Kommunalminister Jan Tore Sanner (H), Eivind Bergsmyr og Herbjørn Skjervold i Tequity Cluster og næringsminister Monica Mæland (H). 
    
      (Foto: Charlotte Wiig, Innovasjon Norge)

De vant heder, ære og penger

Den nystartede klyngen Tequity Cluster i Trondheim har vunnet heder, ære og litt statsstøtte.

tirsdag 26.09 2017
VINNERE: Folkene som står bak oppstartsbedriften Bedrock mener at de kan spare bygg- og anleggsbransjen for store beløp. Bedrock vant lørdag den nasjonale finalen i Venture Cup. Fra venstre: Anniken Hofgaard, Stine Norum, Espen Solheim, Celina Hagen, Lauga Oskarsdottir, Trond Riiber Knudsen og Javad Mushtaq. 
    
      (Foto: Vilde Bang Foss)

NTNU-studenter vant nasjonal gründerkonkurranse

Oppstartsbedriften Bedrock vant den nasjonale finalen i innovasjonskonkurransen Venture Cup.

fredag 15.09 2017
I front: Trøndelag er landets ledende innovasjonsregion, og blant de ledende regioner i Europa. NTNU satser tungt på nyskaping, og kan blant annet skilte med 9 Centers of Excellence og 15 Sentre for Forskningsbasert Innovasjon, skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Kronikk

Regjeringen må satse langt mer på innovasjon og verdiskaping

Norge står foran store utfordringer som krever innovasjon og omstilling. Trondheim er med sine tunge teknologimiljøer og etablerte økosystem rigget for å spille en sentral rolle for at Norge skal hevde seg i det globale innovasjonskappløpet.

tirsdag 12.09 2017
 
    
      (Foto: Illustrasjon: Cecilie Øien)

Signert

Skal avmystifisere hele digitaliseringsgreia og gjøre det enkelt for deg

mandag 28.08 2017
Besøkskompis for eldre: Sykepleierstudentene Mali Næss (t.v.), Kaia Thun, Per Næsheim, Marthe Hassel og Sivert Wiseth har brukt innovasjonscampen til ideen for å bruke uføretrygdede til å besøke hjemmeboende eldre. Slik kan eldre få den sosiale praten som hjemmesykepleien ikke har tid til, tror de. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Nå lærer sykepleierstudentene nyskaping

Én gruppe vil lage en egen vennetjeneste for hjelpetrengende eldre. En annen vil lage et datasystem for turnus i helsevesenet.

fredag 25.08 2017
Gjenbruk: Alle fantasidyrene der besøkende kan lære om koding og programmering, er laget av datasøppel. Til høyre i bildet kan du blant annet se to gjenbrukte datamuser. 
    
      (Foto: Marthe Hårstad, Adresseavisen)

Mellom små og store dingser

Små og store dingser, spennende utfordringer og nysgjerrige barneøyne. Omtrent der har du teknologifestivalen Maker Faire.

onsdag 05.07 2017
Vanvittig kult: Skaperne av Moviemask, Eirik Wahlstrøm og Harald Manheim, synes det er «vanvittig kult» å få designprisen, og tror de har større sjanse for å lykkes internasjonalt. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Moviemask vant prestisjetung designpris:

- Det er veldig morsomt å bli sammenlignet med Google

Skjermbrillesuksessen Moviemask var i godt selskap med Google under årets Red Dot Design Awards. Begge vant nemlig samme pris for sitt produktdesign.

Universitetsskole: Victoria Røset og Thea Haugen viser kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (t.v.) og NTNU-rektor Gunnar Bovim hvordan de jobber på Charlottenlund. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Kronikk

Trondheim vil bli landets første universitetskommune

onsdag 28.06 2017
Trøndelag er Norges mest innovative region. Her får NTNU-professor Nuria Espallargas (midten) prisen for årets kvinnelige gründer ved Technoport-konferansen i mars. 
    
      (Foto: Scanpix, NTB scanpix)

-Men trønderen var ikke treg

Nordmenn flest tror at trøndere er trege. En ny EU-rapport gjør fordommene til skamme – trøndere er mer innovative enn oslofolk.

Årsaken: NTNU er trolig en viktig årsak til at Trøndelag gjør det bra i EUs innovasjonsrangering. Bildet er fra Hovedbygningen på Gløshaugen, med Høyskolebakken i bakgrunnen. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Derfor er Trøndelag i Europatoppen

mandag 19.06 2017
Mann med makt: Som kommissær og ansvarlig for vitenskap, forskning og innovasjon i EU, er Carlos Moedas også en av de viktigste premissleverandørene for NTNU, Sintef og annen norsk forskning og innovasjon. Moedas er i Trondheim i forbindelse med Starmus. 
    
      (Foto: MARIANN DYBDAHL)

Denne mannen har størst makt av alle som kommer til Starmus

- Vitenskap og forskning er et kappløp der Europa ikke har råd til å la være å øke innsatsen.

mandag 12.06 2017
Digital framtid: Fjellund barnehage bruker digital tavle for å utvikle barns språkferdigheter. Bati Tamiru og Hanna Wiborg Bolstad er ivrige brukere. 
    
      (Foto: Aleksander Andersen,, NTB scanpix)

Signert

Like greit at vi ikke vet hvor mange skattekroner som har rent ut i det offentlige IT-havet

lørdag 13.05 2017
Lærer sammen: Rita McGrath (med rød jakke) er professor ved Columbia Business School i New York og regnes som en av verdens fremste forskere på strategi og innovasjon. Den amerikanske professoren var tidligere denne uken trekkplaster og sto i sentrum for seminaret, der næringslivsledere og studenter jobber sammen. Foran sitter doktorgradsstudentene Nhien Nguyen (til venstre) og Marta Morais-Storz. 
    
      (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

NTNU bruker verdensstjerner til å samle næringsliv og studenter

Industriell økonomi på NTNU gjør virkelighet av festtalers uforpliktende utsagn om å bringe studenter og næringsliv sammen.

tirsdag 09.05 2017
For noen måneder siden åpnet verdens største landbaserte biogassanlegg på Fiborgtangen i Skogn. Det sier noe om kompetansen og teknologien Trøndelag rår over i en næring som er i sterk vekst internasjonalt, skriver kronikkforfatteren. Bildet viser daværende fiskeriminister Per Sandberg og olje- og energiminister Tord Lien som legger ned grunnsteinen for den nye Biokraft-fabrikken på Skogn. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Kronikk:

Trøndelag i industriens Champions League?

tirsdag 18.04 2017
Fugleskremmerne: Kristoffer Nisja (19) er økonomisjef, Daniel Hansen (19) markedsansvarlig, Julie Eidem (18) markedsansvarlig, Benjamin Schetne (19) er nestleder og Kristian Hafsmo (18) er daglig leder for Birdsavers UB. 
    
      (Foto: KIM NYGÅRD)

KVT-elever til NM:

Skal redde fugler fra vindmølle-døden

Disse ungdommene har en plan for å forhindre at tusenvis av fugler skal fly inn i vindmølle-turbiner og dø. Med den ideen håper de å vinne Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

søndag 19.03 2017
 

Signert

Jeg kunne tatt riktigere valg om jeg hadde kjent meg selv bedre

mandag 23.01 2017
- Mange teknobedrifter kan få mer kapital, og vi kan få flere suksesser og mer verdiskapning og arbeidsplasser i teknomiljøet, sier Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge, etter at to avtaler med Det europeiske investeringsfondet gir 1,2 mrd. mer i lån til norske bedrifter. Konserndirektør i Sparebank 1 SMN, Vegard Helland, er glad for at banken er med på pilotprosjektet. 
    
      (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Nå blir det lettere å få lån for nye bedrifter

Penger fra Det europeiske investeringsfondet (EIF) skal gjøre det lettere for trønderske oppstarts- og vekstbedrifter å få lån fra Innovasjon Norge, DNB og Sparebank 1 SMN.

lørdag 21.01 2017
Kjapp nok: Harald Martin Brattbakk er ett av mange eksempler på at trønderne ikke er trege. Her scorer han mot Brann i 2003. Nå er han pilot og flyr fort. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Nå må vi slutte å bable om trege trøndere

Nå må det være slutt! Slutt på maset om at trønderne er trege.

torsdag 19.01 2017
Starter med idé: 70 sørtrønderske ideer ble til en patentsøknad i 2016. Det er 30 prosent flere enn året før. 
    
      (Foto: Glen Musk)

Flere ideer blir patentsøknader

Sørtrønderne fikk langt større skapertrang i 2016. Det ble levert inn 30 prosent flere patentsøknader enn året før.

søndag 01.01 2017
9Her har gründerne syklet til Google-hovedkontoret. Fra venstre: Kristian Rekstad, Andreas Øgaard, Kristoffer Lande, Mr. Android, Morten Stulen og Lars Erik Fagernæs. 
    
      (Foto: GOBI)

Gobi-gründerne flytter tilbake til Trondheim i frykt for at de skal miste ansatte til Apple og Microsoft

Etter å ha fått flere henvendelser fra både store og små selskap i Silicon Valley har Gobi planer om å komme tilbake til hjemlandet.

onsdag 14.12 2016
Velkommen inn: Prorektor ved NTNU, Johan Hustad (til venstre), olje- og energiminister Tord Lien og konsernsjef Ståle Gjersvold i Trønderenergi, kuttet en strømkabel for å markere åpningen av oppstartsfabrikken Watts Up, Trondheimks nyeste bedriftsinkubator. 
    
      (Foto: Frank Lervik)

Gir husrom til smartingene

Næringslivet står i kø for å tilby husrom, varme og hjelp til gründere.

torsdag 24.11 2016
God stemning på kontoret: Fra venstre: Eirik Husby Dyrseth, Matias Holsve, Lars Mangerud Flesland, Eirik Erlandsen, Daniel Svendsen, Julie Bauge, Didrik Dimmen og Torsten Bergh-Moss. 
    
      (Foto: Flowmotion technologies as)

NTNU-gründere fikk drømmen oppfylt: - Det var helt rått

Tirsdag kveld lanserte Flowmotion fra Trondheim en stabilisator til smarttelefoner på Kickstarter.com. Da tok det av.

onsdag 16.11 2016
Vindkraft: «Det er positivt at det bygges ut mer fornybar kraft», skriver kronikkforfatteren. Her et bilde fra pressekonferansen i februar i år, om vindkraftutbygginga på Fosen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kronikk

Om kraftbransjen ikke klarer denne omstillingen, står vi alle igjen som tapere.

søndag 30.10 2016
Heiagjengen for innovasjon i Norge har vært lite opptatt av etablerte foretak der brorparten av sysselsettingen i Norge faktisk er, skriver artikkelforfatterne. Konsernsjef Bård Benum i Powel er en av forfatterne bak kronikken. 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen)

kronikk

Heiagjengen for innovasjon har vært lite opptatt av etablerte bedrifter der brorparten av sysselsettingen i Norge faktisk er

Gründerne kan ikke redde oss

tirsdag 25.10 2016
Nye nedbør har ført til aksbrekk, som her i byggåkeren på Leinstrand 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen)

Kronikk

Slik satses det tungt på grønn innovasjon i Trøndelag

tirsdag 20.09 2016
Gjør klar til internasjonal lansering: På dette loftet i Øvre Bergsvingen i Trondheim skaper Yrjan Tangenes en musikkappen Oiid som skal lanseres i 159 land 3. oktober. 
    
      (Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen)

App presenterer kjent musikk på ny måte:

Yrjans loftsmusikk lanseres i 159 land

På et loft på Tyholt sitter Yrjan Tangenes (39) og gjør noen av rockens største hits tilgjengelig i det nye mikseprogrammet Oiid. I oktober skal den norske appen verdenslanseres.

mandag 19.09 2016
Guru: Ledere reiser nærmest på pilegrimsferd til Clayton M. Christensen, professor ved Harvard i Boston. I forrige uke verdens fremste innovasjonsguru i Trondheim. 
    
      (Foto: Aleksander Myklebust)

Nye ting er noe dritt

På den annen side, vi greier oss ikke uten nye dingser, nye krav og nye produkter.

torsdag 14.07 2016
Elisabeth Strand, oppfinner og designer av Birnabag. 
    
      (Foto: Siri Nordberg)

Innovasjon

Trondheimsbedrift til topps i innovasjonskåring

Trondheimsbedriften Birnadal vant onsdag kveld gull under Outdoor Industry Award.

onsdag 13.07 2016
Elisabeth Strand er oppfinner og designer av varmeposen til bæremeis. Hun laget den første varmeposen i 1994 da sønnen var liten. 
    
      (Foto: Elisabeth Strand)

Innovasjon

Elisabeth fikk en idé da sønnen var liten. Nå kan hun vinne pris for oppfinnelsen

mandag 11.07 2016
Tartu er Estlands Trondheim med stort fokus på teknologi og utvikling. Firmaer som Skype og Playtech har startet opp der. 
    
      (Foto: mikaela berg)

Departementet for utdanning og forskning hører til i Trondheim

Tartu har blitt Estlands hovedstad for tekonologi med en hardkjerne av innovatorer. Hvilke lærdommer kan Norge ta derfra?

fredag 13.05 2016
De to boreriggene som utgjør hoveddelen av Maria-feltet ligger klare på forsynings- og servicesenteret Vestbase i Kristiansund. Martin Bachmann, som er styremedlem, og ansvarlig for oljeselskapet Wintershall sine virksomheter i Europa og Midtøsten, benyttet anledningen til å ta et bilde av riggene før de snart skal senkes 300 meter under havoverflaten utenfor Trøndelag. 
    
      (Foto: Espen H.Bjørgan)

Disse skal senkes til havets bunn utenfor Trøndelag

På det nye Maria-feltet utenfor trøndelagskysten skal olje og gass hentes opp med undersjøiske anlegg koblet til eksisterende plattformer. Prosjektet vil også forlenge levetiden på oljefeltene, mener oljeselskapet bak prosjektet.

tirsdag 03.05 2016
 

Mathias Alfred (10) søkte kommunen om penger til vannrutsjebane

Nå har Trondheim kommune svart på søknaden.

lørdag 30.04 2016
Ungdomsbedriften Hidepark gjør sukses med sitt sykkelstativet. Bedriften består av Emilie Hangerhagen (17) som er markedsansvarlig, Leonora Skorpen (17) er daglig leder, Oscar Holten (18) har produktansvar og Daniel Hansen (18) tar seg av økonomien. Foran sitter personalansvarlig Kristian Moa (17). 
    
      (Foto: Foto. Finn Walther)

Til Sveits med sykkelstativ

Suksessen ruller videre for KVT-elevene. Elevbedriften Hidepark er kåret til Norges beste Ungdomsbedrift.

torsdag 28.04 2016
 

- Erfaring er det som teller minst hos oss

Nyoppstartede gründerbedrifter og jobbsøkere møtte hverandre ansikt til ansikt på Digs i Midtbyen.

onsdag 27.04 2016
Å ta med hengekøya på påsketur i Storlidalen i Oppdal skulle vise seg å være en god avgjørelse. 
    
      (Foto: Amok Equipment AS)

Nå får gründerne bak NTNU-hengekøye endelig tatt ut lønn

Amok Equipment selger Draumr-hengekøye fra butikker i Australia, Sør-Korea og Danmark.

tirsdag 19.04 2016
Miljøsak: – 
    
      (Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen)

Folk:

- Det er blitt kult å gå på Fretex

Ann-Kristin Ytreberg har trua på dagens ungdom.

torsdag 03.03 2016
Årets forretningsengel i Storbritannia, Dale Murray, ledet Technoports konkurranse i folkefinansiering hvor det kom inn vel 2,5 millioner. 
    
      (Foto: Martin Andersen)

Technoport:

Minnebok fikk fart på pengene

Technoports konkurranse i folkefinansiering samlet inn over 2,5 millioner til fire oppstartsbedrifter.