TEMA

mandag 02.12 2019
 

Adresseavisen mener

Ureturnerbare asylsøkere bør få jobbe

Gunnar Stålsetts ulovlige ansettelse av en ureturnerbar asylsøker har satt i gang en viktig debatt om arbeidstillatelse for denne gruppa med asylsøkere.

torsdag 14.03 2019
- Jeg synes fryktelig synd på Tor Mikkel Wara. Men det er vanskelig å være en liten teatergruppe, som får trusler fra ytre høyre også, minner skuespiller Øyvind Brandzæg om. Bildet er tatt ved en annen anledning. 

- Erna Solberg må være varsom

- Det er ikke lett å være en liten teatergruppe og være truet av ytre høyre heller, sier skuespiller ved Trøndelag Teater, Øyvind Brandzæg, som reagerer på statsministerens uttalelser.

torsdag 17.05 2018
 

Norges nye ID-kort vil koste over 700 millioner

I 2007 ble et nytt nasjonalt ID-kort anslått å koste 14 millioner. I dag vil prosjektets totalkostnader trolig nå over 700 millioner kroner, ifølge Aftenposten.

onsdag 04.04 2018
Per Sandberg gikk onsdag av som midlertidig justisminsiter og Tor Mikkel Wara (t.h.) tok over. 

Derfor sa Per Sandberg nei til å bli justisminister

- Jeg har en 12-åring som følger nøye med på sosiale medier, sier Per Sandberg (Frp). Dermed ble Tor Mikkel Wara (Frp) kalt inn som Norges nye justisminister.

tirsdag 20.03 2018
 

Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister:

- Norsk politikk har blitt en barnehage

Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister.

fredag 16.03 2018
Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 
    
      (Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpiX)

Listhaug overøst av blomster etter Facebook-aksjon

Flere hundre har sendt blomster til Sylvi Listhaugs kontor fredag. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren.

Frps stortingsgruppe avholder krisemøte mandag morgen. Mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug er tema.
 
    
      (Foto: Olav Olsen/Aftenposten)

Frps stortingsgruppe innkaller til krisemøte mandag

Frp har innkalt Sylvi Listhaug og Frps statsråder til et krisemøte mandag sammen med Frps stortingsgruppe.

tirsdag 13.03 2018
 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Listhaug beklager at noen ble såret av Facebook-innlegget om terrorisme Listhaug: - Det var verken min mening eller hensikt å såre noen

- Det var verken min mening eller hensikt å såre noen og det håper jeg virkelig å bli trodd på, skriver justisminister Sylvi Listhaug på Facebook. Men innlegget som har skapt massiv debatt er ikke fjernet.

lørdag 10.02 2018
Monsterdebatten: «Pedofile er ikke ofre. De er monstre!», skriver justisminister Sylvi Listhaug på Facebook. 
    
      (Foto: Stein Bjørge, Aftenposten)

Sylvi Listhaug – Et politisk monster?

Det virker helt mot sin hensikt å dyrke Listhaug som et slags politisk monster istedenfor å diskutere politikken hennes.

fredag 26.01 2018
«En av de viktigste tingene fremover vil bli å bekjempe «monstrene på nettet» som begår overgrep mot barn» sa justisminister Sylvi Listhaug nylig til VG. Til venstre: Politidirektør Odd Reidar Humlegård. 

Debatt

Hvis det er monstre du ser etter, vil du da greie å se det er den snille moren, naboen, den greie bestefaren?

«Jeg er sterkt uenig i retorikken, med begrunnelse i 6–7 års jobbing med- og fagkompetanse på overgrepstematikken» skriver Elin Skjeltorp i dette debattinnlegget.

mandag 22.05 2017
 

Justisministeren trosser rådene og foreslår økt maksimumsstraff

Regjeringen vil fjerne «kvantumsrabatten» som ofte slår inn når forbrytere skal dømmes for flere lovbrudd, og foreslår samtidig å øke maksstraffen med fem år.

onsdag 22.03 2017
Kronikkforfatteren: Vidar Johnsen er leder i Politiets Fellesforbund Trøndelag
 

Kronikk

Regjeringen er ikke ærlig om politireformen

Den siste tiden har det blitt stadig mer tydelig at verken politiets medarbeidere eller befolkningen har særlig tro på at politireformen skal kunne gi et politi som løser sitt samfunnsoppdrag på en bedre måte.

torsdag 12.01 2017
Slik så det ut på lageret til Kripos under det forrige våpenamnestiet i Norge for snart ni år siden.  
    
      (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Regjeringen innfører nytt våpenamnesti

Regjeringen innfører et tre måneder langt våpenamnesti fra 1. mars. Fram til 1. juni kan alle som har uregistrerte våpen, levere dem inn til politiet uten å risikere straff.

lørdag 31.12 2016
Harde skyts: Justisdepartementet er statsforvaltningens adel. Erna Solbergs beslutning om å gjøre Per-Willy Amundsen til departementets leder er den kraftigste devaluering av en institusjons anseelse siden keiser Caligula nominerte sin hest Ignacius til det romerske senat, skriver Omdal. 
    
      (Foto: Håkon Mosvold LARSEN, NTB scanpix)

Fripenn

Vi har fått en justisminister som vil gå til korstog mot muslimene

Per-Willy Amundsen bør være glad for at Paul Gjesdahl er ettertrykkelig død. Vi andre kan aldri bli annet enn bleke etterlignere av den perfide sjikanens mester.