TEMA

lørdag 29.06 2019
 

Og jeg som hadde gledet meg til sommerkoteletter

Det tegner til å bli en hard sommer nå som griseskammen er over oss.

lørdag 09.02 2019
 

Tar du biffen fra en gjennomsnittsnordmann, så ber du om bråk

Når byfolk og rikfolk vil ta fra oss kjøttmiddagen, går nordmenn til et massivt forsvar for biff og pølser på middagsbordet.

mandag 21.01 2019
Man trenger ikke å være enig i alle detaljer i EAT-rapporten, men det er umotvistelig at både dagens matproduksjon og matkonsum ikke er bærekraftig. Eksempelvis må vi spise mindre kjøtt. 
        
            (Foto: Shutterstock)

Adresseavisen mener

Landbruket må ut av skyttergrava

Både av hensyn til klima og helse må vi spise mye mindre kjøtt, og budskapet ble ettertrykkelig gjentatt forrige uke.

mandag 05.11 2018
Overskudd på svin: Lagrene med svinekjøtt er rekordstore, samtidig som nordmenn bør spise mindre kjøtt. Det fordrer omstilling i norsk matproduksjon, skriver Adresseavisen på lederplass. 
        
            (Foto: Bent Ramberg, Adresseavisen)

Adresseavisen mener

Vi bør produsere og spise mindre kjøtt

Rekordstore lagre med norsk kjøtt i en tid hvor kjøttforbruket bør ned, bør mane til omstilling i norsk landbruk.

lørdag 03.11 2018
Grilstad er en av Norges største produsenter av kjøttprodukter, som selges som merkevarene Grilstad, Stranda og Tind. 
        
            (Foto: Finn Walther)

63 arbeidsplasser kan bli flyttet fra Trøndelag

Kjøtt- og spekematprodusenten Grilstad skal utrede om selskapet skal flytte produksjonen fra Åsen til Brumunddal.

lørdag 20.10 2018
 
        
            (Foto: Illustrasjon: Britt Eirin Johansen)

Forbruket må ned med 90 prosent:

Klimakrisen: Dette må DU endre i lovet ditt for å redde kloden

Det haster, sier FNs klimapanel. Hver og en må vi gjøre betydelige endringer i livene våre. Hvor stort er gapet mellom hvordan vi lever, og hvordan vi må leve? Møt Jon (46), Johanne (45), Anne (8), Arve (14) og Ragna (17) Åverflod.

tirsdag 25.09 2018
 

Tv-reklame får kjøttelskende dansker til å se rødt

Råder folk til å ringe «Dropp kjøtt» -telefonen.

fredag 07.09 2018
Dyrevelferdsmerket innebærer blant annet at ku og kalv skal få være sammen i minst seks uker. Bildet er tatt i en annen sammenheng, og viser ku og kalv hos et gårdbrukerpar på Hitra som i 2003 fikk Dagrosprisen for god dyrevelferd. 
        
            (Foto: Dan Ågren)

Adresseavisen mener

Godt tiltak for bedre dyrevelferd

Dyrevernalliansen har startet Dyrevernmerket, merking av mat som har oppfylt strenge kriterier for god dyrevelferd.

onsdag 16.08 2017
På bakgrunn av matforgiftning i en burgerrestaurant i Oslo, anbefaler Mattilsynet at burgerspisende skal be om å få sin hamburger godt stekt. 
        
            (Foto: Siv Dolmen, Aftenposten)

Debatt

Rosa hamburgere – er det så farlig da?

«Å bagatellisere konsekvensene og antyde at alle hamburgerelskere er like blir for enkelt» skriver Anita Nordeng Jakobsen i dette debattinnlegget.

onsdag 09.08 2017
 
        
            (Foto: SIV DOLMEN)

Mattilsynet advarer mot rosastekte hamburgere

Mattilsynet advarer mot rosastekt hamburgerkjøtt etter at to er blitt syke i sommer. Dette bør du vite om du likevel vil ta en råsjanse.

lørdag 05.08 2017
 
        
            (Foto: Wil Lee-Wright)

Kåring av årets beste produkter på Trøndersk Matfestival

Torsdag ble produsentenes beste produkter hyllet på Matfestivalen. Her ble det delt ut priser for blant annet beste kjøttprodukt og beste økologiske produkt.

tirsdag 06.06 2017
Naturens kvinne og kokebokvinner: Jeger, biolog og kokebokforfatter Kirsten Winge, opprinnelig fra Byåsen i Trondheim, har vunnet en internasjonal pris for sin bok om viltkjøtt. 
        
            (Foto: Morten Antonsen )

Da Kirsten måtte slutte som lærer, begynte hun å skrive om Bymarkas skjulte perler

Kirsten Winge (56) fra Trondheim var lærer, men måtte omskoleres. Nå har hun vunnet en internasjonal bokpris for sin kokebok.

tirsdag 20.09 2016
 
        
            (Foto: Marianne Tønset/Tind (montasje))

Grilstad flere nye pølser og skinker i porteføljen

Trondheimsselskapet Grilstad tar over 29 ansatte i Stranda-selskapet Tind.

fredag 26.08 2016
Dersom forslaget fra Nortura og Kjøtt- og fjærfebransjens landsforbund (KLF), mener de to aktørene at forbrukerne blant annet vil få tilgang til ferskere biff i butikkene. Illustrasjonsbilde. 
        
            (Foto: Knut Fjellstad/NTB/SCANPIX, NTB scanpix)

Nortura-forslag skal gi deg lammelår som er mindre og flere ferske biffer i butikken

Forbrukerne kan trolig glede seg over yngre lammelår og mer fersk norsk biff i butikkene.

tirsdag 05.01 2016
 

Én av fire vil kutte kjøttforbruket

Nesten hver fjerde nordmann sier de vil kutte ned på inntaket av rødt kjøtt. Forsker Bjørg Egelandsdal er bekymret over trenden.

søndag 27.12 2015
Nær halvparten av nordmenn undersøker aldri hvor kjøttet de spiser kommer fra. 
        
            (Foto: NTB SCANPIX)

Halvparten av oss sjekker aldri opprinnelsen til kjøttvarer

Nær halvparten av nordmenn undersøker aldri hvor kjøttet de spiser kommer fra. De under 30 år sjekker minst, og kvinner sjekker oftere enn menn.