TEMA

tirsdag 19.03 2019
 

Kokk fra Stjørdal konkurrerer om plass i verdens fremste kokkekonkurranse

Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal blir en av fem finalister i den norske kokkekonkurransen «Årets kokk». Vinneren skal representere Norge i den europeiske Bocuse d’Or-finalen i Tallinn.

torsdag 14.03 2019
- Jeg føler meg heldig som får drive med det jeg gjør, og jobber hardt for det, sier Renee Fagerhøi. 
        
            (Foto: RUNE PETER NESS)

- Jeg har alltid trodd at det bare er gamle legender som får denne prisen

Renee Fagerhøi som driver Trondheims-restauranten Bula Neobistro, ble tildelt prisen under Norske Kokkers Landsforenings landsmøte.

tirsdag 19.02 2019
Strinda videregående skole gikk i fjor til kokkefinale i Tine Cup. Kokk Sigurd Blomsøy og kokk Emilie Staven får trent på To Rom og Kjøkken. Innleggsforfatterne slår et slag for yrkesrettet utdanning. 

Kronikk

Kjære foreldre: La oss snakke om yrkesfag

La de unge få lov til å velge studieretning ut fra interesser, evner og naturlige anlegg.

mandag 18.02 2019
Tror Credo kan få to: Christopher Davidsen, kjøkkensjef i Speilsalen på nye Britannia, tror både Credo og Fagn kan få Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Dette tror stjernekokkene om Trondheims Michelin-sjanser

tirsdag 18.12 2018
Kandidat 2: Utenfor den nye restauranten romsterer fortsatt anleggsmaskinene. – Det er kult å være med på forandringer. Sånn var det på gamle Credo også, det var bygging hele tida mens vi etablerte oss. Det var nesten så vi ikke kom oss inn innimellom, men det gikk greit likevel. Det ble nesten kjedelig når det ble ferdig, sier Heidi Bjerkan. 

Årets trønder 2018 - kandidat 2:

Restaurantgründeren ble sint da bargjesten tipset om Toro sjysaus

En kompromissløs kjøkkenkunstner gjør at matentusiaster valfarter til en gammel verkstedhall i Trondheim.

tirsdag 20.11 2018
 

Mesterkokk kombinerer Manhattan og Trondheim i nytt matkonsept

Marcus Samuelsson tar Manhattan til Trondheim med sitt nye matkonsept Kitchen & Table.

fredag 28.09 2018
Piggvar, taskekrabbe, urfe og sjokolade var ingredensene. Håvard Werkland gikk helt til topps i NM i kokkekunst i Trondheim denne uka. 

I fjor tok han sølv i Bocuse d'Or, torsdag vant han NM i kokkekunst - snart skal han sørge for maten i den nye Speilsalen

I fjor tok Håvard Werkland sølv i verdens viktigste kokkekonkurranse. Torsdag vant 24-åringen fra Hemne NM i kokkekunst 2018.

søndag 22.07 2018
Lærling i Trondheim: Elise Haugan Bordvik har jobbet flere steder de siste årene, her som lærling på Credo i Trondheim. 
        
            (Foto: Morten Antonsen )

- Folk synes det er skummelt å lage taco med meg

Eline Haugan Bordvik (22) skal flytte fra Trondheim til Færøyene for å jobbe på Michelin-restauranten Koks.

fredag 26.01 2018
Elevene ga sitt beste i finalen, men det holdte ikke denne gangen. 

Dette er landets fjerde beste kokkeelever

En kokkegjeng på tre elever fra Strinda videregående skole kom til finalen i Tine Matcup som ble arrangert fredag i Stavanger. Laget inkasserte en fjerdeplass.

fredag 17.02 2017
Tabubelagt: Kokkeelevene ved Strinda VGS mener at yrkesfag blir sett ned på. F.V. Vegard Breivik og Martin Bergvin. 

- Kokkelinja blir sett ned på

Kokkeelever fra Strinda VGS deltar i finalen i Tines nasjonale matcup i Stavanger. Samtidig er det stadig færre som ønsker å bli kokk.

torsdag 16.02 2017
Møte: Kokk Lars Erik Vesterdal fra Nordøst i prat med tiendeklassingene Sander Olevik (t.v), Matias Blom Sørgjerd og Jonas Indstad Hole fra Rosenborg skole. 

Fikk smake på kokkeyrket

- Jobben som kokk er visst ikke helt sånn som mamma og pappa tror, sier tiendeklassing Matias Blom Sørgjerd etter besøket på trondheimsrestaurantenes rekrutteringsstunt.

tirsdag 14.02 2017
 

Inviterer Trondheims 10.-klassinger:

Avliver mytene rundt kokkefaget med 2000 smaksprøver

Restaurantbransjen sliter med rekrutteringen. Det vil trondheims-restaurantene gjøre noe med.

tirsdag 24.01 2017
Måneder på kjøkkenet: I det siste året har Christopher Davidsen knapt sett dagslys. Han har tilbrakt dager og netter på øvingskjøkkenet i Stavanger, blant annet sammen med rådgiver Gunnar Hvarnes (til høyre). 
        
            (Foto: Fredrik Ringe, Adresseavisen)

Følg Christopher Davidsens kamp i kokke-VM direkte her

lørdag 31.12 2016
 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

- Hvis du ikke er dritgod i alt, så er livet vanskelig

Dette er Generasjon 2017

torsdag 06.10 2016
Reklamerer for ny matkasse: Før var de gutta på tur, nå er de gutter i matprat. Næringslivsmann og tv-personlighet Arne Hjeltnes (til venstre) og tv-kokk Arne Brimi lanserte onsdag en ny matkasse som først distribueres i Trøndelag. 

Brimi og Hjeltnes lanserer trønderske matkasser

Arne Brimi og Arne Hjeltnes tror det er marked i Trøndelag for kortreiste og «kortpakkete» matkasser levert på døra.

torsdag 22.09 2016
Christopher Davidsen (t.v) trener nå for fullt på treningskjøkkenet i Stavanger. Han skal delta i verdens mest prestisjetunge kokkemesterskap, Bocuse d`Or, i Lyon i januar. T.h. coach Gunnar Hvarnes 

Restauranter i Trondheim fostrer kokker i verdensklasse

- Du må være litt gæren, sier Trond Åm, kjøkkenansvarlig ved fire Trondheimsrestauranter.

tirsdag 02.08 2016
Høyrepolitiker Yngve Brox skriver i sin blogg at lege Berit Nordstrand og kokk Kjartan Skjelde gir dårlige råd om kosthold.  
        
            (Foto: Faksimile av nettsiden Side 2.)

Debatt

Yngve Brox ut mot Berit Nordstrand