TEMA

tirsdag 21.05 2019
Midtstilt. Vegdirektoratet mener kombinasjonen midtstilt kollektivfelt og sidestilte holdeplasser, slik det bygges ut i Jonsvannveien på Moholt, er en fare for trafikksikkerheten.  
    
      (Foto: Espen Bakken)

Mener midtstilt metrobussfelt på Moholt kan føre til alvorlige ulykker

Metrobusstraseen i Jonsvannveien på Moholt bygges med midtstilt kollektivfelt , men med sidestilte holdeplasser. Vegdirektoratet mener løsningen er en fare for trafikksikkerheten.

onsdag 28.11 2018
Rundkjøring Coop Midt-Norge og Storebrand har ikke fått gehør for ønsket om å beholde rundkjøringen ved City Syd inntil kjøpesenteret utvides og det bygges et lokalsentert i området.
 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

- Det må også legges til rette for at bilistene kommer fram, både på Lade og på Tiller

Coop Midt-Norge, som eier hele City Lade og halve City Syd, er fornøyd med metrobussløsningen på Lade. Tilfredsheten er ikke like stor for den endelig trafikkløsningen i Sentervegen.

mandag 08.10 2018
 

Debatt

Er Metrobuss-prosjektet blitt til en såpeopera?

torsdag 13.09 2018
«Det ser veldig «fint» ut med de fine bildene av Elgeseter gate i ny drakt, men så mange millioner blir bortkastet hvis en skal lage en ny gate med midtstilte holdeplasser.» 

Debatt

Nei, det er ikke bare farlig, men forferdelig farlig med midtstilte holdeplasser

«Det vil sannsynligvis bli kaos, kollisjoner og lange køer» skriver Lars Høiseth i dette debattinnlegget.

fredag 31.08 2018
 

- Miljøpakkesamarbeidet er over

Høyres Ingrid Skjøtskift har fått nok: Miljøpakkesamarbeidet er over. Ottar Michelsen krever gode svar fra Ap, hvis ikke er også SV ute av samarbeidet.

fredag 17.08 2018
Rangeres først. Midtstilt kollektivfelt i Elgeseter gate rangeres først i en ny evaluering Miljøpakken har gjort for Trondheim kommune. 

Slik blir Elgeseter gate med nye bussfelt

Nå kan du selv vurdere om du tror midtstilt bussfelt blir best.

tirsdag 22.05 2018
Bysentrum. Planene for stasjonsområdet på Heimdal omfatter nytt servicebygg med kiosk, kafé, venterom og sykkelhotell og plattformer med leskur for metrobuss. 

Bygger ut Heimdal stasjon til knutepunkt for buss og tog

Heimdal stasjon skal i forbindelse med ny rutestruktur i Trondheim fra 3. august 2019 utvikles til et knutepunkt for overgang mellom metrobuss, øvrige bussruter og jernbane.

mandag 06.11 2017
- Det har oppstått misforståelser om hva et metrobussystem er for noe, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik. Elgeseter gate (bildet) er en av gatene som kan få midtstilt kollektivfelt. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Sandvik kommer med brannfakkel i debatten om metrobuss

Nei til midtstilte kollektivfelt i sentrumsgatene i Trondheim undergraver hele konseptet med metrobuss. Det hevder fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

torsdag 26.10 2017
Fylkesutvalget vedtok i forrige uke midtstilte kollektivfelt og stasjoner for metrobussen langs tre hovedveier i sentrum av Trondheim. 
    
      (Foto: Tegning: Miljøpakken)

Uenighet om kollektivfelt vil stoppe metrobussplanlegging i sentrum

Bystyret kan komme på kollisjonskurs med fylkeskommunen om plasseringen av kollektivfeltene langs hovedveiene til og fra sentrum. Det vil utsette all videre planlegging i saken.

tirsdag 24.10 2017
 

Slik vil politikerne stemme i bystyret: Holder dette krysset åpent, men stenger ene gata

Prinsenkrysset blir åpent for biltrafikk også i 2018, men Olav Tryggvasons gate og ett kjørefelt mot sentrum på Bakke bru stenges for biltrafikk.

mandag 22.05 2017
Perleporten. I rushtiden passerer det 20 busser i timen gjennom Perleporten på Gløshaugen. 

Denne veien stenges snart for gjennomkjøring i 18 måneder

Flere tusen bilister i Trondheim må finne nye ruter når Høgskoleringen stenges for gjennomkjøring i 18 måneder fra slutten av mai.

tirsdag 09.05 2017
Flaskehals. - Bygging av kollek tivfelt langs Jonsvannveien vil få superbussen fortere fram, sier prosjekt ansvarlig Sissel Herstad (t.v.) og prosjektleder Ingrid Eidsvaag Haagensli. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Bussen får 900 meter kollektivfelt på Moholt

Med en miljøpakkeinvestering på 130 millioner kroner, forsvinner en flaskehals for AtB, akkurat i tide til superbusspremieren i august 2019.