TEMA

mandag 18.11 2019
 

Kronikk:

Da nyfødt intensivavdelingen sto ferdig i 2006, var den ikke utformet for dette

Da nyfødt intensivavdelingen i Trondheim sto ferdig i 2006, var den ikke utformet med tanke på utstrakt hudkontakt mellom det for tidlig fødte barnet og foreldre. Nå endres dette.

onsdag 16.01 2019
Nav og kommunens helse- og velferdstjeneste på Falkenborg rett ved Sirkus Shopping: «Verken byggets plassering, arkitektoniske utforming, uteområdene eller sammenhengen med resten av bystrukturen har de egenskaper eller ambisjoner som skal til for å skape et offentlig sted for befolkningen i Østbyen» mener kronikkforfatterne. 

Kronikk

Dette nybygget er et av mange eksempel på mislykket byutvikling

mandag 13.08 2018
«Fortsatt er det svært sjelden man observerer småbarnsfamilier eller eldre som sykler til eller i Midtbyen. Dette skyldes ventelig at de i liten grad opplever det trygt og attraktivt å velge sykkel» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Midtbyen kan bli mer tilgjengelig og attraktiv

Heldigvis er det mange grep som kan tas for å oppnå dette.

lørdag 11.08 2018
Ellen Edvardsen (t.v.) er kvinnen bak ideen til prosjektet Menn i helse, som startet i Trondheim, men som nå er blitt et nasjonalt prosjekt. Her med pleier Stig-Ove Ustad og pasient Kåre Strøm i en tidligere reportasje i Adresseavisen. 

Kronikk

Er Norge «mann» nok for Menn i helse?

Er det egentlig nødvendig med likestilling innenfor helsesektoren?

onsdag 08.08 2018
«Personlig tror jeg at det ikke finnes en enkelt årsak til utviklingen. Tilgjengelighet med personbil er likevel en av de opplagte årsakene» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Å styrke Midtbyens konkurranseevne er et miljøriktig valg, men vi gjør det motsatte

mandag 06.08 2018
«Både regjering og storting må se årets brunsvidde enger, nedslakting av mjølkekyr og kanskje melkemangel om kort tid som konsekvens i et større og mer langsiktig bilde» skriver kronikkforfatteren. På bildet ser vi bonde Lars Halvor Stokstads uttørkede kornåker på Kløfta. 

Kronikk

Tørkekrisen angår oss alle - ikke bare bonden

Matsikkerhet og samfunnssikkerhet er to sider av samme sak.

lørdag 04.08 2018
Trues: Barnehagens egenart, også som et sted «å lære å være», blir truet av et læringssyn som ensidig vektlegger kunnskap som kan måles og kartlegges, skriver kronikkforfatteren 
    
      (Foto: Shutterstock)

Kronikk

Foreldrene har behov for tid til å snakke

Når tusener av barn starter det nye barnehageåret, skal de vite at alle ansatte er klar til å gi hver og en av dem flotte dager med lek og læring.

fredag 03.08 2018
Turlandskap: Den første utvidinga vil utra dere Tromsdalsgarden. Med den forsvinn skjøtselen av kulturlandskapet, skriver kronikkforfatterne. Bildet er fra Tømmersjøen i Tromsdalen. 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Kronikk

Naturvernforbundet er ikkje mot gruvedrift

Får Verdalskalk tilgang til en milliard kalkstein i Tromsdalen, forsvinner skjøtselen av kulturlandskapet, folk må flytte og turgåere utsettes for støv og støy.

torsdag 02.08 2018
Ikke veien å gå: Når årets Olsok-profil snakker om «avskrekking» som en veg til fred, baserer han seg på en gammel teori om at frykt og fiendebilder, virker fredsbevarende, mener kronikk-forfatteren. Bildet er fra årets oppsetning av Spelet om Heilag Olav. 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Kronikk

Baserer seg på frykt og fiendebilder

Det var det som skjedde med Olav Haraldssons legeme etter hans død som førte til den nye kristentroen.

onsdag 01.08 2018
I august 2014 flyktet yeazidier fra Sinjar-området i Irak, etter å ha blitt angrepet av IS. Her er de på vei mot den syriske grensa. 

Kronikk

Yezidiene - har de noen framtid?

tirsdag 31.07 2018
«Når ingen forstår, hamrer man løs på tastaturet og kaller det komikk» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Hvorfor oppstår denne ondsinnede humoren?

mandag 30.07 2018
«Siden klimaendringene i stor grad handler om endringer i vannkretsløpet, vil kritiske situasjoner med for mye eller for lite vann oppstå stadig oftere globalt – og nasjonalt» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra slukningsarbeid i Bracke i Sverige. 

Kronikk

Både for mye og for lite vann er problemer vi må løse bedre i årene som kommer

lørdag 28.07 2018
Røros: Når flere turister flyr til Namsos og Røros, eller for den saks skyld til Værnes, gir det grunnlag for et bedre rutetilbud som trøndersk næringsliv og deres leverandører og kunder kan nyte godt av, skriver kronikkforfatteren.  
    
      (Foto: Geir Tønset)

Kronikk

Bedrifter etablerer seg der folk bor

Norge trenger en million nye jobber innen 2060. Den voksende reiselivsnæringen har svar på utfordringen.

fredag 27.07 2018
Borggården: Gjennom festivalene skapes det konserter, teater, dans og ordkunst i grotter, på strender, i kirker og på museum, peker kronikkforfatteren på. Her fra Olavsfestdagene. 
    
      (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Kronikk

Dette er det mest spennende festivalene kan bidra til

For oss i festivalbransjen er det aller mest spennende å bidra til samfunnsutvikling. Ikke minst gjennom å skape opplevelser som beveger oss mennesker.

onsdag 25.07 2018
 

Kronikk

Netthandelen endrer våre byer

Netthandelen har tatt av. Det endrer våre byer. Det betyr derimot ikke at det er slutten for Midtbyen og andre bysentrum.

tirsdag 24.07 2018
HUNT 4 ble offisielt åpnet i september i fjor. Helseundersøkelsen omfatter 110.000 nordtrøndere og går over ett og et halvt år. 

Kronikk

Det er på tide å invitere sørtrønderne til HUNT

mandag 23.07 2018
Klasseløst: Om man legger til grunn at Rødt mener det de skriver der, er målet til Rødt et klasseløst samfunn, skriver kronikk-forfatteren. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Kronikk

Rødt ønsker å frata bedriftseiere sin eiendom

Rødt stormer fremover på meningsmålingene om dagen. Partiet ønsker å skrote dagens samfunn og erstatte det med noe helt annet.

onsdag 18.07 2018
 

Kronikk

Byer på jordet og jorder i byen

Verken kronjuveler eller kirkebygg lokket de første menneskene inn til Trondheimsfjorden. Mat i og rundt fjorden var det som fristet.

tirsdag 17.07 2018
 

Kronikk

Snakk med barna om mat før internett gjør det

Mange ungdommer i Trøndelag blir forvirret av de ulike kostrådene som finnes. Det er trist at de bruker tid på å tenke på noe så naturlig som mat.

mandag 16.07 2018
Fra hele verden: Olavsfestdagene er en stor og annerledes festival uløselig knyttet til et sted og til en 1000-årig historie, skriver kronikkforfatteren. «How Like An Angel» var hovedverket under Olavsfestdagene i Nidarosdomen 2016 med det britiske vokalensemblet I Fagiolini og det australske nysirkuskompaniet Circa. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kronikk

Norske aviser har nylig kåret Norges beste festivaler – før de er gjennomført. Olavsfestdagene er ikke med på noen av listene

Norske aviser har nylig kåret Norges beste festivaler – før de er gjennomført. Olavsfestdagene er ikke med på noen av listene.

onsdag 11.07 2018
 

I det lange løp kan de lure verken Putin eller Trump

Når regjeringen hevder at de amerikanske soldatene ikke er permanent stasjonert på norsk jord, er det luresnakk.

tirsdag 10.07 2018
Nært eller fjernt: Neste vår skal det avgjøres om fiskerinæringen fortsatt skal være en næring som bidrar til aktivitet, arbeid og levende lokalsamfunn langs kysten, eller om den skal bli en mer fjern industri forbeholdt en liten og eksklusiv gruppe, skriver kronikk-forfatteren. 
    
      (Foto: Terje Vinsnes)

Kronikk

Neste dag møtes de heiende på sidelinja på fotballbanen

Skal vi ha aktivitet, arbeidsplasser og levende lokalsamfunn langs kysten? Eller få, store og fjerne fiskeriselskaper med superprofitt?

onsdag 04.07 2018
 

Kronikk

Svært mye skal til for at folk orker å ta opp kampen mot Fylkesmannen. Mange gir nok opp

Svært mye skal til for at folk orker å ta opp kampen mot Fylkesmannen. Mange gir nok opp.

tirsdag 03.07 2018
Trondheim Spektrum: Det hele finner sted innerst i en blindveg bak sykehuset og legevakta, omkranset av Nidelven, skriver kronikk-forfatteren. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Kronikk

Folk fra hele verden fortviler over ødeleggelsen

Mange deler fortvilelsen over at sentrumsperlen Nidarø erstattes med et monsteranlegg. Det får bunkeren Dora til å se ut som en alveaktig og vever liten skapning.

mandag 02.07 2018
God blanding: Noe av det som kjennetegner Hurtigruten, er blandingen av lokale reisende og turister, peker kronikkforfatteren på. 
    
      (Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix)

Kronikk

Ni av 15 skip ble ødelagt av krigshandlinger

I dag 2. juli er det 125 år siden kaptein Richard With kl. 08.30 la ut fra Brattøra med DS Vesteraalen som den første hurtigrute. Skipet ankom Hammerfest 5. juli 03.30, en halv time før ruten.

onsdag 27.06 2018
Flere typer vold: Det er vanlig å forbinde begrepet vold med fysisk mishandling, men det kan like gjerne være psykisk vold eller forsømmelser som kan forårsake store lidelser. 
    
      (Foto: Tor Richardsen, NTB scanpix)

Stadig flere eldre lider under vold og overgrep

Slag, spark, svindel og seksuelle overgrep er noe av det eldre utsettes for - i mye større omfang enn vi har hatt kunnskap om. Nå må problematikken få oppmerksomheten den fortjener.

tirsdag 26.06 2018
Bedre kjent: Mange terapeutiske virkemidler kan med fordel gjøres bedre kjent, også for den delen av befolkningen som ikke behøver dem til annet enn å ivareta helsa si. 
    
      (Foto: Berit Roald, NTB scanpix)

Kronikk

Vi må stikke nesa utenfor terapi- og møterom

Akkurat som sunne treningsvaner ivaretar fysisk helse, finnes det gode verktøy for å styrke psykisk helse. Vi må ut av terapirommet og fortelle folk flest om det.

mandag 25.06 2018
«Det har blitt enklere og tryggere å sykle og sykkeltrafikken til Midtbyen har økt med 50 %» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Ti år med Miljøpakken - slik har den forandret Trondheim

Våren 2008 vedtok politikerne i Trondheim Miljøpakken med ti klare mål.

onsdag 20.06 2018
«Budsjett fungerer fint for unge mennesker og familier. Ikke for dem som allerede har nådd en krise» skriver Arman Vestad. 

Kronikk

Min viktigste kunnskap og erfaring er min personlige karriere som økonomisk rotekopp

tirsdag 19.06 2018
«Finlands gode resultater har ført til at mange utenlandske skolepolitikere har valfartet til dette utdanningens Mekka og digitale høyborg for å finne hemmeligheten, salaista, bak suksessen» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra Hakunila skole i Vantaa. 

Kronikk

Finsk skole er ikke alltid et godt forbilde

mandag 18.06 2018
Slik vil en ny travbane kunne se ut i landskapet ved Leistad i Malvik om politkerne åpner for å bygge på dyrket mark. 

Kronikk

Hvis kommunen velger å omgjøre et vedtak som skulle stå i 50 år så raskt, skaper det usikkerhet

onsdag 13.06 2018
«Immunterapiens inntog er regnet som det største gjennombruddet i kreftbehandlingen» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra NTNU-forskningen på T-celler, kroppens krigere mot kreft. 

Kronikk

Hvorfor virker ikke den nye kreftmedisinen, immunterapi, på alle kreftpasienter?

tirsdag 12.06 2018
Kronikkforfatteren: Jan Helgerud er professor i medisin ved NTNU. 

Kronikk

Krisen i idrettsutdanningen ved NTNU ble varslet for allerede 19 år siden

Krisen i idrettsutdanningen ved NTNU ble varslet for allerede 19 år siden.

mandag 11.06 2018
«Takhøyden må ikke bare heves, som Jonas Gahr Støre sa på landsstyremøtet i mars. Taket må rives, slik at åpenhet for første gang kan gjennomstrømme hele organisasjonen» skriver kronikkforfatterne. 

Kronikk

Jo, Ap kan reise seg igjen

Mer åpenhet, mangfoldig rekruttering og klok retorikk vil kunne hjelpe Arbeiderpartiet å gjenreise seg.

onsdag 06.06 2018
«Tiden har kommet for å gjenreise spesialundervisningen i grunnskolen» skriver kronikkforfatterne . 

Kronikk

Spesialundervisningen i den norske grunnskolen er for dårlig

tirsdag 05.06 2018
Christine Spiten og selskapet hennes har laget en undervannsdrone for å studere livet under vann. Det har ført henne inn på listen over Norges ti fremste kvinnelige tekno-gründere. Kronikkforfatteren skriver om hvordan vi kan få fram flere slike supergründere. 

Kronikk

Vi må hjelpe fram flere elitegründere

Hva skal til for at potensielle supergründere faktisk velger bort en sikker og høy lønnsinntekt, til fordel for å realisere sin gründeridé?

mandag 04.06 2018
 

Kronikk

En ny generasjon frivillige står klar til å bidra på veien mot ski-VM 2025

tirsdag 29.05 2018
Justismuseet har utviklet et undervisningsopplegg, der de bruker Nasjonal Samlings plakater fra 1933–1945 til å lære skoleelever om propagandaens metoder.  
    
      (Foto: Justismuseet)

Kronikk

Vi gir elevene propaganda-vaksine

mandag 28.05 2018
«I Trondheim er det få plasser å slappe av når man vandrer i sentrum» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra Cicignons plass. 

Kronikk

Parker hvor man må ta kaffekoppen stående – omgitt av betong, steinheller og grus

Cicignonparken, Adressaparken og Tordenskjoldsparken. Her må det da finnes benker, trær, gress og skygge? Nei. Her må man ta kaffekoppen stående og roe ned ungene – omgitt av betong, steinheller og grus.

torsdag 24.05 2018
Trondheim tapte kampen om ski-VM 2023. FIS-kongressen offentliggjorde dette 17. mai i Hellas. Her får leder i Sør-Trøndelag skikrets Siri Darell, ordfører Rita Ottervik, rådmann Morten Wolden, VM-sjef Guri Hetland og skipresident Erik Røste den tunge beskjeden. 

Kronikk

En elitistisk organisasjon, som fjernet seg fra den trønderske skifamilien, tapte ski-VM

tirsdag 22.05 2018
«Ut av årets jordbruksoppgjer kjem ein erfaren og leveringsdyktig statsråd Dale som ikkje lenger er junior Goggen, men statsråd med utsikter til opprykk» skriv Reidar Almås. 

Kronikk

Skulle staten vera raus til bøndene, var det no

Kvifor vart det jordbruksavtale mellom landbruket og staten i år, etter eit relativt moderat krav på 1830 millionar frå jordbruksorganisasjonane, enda fleire ekspertar hadde spådd høge krav og brot?

mandag 21.05 2018
 

Kronikk

Han er Norges største vitskaplege geni

tirsdag 15.05 2018
Torsdag 10. mai måtte to unge menn reddes opp fra Nidelva. «Vi er i ferd med å få en ung befolkning der mange ikke har grunnleggende kunnskaper om hvordan man ferdes trygt i, på og ved vann» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Over halvparten av dem som drukner er mindre enn tre meter fra land

mandag 14.05 2018
«De fredelige fredagsdemonstrasjonene har blitt et blodbad» skriver kronikkforfatteren. Her flykter palestinske demonstranter fra israelsk tåregass under en demonstrasjon sist uke. 

Kronikk

Verden presenteres for to historier, den palestinske og den israelske. Begge kan ikke være riktige

70 år siden palestinere ble fordrevet.

lørdag 12.05 2018
Førstehjelp: Når jeg lærer bort hjerte- og lungeredning, bruker jeg to huskeregler. Den første er at du skal komprimere brystet 30 ganger, for så å blåse opp lungene to ganger. Den andre er at rytmen passer til DDEs «Det går likar no», skriver kronikkforfatteren. På bildet er det Kerstin Leidal i Røde Kors som underviser i første hjelp. 
    
      (Foto: Åserud,, NTB scanpix)

Kronikk

Førstehjelp er ferskvare

Jeg våknet opp i ambulansen på vei til sykehuset. Jeg var forvirret, redd og i smerter i det vi svingte inn på sykehuset. Året var 2007 og jeg var 20 år gammel.

torsdag 10.05 2018
«Hva er den nye ledersatsinga rådmannen reiser rundt og predikerer?» skriver Torbjørn Solberg, som er hovedtillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund i Trondheim kommune. 

Kronikk

Her om dagen var hovedtillitsvalgte innkalt til møte. Noen hadde oppdaga at sommerferien er like om hjørnet

onsdag 09.05 2018
«I dag er hun en av de beste på lesing og skriving i sin skoleklasse. Dette sier noe om hvor stor betydning spesialpedagogisk hjelp kan ha» skriver kronikkforfatteren. Bildet er et illustrasjonsfoto. 

Kronikk

Rådmannen vil kutte i støtten til de mest sårbare barna. Det er uforsvarlig

tirsdag 08.05 2018
Kronikkforfatter: Stein Eggan er adm. direktør i NTNU Technology Transfer  

Kronikk

For å lykkes kreves langt mer enn noen titalls motiverte gründere og en håndfull engleinvestorer

mandag 07.05 2018
«Eplehagefortetting skaper mye konflikt» skriver kronikkforfatteren. På bildet ser vi fra venstre Clas Waagø-Hansen og Marie og Svein Ove Tryggestad, som bor i tomannsboligen til venstre, og har klaget på rekkhuset som bygges på nabotomta. Flertaller i bygningsrådet ga dem ikke medhold . 

Kronikk

Det er ikke i eplehagene Trondheim bør vokse

Eplehagefortetting skaper mye konflikt, og er en lite effektiv måte å drive byutvikling på.

torsdag 03.05 2018
NTNU-campus: Å lese de nærmere 900 sidene som saken består av, er på ingen måte nødvendig å lese for å gi innspill, mener nabo til Gløshaugen og en av kronikkforfatterne, Even Øiseth. 
    
      (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Kronikk

Å lese de 900 sidene om campus, er ikke nødvendig

I en høring er det viktig at dokumentene er lette å sette seg inn i. Når det gjelder campus rundt Gløshaugen er de 900 sidene derimot vanskelig tilgjengelig.

onsdag 02.05 2018
NTNU-campus: «Per i dag så er det ca. 5 prosent av et totalt grøntareal på 166 mål som ønskes benyttet, uten at de får gehør for det» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Skal vi legge teknologi-utdanningen til Stavanger?

Har vi ikke kvittet oss med holdningene fra 70-tallet?

mandag 30.04 2018
«Dersom næringa er opptatt av sitt omdømme, burde det være i dens interesse å finne løsninger som hindrer sjøfugl og oppdrettsfisk å komme i fysisk kontakt» skriver kronikkforfatterne. 

Kronikk

Skyting ser ut til å ha vært hovedfokus i det «forebyggende» arbeidet med å hindre at fugler får tilgang på fiskefôr

lørdag 28.04 2018
Mor og barn: Vår erfaring er at de fleste kvinn er er motivert for amming, skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: May Frank NTB scanpix)

Kronikk

De fleste kvinner er motivert for amming

Den siste tiden har det vært en viktig debatt om at barselkvinner skrives tidlig ut fra sykehuset. Som jordmødre savner vi at det blir snakket mer om ammingens positive effekt på folkehelsen.

fredag 27.04 2018
 

Kronikk

Søkte om ny vei for ni år siden, har ennå ikke fått svar

Saken startet i mai 2009. Vi ønsket å forenkle adkomsten til hyttene våre. I april 2018 sitter fortsatt Fylkesmannen på saken.

torsdag 26.04 2018
 

Kronikk

Lykkes bare nesten som teknologihovedstad

Teknologihovedstaden er kanskje et av byens best profilerte kjælenavn utad. Vi evner bare ikke å kommersialisere teknologien fullt ut.

onsdag 25.04 2018
«Flytting over lange avstander må anses for å være en form for overtramp mot barnas rett og behov for kontakt med den andre forelderen» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Å vokse opp med bare en forelder etter samlivsbrudd kan gi svekket psykisk helse og lavere skoleprestasjoner

tirsdag 24.04 2018
Kulturminister Trine Skei Grande (V) mottok nylig rapport om NRKs ansvar for mediemangfoldet av Medietilsynets direktør Mari Velsand, som selv har mange år bak seg i NRK. 

Kronikk

NRK forstår oppgaven

NRK bidrar til mediemangfold og oppfyller i stor grad målsettingene ved å ha en lisensfinansiert allmennkringkaster i Norge.

mandag 23.04 2018
Utstøting: At menneskene har overtatt det samme instinktet til å eliminere et svakt ledd, er svært sannsynlig ettersom utstøtelse, opprettelse av et oss og et dem, må ses som selve starten på kulturen, skriver kronikkforfatteren.  
    
      (Foto: Shutterstock)

Kronikk

Menneskenaturen er ikke ulikt dyrenes natur

I prosessen hvor mennesker i stadig sterkere grad fokuserer på dem som faller utenfor, ser vi samtidig en forskyvning bort fra en naturalistisk forståelse av mennesket.

lørdag 21.04 2018
«Gjør som Bergen! Den treffsikre kunstpolitikken til Bergen kommune er resultatet av et langvarig samarbeid mellom kunstnere, kunstaktører og byens politikere» skriver kronikkforfatterne. Bildet viser direktør Erlend G. Høyersten ved KODE, som er det nye navnet på Kunstmuseene i Bergen. 

Kronikk

Gjør som Bergen! Det må bli mulig å leve av kunstneryrket for flere enn i dag i Trondheim

onsdag 18.04 2018
Kirken var nylig tema for NRKs «Debatten» i Vår Frue kirke i Trondheim. På bildet ser vi fra venstre Trond Giske (Ap), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og programleder Fredrik Solvang. 

Kronikk

Nå er det ikke lov til å si Herre lenger, provoserte Fredrik Solvang på TV under kirkemøtet i Trondheim

tirsdag 17.04 2018
Otto Nielsen-minnesmerke: «Dette har vært forsøkt før, men prosjektet strandet den gang på grunn av uenigheter med Trondheim kommune. Skal det samme skje igjen?» skriver kronikkforfatteren. Dette bildet av den kjente NRK-medarbeideren, musikeren, sangeren, forfatteren og trondhjemmeren Otto Nielsen (1909-1982) ble tatt i 1979. 

Kronikk

Få har betydd så mye for Trondheims identitet. Skam om vi får ny fadese rundt minnesmerke

mandag 16.04 2018
«I hjemmene våre kan vi selvsagt gjøre som vi vil. Det er imidlertid når det offentlige rommet forandres at vi stusser eller lar oss irritere» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Roman Seliutin / Shutterstock / NTB scanpix)

Kronikk

Å snakke høyt på bussen om private ting, er for mange en uskikk

onsdag 11.04 2018
«Da flere undersøkelser viser at muslimer er mer kritiske til homofili enn etnisk norske, maner det til ettertanke, og inviterer oss til å debattere bakgrunnen for en slik holdning» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra Trondheim Pride 2017. 

Kronikk

Vi ble fortalt at det ikke fantes homoseksualitet i et muslimsk land som vårt

tirsdag 10.04 2018
Arbeidslivskriminalitet: «Bygg og anlegg, renhold og transportbransjen har opplevd dette over flere år. Nå ser vi at nye bransjer er berørt, også innenfor offentlig sektor» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Trøndersk arbeidsliv er åsted for kriminalitet

Tradisjonsrike, seriøse trønderske bedrifter har allerede gått under i konkurranse med de useriøse.

mandag 09.04 2018
«Situasjonen har gått fra vondt til verre. Mye verre» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra flyktningeleiren Shatila i Beirut i Libanon. 

Kronikk

Jeg kom nylig hjem etter et besøk der nede. Inntrykk vi sitter igjen med er rystende