TEMA

mandag 23.04 2018
Utstøting: At menneskene har overtatt det samme instinktet til å eliminere et svakt ledd, er svært sannsynlig ettersom utstøtelse, opprettelse av et oss og et dem, må ses som selve starten på kulturen, skriver kronikkforfatteren.  
    
      (Foto: Shutterstock)

Kronikk

Menneskenaturen er ikke ulikt dyrenes natur

I prosessen hvor mennesker i stadig sterkere grad fokuserer på dem som faller utenfor, ser vi samtidig en forskyvning bort fra en naturalistisk forståelse av mennesket.

lørdag 21.04 2018
«Gjør som Bergen! Den treffsikre kunstpolitikken til Bergen kommune er resultatet av et langvarig samarbeid mellom kunstnere, kunstaktører og byens politikere» skriver kronikkforfatterne. Bildet viser direktør Erlend G. Høyersten ved KODE, som er det nye navnet på Kunstmuseene i Bergen. 
    
      (Foto: Marit Hommedal,, NTB scanpix)

Kronikk

Gjør som Bergen! Det må bli mulig å leve av kunstneryrket for flere enn i dag i Trondheim

onsdag 18.04 2018
Kirken var nylig tema for NRKs «Debatten» i Vår Frue kirke i Trondheim. På bildet ser vi fra venstre Trond Giske (Ap), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og programleder Fredrik Solvang. 
    
      (Foto: NED Alley,, NTB scanpix)

Kronikk

Nå er det ikke lov til å si Herre lenger, provoserte Fredrik Solvang på TV under kirkemøtet i Trondheim

tirsdag 17.04 2018
Otto Nielsen-minnesmerke: «Dette har vært forsøkt før, men prosjektet strandet den gang på grunn av uenigheter med Trondheim kommune. Skal det samme skje igjen?» skriver kronikkforfatteren. Dette bildet av den kjente NRK-medarbeideren, musikeren, sangeren, forfatteren og trondhjemmeren Otto Nielsen (1909-1982) ble tatt i 1979. 
    
      (Foto: Knai,, NTB scanpix)

Kronikk

Få har betydd så mye for Trondheims identitet. Skam om vi får ny fadese rundt minnesmerke

mandag 16.04 2018
«I hjemmene våre kan vi selvsagt gjøre som vi vil. Det er imidlertid når det offentlige rommet forandres at vi stusser eller lar oss irritere» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Roman Seliutin / Shutterstock / NTB scanpix)

Kronikk

Å snakke høyt på bussen om private ting, er for mange en uskikk

onsdag 11.04 2018
«Da flere undersøkelser viser at muslimer er mer kritiske til homofili enn etnisk norske, maner det til ettertanke, og inviterer oss til å debattere bakgrunnen for en slik holdning» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra Trondheim Pride 2017. 
    
      (Foto: Marianne Tønset)

Kronikk

Vi ble fortalt at det ikke fantes homoseksualitet i et muslimsk land som vårt

tirsdag 10.04 2018
Arbeidslivskriminalitet: «Bygg og anlegg, renhold og transportbransjen har opplevd dette over flere år. Nå ser vi at nye bransjer er berørt, også innenfor offentlig sektor» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Kjell A. Olsen, Adresseavisen)

Kronikk

Trøndersk arbeidsliv er åsted for kriminalitet

Tradisjonsrike, seriøse trønderske bedrifter har allerede gått under i konkurranse med de useriøse.

mandag 09.04 2018
«Situasjonen har gått fra vondt til verre. Mye verre» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra flyktningeleiren Shatila i Beirut i Libanon. 
    
      (Foto: JEKATERINA SAVELJEVA, Reuters)

Kronikk

Jeg kom nylig hjem etter et besøk der nede. Inntrykk vi sitter igjen med er rystende

lørdag 07.04 2018
Behovet øker: Ved inngangen til 2017 utgjorde årsverkene i helse- og omsorgs tjenestene i overkant av 28 pros ent av totalt antall årsverk. Med samme organisering og arbeids måter som i dag, forventes denne andelen å øke til nærmere 42 prosent frem mot 2026, viser kronikkforfatteren til. 
    
      (Foto: Heiko Junge,, NTB scanpix)

Kronikk

15. april er en dato verdt å merke seg

Flere eldre i årene som kommer, betyr at helse- og omsorgssektoren vil møte stor etterspørsel. Det er verdt å merke seg i forbindelse med at fristen for samordna opptak går ut 15. april.

fredag 06.04 2018
Ansvar: Det er normalt å reagere på det som er annerledes. Det fritar oss imidlertid ikke fra ansvaret vi alle har om å møte den som er annerledes med respekt, skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: Dale Robinette, AP)

Kronikk

Forsikre dem om at det ikke er farlig eller smittsomt

I filmen «Mirakel» møter vi ni år gamle August Pullmann med et annerledes ansikt. Han strever med å bli akseptert på skolen og blant klassekamerater. Men vil hans sosiale synlighet nødvendigvis gjøre ham psykisk sårbar?

onsdag 04.04 2018
443 spillere per hall: Av Norges ishockeyforbund sin oversikt over aktive medlemm er i 2016, er det regi strert 1773 spillere i Trøndelag fordelt på i alt fire ishaller, viser kronikk-forfatteren til. 
    
      (Foto: terje svaan)

Etterlyser flere isflater:

Ungene som spiller ishockey, bryr ikke Ottervik seg om

For meg ser det ut til at Trondheim er kommunen der ingen politikere bryr seg om ishockeysporten. Nå må partiene - før valget - si klart fra hvis de ikke ønsker å prioritere flere isflater.

Martin Luther King, Jr. ble skutt og drept på Lorraine Motel i Memphis 4. april 1968. Dette bildet er fra begravelsen tre dager seinere, der kona Coretta Scott King og deres fire barn står ved kista. 
    
      (Foto: Ap)

Kronikk

Dagen jeg kjente en isende kulde langt inn i sjelen

4. april 2018 er det nøyaktig 50 år siden borgerrettsforkjemperen Martin Luther King Jr. ble skutt og drept på Lorraine motell i Memphis.

lørdag 31.03 2018
«Medelever ekskluderes fra russegrupper fordi de ikke fremstår som vellykkede nok i sosiale medier eller ikke er pene nok» skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: Kyrre Lien,, NTB scanpix)

Kronikk

Er dagens russefeiring på feil kurs?

Vi er bekymret for at den røde horde ikke lenger skal være en horde, men skal bestå av eksklusive grupperinger som hver har sin egen sang, egen buss, egen uniformering.

søndag 25.03 2018
Ung medvirkning: Gjennom valgfaget «Demokrati i praksis» ved Huseby skole jobber ungdom fra bydelen med samfunnsspørsmål og medvirkning, forteller kronikkforfattern. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Vi jobber aktivt for at vår fantastiske bydel skal blomstre, skriver Mia Beatrice Eide Wevang, nestleder i Saupstad-Kolstad ungdomsråd i denne kronikken.

Dette må dere voksne i kommunen fortsette med

Vi er ungdommer og medvirkere i områdeløft på Saupstad/Kolstad. Hva skjer når de voksne tør å stole på vår dømmekraft?

lørdag 24.03 2018
«Jenta blir ikke bedre, heller tvert om.» skriver en fortvilt far. 
    
      (Foto: Sara Johannessen,, NTB scanpix)

Kronikk

Din datter har blitt voldtatt, sa hun, og det startet et helt nytt liv for familien

Voldtekt er aller verst for offeret, men det påvirker mange, veldig mange. Er det på tide med en samtykkelov også i Norge?

onsdag 21.03 2018
Kamp for Møller barnehage: «Fakta er at vi fikk beskjed om at vi kunne medvirke. Men hvordan medvirke når alle kort synes å være lagt?» skriver Brita Fladvad Nielsen, som her er sammen med datteren Aurora . 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Kronikk

Våre barn blir en del av en større barnehage med 170 barn. Det var vårt sistevalg

tirsdag 20.03 2018
«Bønder flest driv med klimatilpassing, mange kanskje utan å vita at dei gjer det» skriv Reidar Almås. 
    
      (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Kronikk

Landbruket kan bli er ein del av løysinga på klimautfordringane

mandag 19.03 2018
«Etter som flere sjåfører har gått over til elbil, har ikke strømuttakene blitt utbedret, men tvert imot koblet ut – samtlige» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Privat)

Kronikk

Pendlende bussjåfør får ikke ladet elbilen på jobb

Som medarbeider i tidenes miljøsatsing i Trondheim, venter man selvsagt at tilrettelegging for arbeidsreiser med elbil står høyt i kurs. Men den gang ei!

lørdag 17.03 2018
Blogging: Noen av de «verste» blogginnleggene er reneste oppskriften på lavt selvbilde og en følelse av at man bør fikse på utseendet sitt eller slanke seg for å være bra nok, mener kronikk-forfatteren.  
    
      (Foto: Shutterstock)

Kronikk

Bak bloggerne lurer større syndere

For annonsører, bloggnettverk og reklamebransjen er det gull verdt at pene jenter går i bresjen for å få oss til å kjøpe mer, mer, mer.

fredag 16.03 2018
Vannkrise: Storbyen Cape Town i Sør-Afrika i fare for å bli den første millionbyen som går tom for vann. Vannkrisen er skapt av langvarig tørke, skriver biskopene. 
    
      (Foto: MIKE HUTCHINGS, Reuters)

Kronikk

For 200 kr kan du gi et menneske varig tilgang på rent vann

Klimaendringene ligger ikke foran oss. De skjer akkurat nå, og de rammer millioner av mennesker. Vi har alle et ansvar for hvordan vi overlater skaperverket til generasjonene etter oss.

tirsdag 13.03 2018
«Hun minner meg om flere av mine beste venner, både de som er her og de som ikke kom hjem» skriver Audun Otterstad om Kaja, spilt av Andrea Berntzen, i filmen «Utøya 22.juli». 
    
      (Foto: Agnete Brun)

Kronikk

Jeg skulle se filmen om 22. juli. Det var som å være tilbake. Like jævlig, blodig og urettferdig

Byline: SIRI WAHL OLSEN 
    
      (Foto: Terje Visnes, TERJE VISNES)

Kronikk

Ingen hadde fortalt meg om den store trettheten etterpå

mandag 12.03 2018
 

Kronikk

Tausheten om personlige forhold ligger tungt i ryggmargen på oss

Er taushetsplikten alltid det som tjener den svakeste part best, når asylbehandling oppleves urettferdig av mennesker og støttegrupper uten innsyn i fakta?

lørdag 10.03 2018
«Våre nærmeste samarbeidspartnere, lærerutdanningene og Vitenskapsmuseet, vil bli naboer» skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: Per Christiansen, Adresseavisen)

Kronikk

Legges de historiske studiene på Kalvskinnet, blir gevinsten stor for byen

onsdag 07.03 2018
«Det er fritt frem for fester, høy musikk og bråk (...) I tillegg er det ikke så vakkert utenfor heller når ingen tar ansvar» skriver kronikkforfatteren om situasjonen på Møllenberg. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kronikk

Det kommer til å bli enda verre, ikke bare for Møllenberg, men for hele sentrum

tirsdag 06.03 2018
«Problemet for Waage er at Olsøs direkte innvirkning på vedtaket ikke kom for dagen før Økokrim begynte å etterforske saken» skriver kronikkforfatteren. På bildet er Rita Ottervik og Geir Waage på vei inn i politiavhør i forbindelse med Økokrim-etterforskningen. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Kronikk

Hvem kan ha tillit til Geir Waage?

Trondheim Arbeiderparti har fredet sin gruppeleder Geir Waage, til tross for at han har forklart seg uriktig om sin rolle i Kystad-saken i over et år. Hvordan er det mulig?

mandag 05.03 2018
«Filmen gir oss minner om barndom og tidligere tider. Små drypp som vi kan kjenne oss igjen i» skriver kronikkforfatteren om filmen «Trondheimsreisen». Dette er et stillbilde fra filmen som har premiere på Kosmorama i morgen, tirsdag 6. mars. 

Kronikk

Det har til nå vært mindre kjent at Trondheim har en betydelig filmarv

onsdag 28.02 2018
Elevrådet ved Thora Storm videregående skole. Foran: Sigurd Lysne (t.v.) og Omar Elfarhe. Midten: Ulrik Adolfsen, Mona Elfareh og Ava Montazeri (t.h.). Bak: Maja Ratchje og Adrian Hassel Olsen. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Kronikk

Kjære Erna, vi inviterer deg hit til skolen vår

Åpent brev til statsminister Erna Solberg fra elevene ved Thora Storm videregående skole.

tirsdag 27.02 2018
«Selv om reseptfrie medisiner selges på Rema og Shell, så betyr det ikke at de er uten mulige bivirkninger» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Thomas Winje Øijord,, NTB scanpix)

Kronikk

Reseptfrie legemidler er ikke sukkertøy

søndag 25.02 2018
Sikre barna: I Norge har barnevernet som samfunnsmandat å sikre alle barn en god oppvekst.  
    
      (Foto: Shutterstock)

Statsrådene må bedre utdanningen i barnevernet

54 620 barn mottok hjelp fra barnevernet i 2016 - en økning på over 100 prosent siden 1993. Tiden er overmoden for å sikre kompetansen i et komplekst barnevern.

lørdag 24.02 2018
Søsknene Yasin (20), Taibeh (18) og Ehsan (15) Abbasi, samt deres mor Atefa Rezaie, kan nå sendes til Afghanistan. 
    
      (Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen)

Kronikk

Sendes ut av innvandringsregulerende hensyn

Norske myndigheters signalpolitikk overkjører menneskelige hensyn. Konsekvensen er grusom for søsknene Yasin, Taibeh, Ehsan og deres mor.

onsdag 21.02 2018
Trøndersk Matfestival: «De 150 utstillerne på matfestivalen hadde mer enn 200 000 besøkende i 2017. Det er imponerende tall for en festival som startet i 2005. Når en får til såpass på 12 år, hva kan vi få til på 30?» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Kronikk

Nei, trøndere blir ikke bare tilbudt ferdiglaget pizzadeig og industrisaus på glass

tirsdag 20.02 2018
 
    
      (Foto: NTB SCANPIX)

Kronikk

Konsekvensene av å velge feil utdanning fremstår som nærmest fatale

mandag 19.02 2018
Kritisk: Min datter har vært på ferietur med én overnatting kun en gang i løpet av de siste sju åra, peker en av kronikkforfatterne på. 
    
      (Foto: Shutterstock)

Skal min datter på konsert, må det legges inn i kalenderplan et halvt år i forveien

Livet blir satt på vent i store bofellesskap for psykisk utviklingshemmede.

fredag 16.02 2018
 
    
      (Foto: Tore Venås)

Kronikk

Billige hodetelefoner i butikken på hjørnet slår ikke beina under rammeavtaler

Rammeavtaler lønner seg for både samfunnet og NTNU – til tross for at enkelte produkter kan være billigere i butikken på hjørnet.

onsdag 14.02 2018
Et ekspertutvalg foreslår at fylkeskommunene skal overta ansvaret for en rekke kulturinstitusjoner i regionene, blant annet Trøndelag Teater, her med Klaus Sonstad og Josefine Frida Pettersen i forestillingen «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen». 

Kronikk

Selvsagt kan nasjonal kulturpolitikk utøves andre steder enn i hovedstaden

tirsdag 13.02 2018
Stridens kjerne: Denne skissen fra et tidligere stadium viste hvordan en akse mellom Gløshaugen og Hesthagen kunne løses. 
    
      (Foto: ukjent, Adresseavisen)

Kronikk

Vi kan få både campus og park

Venstre mener at det videre arbeidet med campus må ha som utgangspunkt at det ikke bygges i Høyskoleparken. Når byen og universitetet kan få i både pose og sekk, er det ingen grunn til at mindre skal være godt nok.

mandag 12.02 2018
Studier viser at uteskole er bra for alle elever, både rolige og de mer aktive, skriver kronikk-forfatterne. 
    
      (Foto: Cornelius Poppe. NTB scanpix)

Kronikk

De rolige og forsiktige elevene vitaliseres ute

Hvordan kan kravet til en time fysisk aktivitet hver dag i skolen innfris? En måte å integrere fysisk aktivitet i skolefag er ved å ta i bruk uteskole.

lørdag 10.02 2018
 

Hvem skal Trønder-Avisa representere i årene som kommer?

Etter over 60 år som fylkesavis har Trønder-Avisas nye eier slått fast at vi nå er en regionavis. Men for hvilken region?

tirsdag 06.02 2018
 

Kronikk

Det kan være farlig å varsle

Arbeidsmiljøloven fastslår retten til «forsvarlig» varsling og forbyr gjengjeldelse. Flere saker som har vært i offentlighetens lys de siste årene har vist at varslervernet er for svakt.

Justisminister Sylvi Listhaug forsvarte sin bruke av monstenegrepet, da hun mandag besøkte politihuset i Trondheim. Til venstre: Politisk rådgiver Espen Teigen. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Kronikk

Monster-stempel øker risikoen for seksuelle overgrep

mandag 05.02 2018
«Det er nemlig ikke tilfeldig hva vi husker, hvor godt vi husker ulike ting eller hvilke følelser vi knytter til minnene våre om fortiden. (...) I virkeligheten var selvsagt ikke alt så rosenrødt på 60-tallet» skriver kronikkforfatteren. Bildet er tatt i Kongens gate i 1962. 

Kronikk

Minner knyttet til negative følelser i fortiden svekker seg mye raskere enn minner knyttet til positive følelser

lørdag 03.02 2018
 

Kronikk

Pasienter med delirium kan oppleves svært krevende for helsepersonell

torsdag 01.02 2018
Artikkelforfatterne har god erfaring fra barnehager og skoler der de har sett at barna får ekstra støtte som følge av at foreldre ønsker å informere om egen sykdom. 

Kronikk

Slik hjelper vi barn av psykisk syke foreldre

Som helsepersonell for syke voksne kjenner vi oss ikke igjen i påstanden om at vi driver et «foreldrevern», med bruk av taushetsplikt som begrunnelse for å ikke informere eller ivareta syke foreldres barn.

onsdag 31.01 2018
 

Kronikk

Valget du tok om framtiden din var altså forgjeves, og du må jobbe dobbelt så hardt som resten av saueflokken

tirsdag 30.01 2018
«Stadig flere unge, særlig jenter, er deppa, fylt av angst, kjenner seg ensomme og føler seg mislykket. Dette er tallene bak fasaden. En fasade som dagens unge også i fysisk forstand bruker stadig mer tid og krefter på å skape seg og holde på» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Sara Johannessen,, NTB scanpix)

Kronikk

Mange jenter har Paracet eller Ibux i sekken eller håndvesken som en helt naturlig del av inventaret

onsdag 24.01 2018
Møllenberg: «Dere kan stimulere barnefamilier til å bo på Møllenberg, blant annet ved å løfte kvaliteten på våre lokale uteområder» skriver kronikkforfatterne. Bildet er fra Nedre Møllenberggate. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kronikk

Nå har vi som bor på Møllenberg begynt å røre på oss igjen

tirsdag 23.01 2018
«Fraværsgrensa har transformert skolen fra å være et opplæringssted til å bli et sovested, et sted for latskap, dataspill, sosiale medier og lignende» skriver skoleelev Thomas Carson i denne kronikken. 

Kronikk

Skulkerne kommer på skolen bare for å være der og sove der

mandag 22.01 2018
 

Kronikk

Erna Solberg burde lære av disse karene

torsdag 18.01 2018
NTNU ønsker et moderne formidlingsbygg på plassen bak Vitenskapsmuseet. Hvalen og mammuten er ikke å finne på museet, men er tegnet for å vise størrelsesforhold. 
    
      (Foto: BERGERSEN ARKITEKTER)

Kronikk

NTNUs vindu mot byen trenger et nybygg

Det kribler i kropper her på Kalvskinnet. Det er ikke bare fordi det våres. Det er fordi at det svært snart fattes en viktig beslutning for byen vår.

onsdag 17.01 2018
«Midt-Norge bør forsøke å unngå de samme feilene som ble begått i Danmark under innføring av «Sundhedsplatformen» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra akutten ved St. Olavs hospital. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Kronikk

Midt-Norge bør unngå feilene som ble begått ved innføring av helseplattformen i Danmark

tirsdag 16.01 2018
KAM-senter: Vinner av idékonkurransen for ny campus, «Veienvidere», tenker seg bygging i Elgeseter park og på parksiden langs Klæbuveien. 
    
      (Foto: Veienvidere)

Kronikk

Et nytt, kreativt kraftsentrum

mandag 15.01 2018
Etter #metoo: «Som samlet arbeidsliv har vi en gylden mulighet til å handle. Til å endre en ukultur som angår oss alle» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Lucy Nicholson, Reuters)

I 2016 manglet halvparten av norske arbeidsplasser rutiner for varsling

tirsdag 09.01 2018
Fortrinn: Det aller største fortrinnet er kunnskaps-, forsknings- og teknologimiljøene. Anført av NTNU og Sintef skriver rådmann i Trondheim kommune Morten Wolden.. 
    
      (Foto: Kallestad, Gorm, NTB Scanpix)

Kronikk

Rådmannen i Trondheim: Tre nøtter til det nye trønderriket

Eller var det til fylkeskommunen? Det nye trønderriket? Og ikke er jeg sikker på hvem som er Askepott, prinser eller prinsesser i denne historien. Det vil kanskje vise seg etter hvert.

mandag 08.01 2018
«Det er den utstrakte bruken av vanedannende sterke smertestillende medisiner, opioider, som har ført til økt interesse for akupunktur som smertebehandling» skriver akupunktør Arne Kausland. 
    
      (Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen)

Kronikk

Akupunktur erstatter vanedannende medikamenter i USA

Akupunktur erstatter vanedannende medikamenter.

tirsdag 26.12 2017
 

Kronikk

Språk er livet

Den siste måneden har vi sett en rekke oppslag om endringer knyttet til Møller barnehages organisering og plassering. Møller er Trondheims eneste tospråklige barnehage med norsk talespråk og norsk tegnspråk.

onsdag 20.12 2017
«Ensomhet er et problem uavhengig av årstid, men i høytider forsterkes lett følelsen av at man står helt alene» skriver kronikkforfatteren. 
    
      (Foto: Gorm Kallestad,, NTB scanpix)

Kronikk

Høytid for ensomhet

tirsdag 19.12 2017
«De færreste av oss oppsøker Nav om det blir slutt med samboeren. Vi finner løsninger. Mennesker stiller opp for hverandre. For andre kan veien til utenforskapet være skremmende kort» skriver kronikkforfatteren. Bildet er tatt under Bakke Bru for noen år siden. 
    
      (Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN)

Kronikk

«Ikke alle har tak over hodet i byen vår og her har Nav en nøkkelrolle»

mandag 18.12 2017
«Bilhuset er et høyst levende sted i dag og bærer av byens bilhistorie» skriver kronikkforfatterne. Bilhuset i Kjøpmannsgata har vernestatus C. 

Kronikk

Bilhuset er et høyst levende sted i dag og bærer av byens bilhistorie

onsdag 13.12 2017
«En kan velge å sette beboeren i sentrum for alt som gjøres, eller en kan legge mer vekt på det praktiske. Konsekvenser av det siste kan være at beboere blir tilskuere til det som skjer i eget hjem» skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: Gorm Kallestad,, NTB scanpix)

Kronikk

Beboere kan bli tilskuere til det som skjer i eget hjem

tirsdag 12.12 2017
Kronikkforfatterne: - Vi skriver ikke denne kronikken for å forsvare Nav-kontorets praksis på et område der vi absolutt har forbedringspotensiale. Men vi vil gjerne synliggjøre kompleksiteten i fagutøvelsen, og vi vil gjøre det ved å ta dere med inn i Navs oppdragsområde. 
    
      (Foto: NTB Scanpix, NTB scanpix)

Kronikk

Skal Nav oppdra folk?

Vi vil tro de fleste rynker på nesa til dette spørsmålet. Vi vil ha oss frabedt å bli oppdratt av en stor offentlig organisasjon. Vi kan gjerne delta i diskusjoner om måter å leve på, men vi vil selv ta de valgene som må tas for at livet skal bli bra for oss og for dem rundt oss. Hvorfor stiller vi dette litt kunstige spørsmålet?

mandag 11.12 2017
«Nasjonale registre må være oppe og gå ved dag én – og det vil de være! Dette er avgjørende for at blant annet nødetatene kan komme fram til riktig adresse om ulykken skulle være ute» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra en stor norsk-svensk redningsøvelse i Meråker i fjor. 
    
      (Foto: Ned Alley,, NTB scanpix)

Kronikk

Digitale gevinster av kommunereformen

Vær tidlig ute med kartlegging og planlegging for digitale muligheter som åpnes gjennom kommune- og regionreformene.

lørdag 09.12 2017
Panikk: Tidligere prorektor Kari Melby venter en «bølge av historier» om seksuelle krenkelser på tross av at hun etter å ha vært leder i mange år, ikke er kjent med et eneste tilfelle, skriver kronikkforfatteren. Bildet viser daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen under immatrikuleringen i 2012. 
    
      (Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM)

Kronikk

Moralsk sexpanikk ved NTNU

Seksuelle krenkelser er alvorlige og kampen for å bekjempe dem viktig. Men hvorfor virker noen ivrige etter å blåse opp omfanget og overse gode nyheter?

onsdag 06.12 2017
 

Kronikk

I dag fyller Finland 100 år - men hvor er kvinnene?

tirsdag 05.12 2017
Jazzbegivenhet: Chick Corea inviterte Trondheim jazzorkester til sin 75-års dag og konserten på Blue Note i New York november 2016.  
    
      (Foto: Bjørn Willadsen)

Kronikk

Mangedobling av omsetning i jazzen i Trondheim