TEMA

mandag 03.12 2018
- Alle har behov for en eller annen form for anerkjennelse. Så det å få stille ut her betyr veldig mye for meg, sier Nordstrøm. 

27-åring overrasket over suksessen: - Ingenting jeg har opplevd som er så stas som dette

Han bor og arbeider som kunstner i London, og har drevet med billedkunst siden 3-4-års alderen. Nå stiller han ut i hjembyen.

onsdag 21.11 2018
Sangduo: Sissel Kyrkjebø og Julie Vikestad Olsen fra Levanger synger sammen i Olavshallen 21. desember. 

Sissel valgte Julie (26) fra Levanger

Hun skal kjempe for mer kunst og kultur i skolen. Men først skal Julie Vikestad Olsen passe på lille Mathias – og synge med sitt største forbilde. Det skjer i Olavshallen 21. desember.

fredag 21.09 2018
De fire nominerte til Lorch Schive kunstpris 2019 er f.v. Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas. De mottar 150 000 kroner hver for å lage hvert sitt kunstverk. 

De er nominert til en av verdens største kunstpriser

To fotografer og to installasjonskunstnere er nominert til Lorch Schive kunstpris 2019.

tirsdag 10.07 2018
- Verken kona mi eller jeg er noe særlig glad i å reise, men i år kommer vi til å ta en lengre tur til Finnmark, med hurtigruta, sier Sverre Bjertnæs. 

Sommerintervjuet:

Sverre Bjertnæs tar med seg Ibsen på hurtigruta

Kunstneren Sverre Bjertnæs har ikke hatt noe spesielt forhold til Henrik Ibsen. I sommer tar han grep for å bli kjent med både «Peer Gynt» og «Hedda Gabler».

onsdag 27.06 2018
Kunstneren Anne-Karin Furunes bor og arbeider i Stjørdal, men farter over hele verden med utstillinger og kunstoppdrag. 

Sommerintervjuet:

Hun reiser verden rundt med kunsten sin, men aller best trives hun hjemme i Stjørdal

Anne-Karin Furunes jobber for tiden med kunst og utstillinger i Firenze, Budapest og Newark. Og sommerferien tar hun litt imellom.

torsdag 07.06 2018
Tre verk av trondheimskunstnerne Håkon Bleken, Kjell Erik Killi-Olsen og Anne Karin Furunes skal utsmykke det det nye forsamlingshuset på Utøya. Verkene skal fraktes til Utøya fredag etter å ha vært til innramming hos Modern Art Gallery. Foto: Rune Petter Ness 

Tre trønderske kunstnere plukket ut til å bidra til Utøya

De tre trønderske kunstnerne er plukket ut til å bidra med hvert sitt verk som skal pryde det nye forsamlingshuset på Utøya.

tirsdag 22.05 2018
Grethe Iversen var på søndagstur i Ila og kom hjem med fire kunstverk. - Det var et impulskjøp, forteller Iversen som har samlet kunst i flere år. 

Serie: Kunsten å kjøpe kunst

Grethe var på søndagstur, kom hjem med fire kunstverk

Kunstekspertene melder om økende interesse for å kjøpe og investere i kunst. Kunst har blitt en naturlig del av interiøret til folk flest.

fredag 18.05 2018
Action: Stian Dahlslett med pappfigurer av «Cable» og «Domino» som han har vært sentral i utformingen av til «Deadpool 2», som har premiere 18. mai. 

Hollywood-produsentene ringer til Stian for å få filmene til å se bra ut

Som liten gutt hjemme i Namsos ble Stian Dahlslett trollbundet av «E.T.» og «Star Wars». Nå er han selv med å sørger for at Hollywood-stjernene i dagens eventyrfilmer ser best mulig ut.

lørdag 24.03 2018
RAKE visningsrom for kunst på Brattørkaia viser nå en installasjon av New York-baserte Jakob Kudsk Steensen som reiser verden rundt med sine kunstinstallasjoner. Med headset på hodet får publikum en følelse av å gå inn i Brooklyn-parken med sine egen kropp, og utforske parken på egen hånd 

Hentet 1.3 tonn rød sand fra Leka for å gjenskape park i New York

En av verdens fremste klimakunstnere gjenskaper New York-landskap i Trondheim med virtual reality.

tirsdag 13.03 2018
Kunstneren Julie Ebbing synes godt feminismen kan bli mer militant. Denne uken stiller hun ut på «Kunst i Bergstaden». 
    
      (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Tar oppgjør med mannsdominans: - Jeg er faktisk ganske rasende

Kunstneren Julie Ebbing etterlyser et skikkelig oppgjør med mannsdominansen i kunstbransjen og ellers i samfunnet. Hun hadde gjerne sett at feminismen var mer militant.

lørdag 10.02 2018
Direktør for Nordenfjeldske kunstindustrimuseum Åshild Adsen (t.v), Edith Lundebrekke (i midten) og Brit Dyrnes diskuterer planene for sammenslåing av Kunstindustrimuseet og Kunstmuseet. 

- Sammenslåing av museene er den verst tenkelige løsningen

Kunsthåndverkermiljøet i Trondheim frykter at fagfeltets egenart forsvinner dersom Kunstindustrimuseet og Kunstmuseet slår seg sammen til ett felles museum.

tirsdag 23.01 2018
Året 1983 ble et vendepunkt for Killi-Olsen, derav utstillingens tittel New York 1983. Det var da det tok av med separatutstillinger og henvendelser fra anerkjente gallerister. 

Ny utstilling ved Trondheim kunstmuseum

Laget sin første kunst fra et nedlagt bordell

«New York 1983» er en utstilling med Kjell Erik Killi-Olsens verk fra da han bodde i kunstnerbydelen East Village på 80-tallet. Flere av bildene vises for første gang i Norge.

onsdag 06.12 2017
Glade for stipend: Sanger Daniel Norum og kunstnerne Julie Ebbing (til venstre) og Dagne Aurora Karevoll mottok kunststipend fra fylkestinget i Nord-Trøndelag onsdag kveld. 

– Den kunstneriske sjøltilliten kan gå litt opp og ned

– Den kunstneriske sjøltilliten kan gå litt opp og ned. Så dette lever jeg veldig lenge på, på alle mulige måter, sa kunstner Julie Ebbing. Sammen med sanger Daniel Norum og Dagne Aurora Karevoll mottok hun kunststipend fra fylkestinget i Nord-Trøndelag onsdag kveld.

mandag 27.11 2017
Ragnhild Bergene Skråstad gikk på Steinerskolen fra 6.klasse og utdannet seg til lege. - Det handler om at skolen ikke bare skal utdanne en arbeidstaker, men et helt menneske, sier Skråstad om sin erfaring med å ha gått på en skole med stor vektlegging av estetiske fag. 

Ragnhild vevde og sang på videregående – ble lege

Estetiske fag, altså fag hvor vi lærer gjennom å oppfatte med sansene, er en inngangsport til all type læring og tilegnelse av ny kunnskap, ifølge forskere.

søndag 03.09 2017
Kunstfag: Ved å begrense/eliminere kunstfagene tar man bort fag som gir mange elever (den eneste) mestring, og dermed inspirasjon og overskudd til å takle andre skolefag bedre.  
    
      (Foto: Shutterstock)

Ordet fritt

Kunstfagene er det beste dannelsesprosjekt eleven kan få