TEMA

onsdag 03.03 2021
 

Trondheimskunstner beskyldes for plagiat: – Det kan nesten se ut som fotokopier

Kunstnere og eksperter reagerer på at gallerist og kunstner Åse Juul har laget og solgt bilder som i stor grad ligner på andre kunstneres verk.

onsdag 30.10 2019
Kunsthistoriestudenter ved NTNU får trøbbel med å skriving av masteroppgaven sin fordi Kunstindustrimuseet måtte stenge den faste utstillingen. F.v. Karina Hildrum Berg, Håkon Viksmo Lie, Bettine Broen-Konradsen og Guro Langness. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Rammes av fuktskadene på Kunstindustrimuseet:

Skulle jobbe med oppgave - nå slipper ikke NTNU-studentene inn

Flere kunsthistoriestudenter ved NTNU mister nå muligheten til å skrive om verk fra samlingen ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Museet måtte nylig stenge utstillingen på grunn av vannlekkasjer.

onsdag 20.02 2019
Opprinnelig skulle 60-årsdagen feires inne i Shatila, men av ulike årsaker ble utstillingsåpningen rykket litt frem. Dermed ble det Trondheims-feiring, i tillegg til utstilling i Shatila. 

- Den sterkeste åpningen av en utstilling jeg har opplevd

60-årsjubilanten Håkon Gullvåg kom nylig tilbake fra flyktningleiren Shatila i Libanons hovedstad Beirut, der den første utstillingen i jubileumsåret ble åpnet.

onsdag 09.01 2019
- Dette er en helt unik måte å få innsyn i og kunnskap om et helt kunstnerskap, Cathrine Hovdahl Vik, som skal kartlegge Håkon Blekens egen samling. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

I tre forskjellige hus i Trondheim har Bleken lagret flere tusen bilder - nå skal alle kartlegges

Håkon Blekens samling av egne kunstverk skal nå kartlegges og dokumenteres.

lørdag 15.09 2018
- Han beskriver natur, landskap og byer uten en masse detaljer. Her finner du ikke noe småplukk, men store, åpne flater som forholder seg til hverandre i alt sitt mangfold, sier Dorti Scharffscher ved Galleri Kanalen om kunstneren Roald Stevik. 

- Du ser Munch-inspirasjon i bildene hans fortsatt

Kunstneren Roald Steviks 85-årsdag markeres med separatutstilling ved Galleri Kanalen i Trondheim.

tirsdag 22.05 2018
Grethe Iversen var på søndagstur i Ila og kom hjem med fire kunstverk. - Det var et impulskjøp, forteller Iversen som har samlet kunst i flere år. 

Serie: Kunsten å kjøpe kunst

Grethe var på søndagstur, kom hjem med fire kunstverk

Kunstekspertene melder om økende interesse for å kjøpe og investere i kunst. Kunst har blitt en naturlig del av interiøret til folk flest.

tirsdag 16.01 2018
Kunstneren Julie Ebbing fra Namsos trakk fulle hus i forbindelse med sin utstilling på Kunstverket Galleri i Oslo. 

Trøndersk kunstnerkomet trakk fulle hus i Oslo

Det var stinn brakke da Julie Ebbing (32) åpnet utstillingen «Det mørket som finnes bak lukkede øyne» ved Kunstverket Galleri AS i Oslo.

onsdag 10.01 2018
Fra Ane Hjort Guttus film «Møbler er ikke bare møbler» som nå vises ved Kunsthall Trondheim. Trine Wiggen (t.v) og Sigurd Myhre spiller ekteparet som har flyttet inn på Ikea. 

De har flyttet inn på Ikea for å diskutere parforholdet sitt

Varehus-prosjektet skjer i kunstneren og filmskaperen Ane Hjort Guttus nye film «Møbler er ikke bare møbler» som nå kan sees i Kunsthall Trondheim.

torsdag 09.11 2017
Trondheim kunstmusem har kjøpt Vanessa Bairds gigantiske verk om flyktningekatastrofen. Bildet er det største enkeltkjøpet i museets historie med en pris på 800 000 kroner. 
    
      (Foto: Trondheim kunstmuseum)

Trondheim kunstmuseum sikret seg et av vår tids viktigste kunstverk

Kunstmuseet har kjøpt Vanessa Bairds gigantiske verk om flyktningekatastrofen. Bildet er det største enkeltkjøpet i museets historie.

fredag 06.10 2017
Kjøpmannsgata 36-38 bli Kjell Erik Killi Olsens nye kunsthus i Trondheim. 

Du vil alltid huske det spenstige navnet på denne bygården

En hel bygård på 2500 kvadratmeter skal forvandles til et hus med kunst, kafé og leiligheter. Kjøpmannsgata ung kunst (k.u.k). er husets foreløpige navn.

søndag 03.09 2017
Ny utstilling: - Det handler om å stille spørsmål om hva terror er og hvordan vi og mediene håndterer dette. Tanken er ikke å gi svar, men rom for refleksjon og diskusjon, forteller Cathrine Hovdahl Vik, som er kurator for utstillingen « I skyggen av terror» ved Trondheim kunstmuseum (TKM). T.v Johan Börjesson, direktør ved TKM, Cathrine Hovdahl Vik, kurator og avd.leder ved TKM, og Hilde Opoku, styreleder ved TKM. 

- Et bilde på terrorens redskap som gjør oss redde og usikre

Trondheim kunstmuseum åpnet utstillingen «I skyggen av terror». Kunsten skal hjelpe publikum til å snakke om terrorens råskap.

mandag 26.06 2017
Kunstcamp ved Trondheim kunstmuseum der 40 barn mellom 10 og 13 år får utforske livet som kunstner. 

- De lurer på hvordan man lager perfekt hårfarge

Hvordan er håret ditt, hvordan ser munnen din ut, har du fregner? «Jeg lager meg selv» er tema for årets kunstcamp ved Trondheim kunstmuseum.

fredag 05.05 2017
Gruppe 5-utstilling, t.v, presseansvarlig Ida Grøttum med et bilde av Lars Tiller og kurator Cathrine Hovdahl Vik med et bilde av Roar Wold. 

Gjenskaper kunstnerlivet i Trondheim på 60-tallet

I snart to år har Trondheim kunstmuseum (TKM) planlagt utstillingen som omfatter mer enn 80 verk av Gruppe 5-kunstnerne Lars Tiller, Roar Wold, Halvdan Ljøsne, Ramon Isern og Håkon Bleken. Lørdag 6. mai er det klart for åpning.

tirsdag 25.04 2017
14 

Historiene bak skulpturene i Trondheim:

Prøv ikke å gråte

Kjenner du historien bak denne triste jenta? Trondheim er full av skulpturer og monumenter som hver og en har sin unike historie.

søndag 23.04 2017
- Jeg foretrekker kunst som har et politisk budskap og som kan fortelle noe om hvordan vi lever. Jeg kjøper aldri kunst for å dekorere hjemmet mitt, sier Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, en av verdens fremste samlere av samtidskunst. 

Som om halve RBK-laget var byttet med United-spillere

Trondheim Kunstmuseum (TKM) fikk et snev av Londons Tate Modern eller New Yorks MoMA i helgen da de åpnet utstillingen med verk fra samlingen til italienske Patrizia Sandretto Re Rebaudengo.

mandag 03.04 2017
Engasjerer overhodet ikke: - Vi har fått presentert kunst som er jævlig kjedelig, sier Håkon Bleken om utstillingene ved Kunstmuseet de siste årene. 

Trondheimskunstnere mener Trondheim Kunstmuseum har sviktet.

- Vi har fått presentert kunst som er jævlig kjedelig

Trondheim Kunstmuseum har færre besøkende enn kunstmuseer i andre norske byer.

fredag 24.02 2017
 

Er dette kunst?

Følelser på billigsalg

Et gråtende barn. Tilsjaskede klær. Kroppen halvt i mørke.

mandag 20.02 2017
 

Er dette kunst?

En oppfordring til klarsyn

Ett felt i dette monumentale bildet fremstår som dominant: det lyse midtfeltet øverst.

søndag 02.10 2016
 

Er dette kunst?

Kunstingeniøren

De russiske konstruktivistene kjempet ved inngangen til 1920-tallet for et nytt uttrykk.

tirsdag 06.09 2016
I arbeid: Kunstner Anne Breivik brukte datamaskin til sine grafiske kunstverk. Her er hun ved dataskjermen i sitt atelier på Jeløya ved Moss i 1990. 

Signert

De fikk ingen barn. En stor sorg for Anne Breivik, men det betød at hun hadde anledning til å reise mye

Som mange andre norske kunstnere måtte Anne Breivik (1932–2012) fra Inderøy bli anerkjent i utlandet før hun ble tatt på alvor her i landet.

torsdag 30.06 2016
Palmehaven: Hotellet kan bli en nordisk attraksjon. Den vanligste feilen man gjør, er å gjøre for mye, skriver artikkelforfatteren. 
    
      (Foto: Svein Åge Stenkløv)

Signert

Skjebnetime for Britannia Hotel

Et ekteskap mellom ubegrenset kapital og fagekspertise skaper ikke nødvendigvis noe unikt.