TEMA

lørdag 03.11 2018
Supergull til Gammel Erik: Carlos Heguera jubler over gullet.  
        
            (Foto: stein nervik)

Oste-VM:

Carlos i Namsskogan lager en av verdens beste oster

Oster fra Trøndelag har gjort det bra i Wold Cheese Awards denne helga. Hele åtte ostegull ble resultatet for de trønderske ysteriene.

tirsdag 09.10 2018
 

Har fått eksklusiv kontrakt med Britannia

- En avtale for fem år, er svært sjelden i vår bransje, sier Kjell Ove Oftedal i Røroskjøtt.

torsdag 02.08 2018
Maren-Anna Heimveg og moren Hanne Heimveg ved Gangstad gårdsystri på Inderøy snur blåmuggosten «Nidelven blå». Osten har en modningstid på minst fire måneder, og disse vil ligge i en av ostediskene på Meny til jul, forteller eier Astrid Aasen. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Trøndersk ysteri leverer ost til både Hurtigruten og alle Meny-butikkene

- Det kan være krevende å levere produktene vi selger i så stort volum, sier eier av Gangstad gårdsysteri. Snart skal blåmuggost fra Inderøy inn i alle Meny-butikker i Norge.

lørdag 17.02 2018
 
        
            (Foto: Frank Lervik, Adresseavisen)

Nå vil bøndene komme på døra med mat til deg

Lokale bønder og produsenter i Trøndelag starter en ny tjeneste for levering av økologiske og kortreiste produkter.

fredag 12.01 2018
 

Norges beste øl og ost er trøndersk

Trønderske produsenter dominerte da årets beste norske mat ble kåret i Stavanger fredag kveld.

tirsdag 11.07 2017
Ikon: Ingrid er et ikon for oss nordmenn, det å få en pris, eller å være nominert til den, er stort for meg personlig, forteller Johnsen. Han understreker at en eventuell pris vil være en kollektiv anerkjennelse for ham og alle han jobber med. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Inge Johnsen nominert til matkulturpris:

- Dette er som å få kongens fortjenestmedalje

Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant, er en av kandidatene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

fredag 16.06 2017
Ole Robert Reitan og Inge Johnsen har samarbeidet i en årrekke. Nå skal Johnsens Liantunet sterkere inn i Remas lokalmatsatsing i Midt-Norge. 
        
            (Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen)

Styrker samarbeidet om lokalmat

Rema 1000 skal ta inn mer lokalmat i hyllene. Midt-Norge styrker samarbeidet med Inge Johnsen og Liantunet om produktutvikling.

mandag 08.05 2017
Stiora: Marit Nestande og Peder Veiseth dyrker bringebær utviklet på Kvithammer i Stjørdal. Ekstra søte, men ikke spesielt glad i transport og derfor interessant for Remas på Stjørdal. 
        
            (Foto: Christine Schefte, Adresseavisen)

Rema på lokalmatjakt i Stjørdal

Rema 1000 har ryddet plass i hyllene til mer lokalmat. Men noen steder mangler køen av småskalaprodusenter som vil inn.

fredag 21.04 2017
Mathall Trondheim Stengte dørene i februar epå grunn av store økonomiske problemer. Problemer som delvis forplanter seg til leverandørene som ikke har fått betalt. 
        
            (Foto: Christine Schefte, Adresseavisen)

Småprodusenter får økonomisk smell på grunn av Mathallen

Rundt 80 kreditorer taper penger på Mathall Trondheims økonomiske problem. De aller fleste er små lokalmatprodusenter.