TEMA

fredag 06.08 2021
Folk og fe: Søstrene Ragnhild (til venstre) og Turid Nordbø driver Grindal Ysteri på gården Grindalsjelan i Grindal, Rennebu. 
        
            (Foto: bård sande, Grindal)

Utforsk og nyt det trønderske matfatet !

Hundrevis av lokale mønstringer i Trøndersk Matfestival rundt om i fylket i disse dager er et strålende tiltak.

mandag 07.12 2020
Daglig leder Trond Lund i Rørosmeieriet 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Trøndersk bedrift fikk pris: – Jeg er stolt og rørt

Rørosmeieriet ble kåret til Årets Produsent under Matprisen 2020 mandag. Nå blir det feiring på nøkternt meierivis.

søndag 30.08 2020
Smaking:  Iris Martinsen Aune fra Jentene på tunet gir smaksprøver til Brit Melting fra Oi! Trøndersk mat og drikke (til venstre) og Malene Kleive fra Visit Trondheim.  
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

– Det er sånne steder vi behøver, for å sette Trøndelag på kartet

– Koronasommeren har vist oss at vi vil oppleve det lokale og det unike, sier Malene Kleive fra Visit Trondheim. Derfor spår hun den nyåpnede sjokoladefabrikken i Selbu suksess.

torsdag 25.06 2020
 

Nå er det klart: Får etablere lokalmatmarked på Torvet

Frosta-bedriften Rågo har blitt enige med kommunen. Nå blir det lokalmatpaviljong på Torvet i sommer.

torsdag 04.06 2020
 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Britannia får sin egen mathall

I disse dager får vinbaren i Britannia et nytt tilbud. Nå blir det mulighet for andre enn hotellgjestene å teste ut hotellets egne gourmetprodukter,

torsdag 14.11 2019
F.v. Kristine Rise fra Oi! Trøndersk Mat og Drikke, Kirsten Indgjerd Værdal fra fylkeskommunen, juryleder Dr. Edith M. Szivas, Rådmann Morten Wolden og Jens Storli fra Visit Trondheim.  
        
            (Foto: Morten Antonsen)

- Jeg har ingen ord. Det er en stor ære

Trøndelag har søkt om å bli European Region of Gastronomy i 2022. Torsdag kveld var den internasjonale juryen klar i sin dom.

fredag 02.08 2019
Gründerfamilie: Gansgtad Gårdsysteri-gründer Astrid Aasen, med barnebarnet med samme fornavn på armen, og Surf Kombucha-gründer Maren Aasen. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Mor var gründer-pionér. Nå har datter Maren (29) suksess med sitt eget helt spesielle lokalprodukt

Det ligger kanskje i blodet at 8 måneder gamle Noah digger den lokalproduserte drikken fra Inderøy.

torsdag 02.05 2019
Frank Nordvik (t.v.) og bryggerimester Jones Mikkelsen ved Røros Bryggeri ved toppen av tanken hvor en ny batch av den nye øltypen står og godgjør seg før ølet blir klart for filtrering og tapping på boks. Pils fra Røros Bryggeri  
        
            (Foto: Geir Tønset)

Snart kommer en ny trønderpils i butikken

Blir den eneste boks-pilsen tappet i Trøndelag.

fredag 11.01 2019
Råblå fra fra Grindal ysteri (t.v.) og is fra Gangstad Gårdsystri (t.h.) vant priser under Det Norske Måltid fredag kveld. 

Det norske måltid:

Disse matvarene fra Trøndelag er kåret til Norges beste

Råblå fra Grindal ysteri og is med skjenning fra Gangstad gårdsysteri vant prisene for henholdsvis årets ost og årets meieriprodukt. I tillegg fikk Ølsprøtt en innovasjonspris.

lørdag 03.11 2018
Supergull til Gammel Erik: Carlos Heguera jubler over gullet.  
        
            (Foto: stein nervik)

Oste-VM:

Carlos i Namsskogan lager en av verdens beste oster

Oster fra Trøndelag har gjort det bra i Wold Cheese Awards denne helga. Hele åtte ostegull ble resultatet for de trønderske ysteriene.

tirsdag 09.10 2018
 

Har fått eksklusiv kontrakt med Britannia

- En avtale for fem år, er svært sjelden i vår bransje, sier Kjell Ove Oftedal i Røroskjøtt.

torsdag 02.08 2018
Maren-Anna Heimveg og moren Hanne Heimveg ved Gangstad gårdsystri på Inderøy snur blåmuggosten «Nidelven blå». Osten har en modningstid på minst fire måneder, og disse vil ligge i en av ostediskene på Meny til jul, forteller eier Astrid Aasen. 

Trøndersk ysteri leverer ost til både Hurtigruten og alle Meny-butikkene

- Det kan være krevende å levere produktene vi selger i så stort volum, sier eier av Gangstad gårdsysteri. Snart skal blåmuggost fra Inderøy inn i alle Meny-butikker i Norge.

lørdag 17.02 2018
 

Nå vil bøndene komme på døra med mat til deg

Lokale bønder og produsenter i Trøndelag starter en ny tjeneste for levering av økologiske og kortreiste produkter.

fredag 12.01 2018
 

Norges beste øl og ost er trøndersk

Trønderske produsenter dominerte da årets beste norske mat ble kåret i Stavanger fredag kveld.

tirsdag 11.07 2017
Ikon: Ingrid er et ikon for oss nordmenn, det å få en pris, eller å være nominert til den, er stort for meg personlig, forteller Johnsen. Han understreker at en eventuell pris vil være en kollektiv anerkjennelse for ham og alle han jobber med. 

Inge Johnsen nominert til matkulturpris:

- Dette er som å få kongens fortjenestmedalje

Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant, er en av kandidatene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.

fredag 16.06 2017
Ole Robert Reitan og Inge Johnsen har samarbeidet i en årrekke. Nå skal Johnsens Liantunet sterkere inn i Remas lokalmatsatsing i Midt-Norge. 

Styrker samarbeidet om lokalmat

Rema 1000 skal ta inn mer lokalmat i hyllene. Midt-Norge styrker samarbeidet med Inge Johnsen og Liantunet om produktutvikling.

mandag 08.05 2017
Stiora: Marit Nestande og Peder Veiseth dyrker bringebær utviklet på Kvithammer i Stjørdal. Ekstra søte, men ikke spesielt glad i transport og derfor interessant for Remas på Stjørdal. 

Rema på lokalmatjakt i Stjørdal

Rema 1000 har ryddet plass i hyllene til mer lokalmat. Men noen steder mangler køen av småskalaprodusenter som vil inn.

fredag 21.04 2017
Mathall Trondheim Stengte dørene i februar epå grunn av store økonomiske problemer. Problemer som delvis forplanter seg til leverandørene som ikke har fått betalt. 

Småprodusenter får økonomisk smell på grunn av Mathallen

Rundt 80 kreditorer taper penger på Mathall Trondheims økonomiske problem. De aller fleste er små lokalmatprodusenter.