TEMA

fredag 16.08 2019
El-sparkesykler blir parkert over alt, og kan komme i veien for både trafikk og fotgjengere. 
    
      (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Debatt:

Ikke alt med «el» i navnet er nødvendigvis miljøvennlig

torsdag 06.06 2019
 

Debatt:

De er sterkt uenige om hvordan Trondheim bør styres

Til høsten skal det avgjøres om Trondheim får en helt ny styringsform. Her er argumentene for og imot:

søndag 06.01 2019
Rita Otterviks nærmeste folk gjør det tydelig at ordføreren er beredt til å gå. Selv vil hun ikke si noe. 

Ny dramatikk i Trondheim Ap før avgjørende møte mandag. Rita Ottervik kan komme til å trekke seg

Dramatikken har ikke vært større i Trondheim Ap på 20 år foran nominasjonskomitémøtet mandag kveld. Ifølge sentrale kilder er det fortsatt usikkert om Rita Ottervik vil fortsette som byens ordfører.

tirsdag 20.11 2018
Ordfører Rita Ottervik tar målingen som en oppmuntring, og mener også det er en anerkjennelse til «ryddejobben som er tatt». 

Ap kraftig fram på ny måling

Arbeiderpartiet nærmer seg 32 prosent, og har en klar framgang. De rødgrønne partiene har flertall, uten KrF, Sp eller Venstre.

mandag 19.11 2018
 

Ut mot inhabil Ap-politiker: - Jeg ville trukket meg

Audun Otterstad (Ap) sitter i nominasjonskomiteen som nylig foreslo hans kjæreste Julie Indstad Hole på tredje plass på Trondheim Ap-lista.

torsdag 15.11 2018
Tore Henriksen i 1.mai-toget på Ranheim for et par år siden. Han ønsket Marek Jasinski med videre i trondheimspolitikken. 

Ap-veteran (73) ut mot Ottervik:

Ap-veteran (73) ut mot Ottervik: - Urettferdig å forfølge Jasinski

Leder av Ranheim Arbeidersamfunn synes ordføreren har en tynn begrunnelse for hvorfor hun ikke vil ha Marek Jasinski med seg videre.

onsdag 14.11 2018
Klar beskjed Rita Ottervik utenfor rådhuset, bare kort tid etter at Marek Jasinski hadde ringt og sagt at han trakk seg. Et valg han måtte ta. 

Drama i Ap-toppen i Trondheim:

Rita truet med å gå av

Rita Ottervik skal ha gjort det klart at hvis Marek Jasinski ble innstilt som gruppeleder, ville ikke hun være ordfører.

fredag 09.11 2018
I april sa kommunalråd Marek Jasinski, og en av kronprinsene i partiet nei til gjenvalg. Nå er han klar for å ta den viktige gruppelederposisjonen i Trondheim - plassen bak Rita Ottervik. 

Ny maktkamp i Trondheim Ap:

Marek Jasinski gjør overraskende helomvending

Marek Jasinski, som hadde sagt nei til gjenvalg, gjør en overraskende snuoperasjon. AUF foreslår nå Jasinski til den viktige stillingen som Aps nummer to i Trondheim. Rita Otterviks foretrukne kandidat, har ikke nådd opp.

tirsdag 11.09 2018
Rita Ottervik 

Utsatte avgjørelsen gjentatte ganger:

De knallharde kravene Rita stilte for å bli med videre i Trondheim-politikken

Rita Ottervik skal ha stilt knallharde krav til hvilke personer hun skal ha med seg på Arbeiderpartiets topp-ti-liste. På hennes liste står to nye, kjente navn.

mandag 02.07 2018
Venstres Erling Moe kommer med sterk kritikk mot flere i Ap i Kystad-saken. 

Kystad-skandalen

Mener hele Trondheim er lurt - ber om ny grønn strek-behandling

Venstres Erling Moe mener vedtaket om grønn strek ikke er gyldig, og må opp til ny behandling. Han får støtte fra blant andre Geir Waage og Marek Jasinski.

torsdag 28.06 2018
Her stemmer gruppeleder Geir Waage for forslaget han fremmet i bystyret om grønn strek og byutvikling. Men det var ikke Waage, men hans inhabile venn, Rune Olsø, som hadde formulert det. 

Kryssforhør og ransaking avdekker helt ny informasjon:

Den inhabile Rune Olsø formulerte selve vedtaket om grønn strek og byutvikling. Rita Ottervik visste ingenting

tirsdag 12.06 2018
Ap, Frp og Høyre sikret E. C. Dahls eiendom AS at deres prosjekt sendes direkte på høring. Småpartiene Vesntre, KrF, Sv og MDG strittet imot, til ingen nytte. 

Politikerne overprøvde rådmannens nei til Reitans store planer i Midtbyen

«Massivt», «for drøyt» og «vil endre strøkets karakter», mente flere politikere. Men det ble flertall for å sende saken ut på høring, stikk i strid med anbefaling fra rådmann og byantikvar.

lørdag 12.05 2018
Man ønsker en skjermet beliggenhet både for beboere og naboer, og tomten velges deretter. 

Vil bygge småhus til utsatte grupper på jorde på Ranheim

Rådmannen vil sette opp tre småhus til folk med rusutfordringer eller psykiske problemer på Kruskajordet.

mandag 16.04 2018
Tirsdag behandler politikerne en stor investering som kommunaldirektør Helge Garåsen står bak: Nye, digitale trygghetsalarmer. 

Bytter ut 4500 trygghetsalarmer i Trondheim, Malvik og Klæbu

Kommunen vil bruke 23 millioner kroner på ny, digital trygghetsalarm. De første brukerne får den nye løsningen til høsten.

torsdag 01.03 2018
Ordfører Rita Ottervik (Ap) og opposisjonsleder Ingrid Skjøtskift (H) ønsker begge å innføre parlamentarisme i Trondheim. 

Nå kan hele det politiske systemet i Trondheim endres - og disse to ønsker et skifte

I kveld blir det debatt i bystyret: Bør Trondheim innføre parlamentarisme fra neste år?

mandag 19.02 2018
Trenger en plan: Ranheim mangler et klart lokalsenter, og politikerne ber rådmannen om å få op farten. Bildet er tatt i oktober. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

28 av 33 planer i Trondheim er i gang: Ranheim og Klett står på stedet hvil

- Nå tenkte jeg å krangle litt med rådmannen, sa Marek Jasinski (Ap). Dermed var det duket for en aldri så liten planstrategidiskusjon.

tirsdag 13.02 2018
- Nå opplever jeg at rådmannen er veldig konkret i hva som kommer og hva som det har en betydning for, sier Marek Jasinski (Ap). 

Overvik utsettes nok en gang – og nå synes Ap at det er greit

I fjor var politikerne overrasket og sjokkert over byplansjefens forslag om å utsette store boligutbygginger i øst. Nå har Ap-pipa fått en litt annen lyd.

torsdag 01.02 2018
Ap's Marek Jasinski, her på bystyrets talerstol, er glad for å ha fått på plass vedtaket om å reservere plasser for biler tilhørende bildelings-ordning. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Reserverer tre hundre p-plasser til bildelingsbiler

Aps Marek Jasinski er glad for å få gjennomslag for sitt forslag om å legge til rette for omfattende bruk av en bildelingsordning.

tirsdag 23.01 2018
- Om all kritikken mot rådmannen får fortsette, frykter jeg at vi får store problemer med å rekruttere de beste hodene til viktige jobber, sier Elin Marie Andreassen (Frp). 

Rådmann-refs aktualiserer ønsket om ny styringsform i Trondheim

- I dag tar politikerne æren når ting går bra, mens rådmannen får ansvar når det går galt, sier Elin Marie Andreassen (Frp). Hun ønsker parlamentarisme i Trondheim.

fredag 08.12 2017
Slik ser Agraff arkitektur AS for seg at det kan bli når det fylles ut 12 meter ekstra i elva på strekningen Elgeseter bru-Nidelven terrasse. 

Rådmannen positiv til Nidelv-fylling for å rassikre rundt Samfundet

Et enstemmig Trondheim bystyre ber rådmannen gå i dialog med NTNU og Studentersamfundet om rassikring.

mandag 06.11 2017
For å sikre Hutifeldtbrygga (Den gule brygga i bakgrunnen) må et omfattende vedlikeholdsarbeid til. Totalt vil det koste rundt 20 millioner kroner. Nå vil politikerne at kommunen skal inn som leietaker, eller kanskje kjøpe brygga. Ingrid Skjøtskift (H) er her sammen med Marek Jasinski (Ap) og Kjetil Utne (H). 

Slik vil politikerne redde bryggerekka

Det er politisk enighet om at kommunen må inn i de mest forfalne bryggene i Kjøpmannsgata. Det lille som er av uenighet er hva bryggene skal fylles med.

mandag 30.10 2017
 

- Fylling i Nidelva er et kjempeforslag

Dette mener politikerne i Trondheim om forslaget om å fylle ut deler av Nidelva nedenfor Studentersamfundet.

fredag 06.10 2017
Utålmodige: Høyre-politikerne Terje Roll Danielsen og Ingrid Skjøtskift mener det har gått altfor tregt med å omforme havneområder som ikke trengs til havneformål. 

Krever mer fart i utviklingen av havneområdene i Trondheim

Høyre mener at Arbeiderpartiet må bytte ut prat med handling, hvis det skal bli fart i omforming av havneområdene i Trondheim.

torsdag 28.09 2017
Venstres nye frontfigur i Trondheim, Erling Moe, mener Trondheim viser vei nasjonalt når det nå er vedtatt lobbyregister i byen. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Derfor snudde Ap i saken om lobbyregister: «Etter Kystad-saken ble vi overbeviste om at åpenhet om lobbyisme er nødvendig»

På initiativ fra Venstre, med støtte fra Ap, innfører Trondheim lobbyregister. – En milepæl. Trondheim går foran, jeg er sikker på at andre kommer etter, sier Erling Moe (V).

tirsdag 05.09 2017
 

- Nye aktører vil skumme fløten fra storfilmene

Regjeringen åpner opp for at hvem som helst kan drive kino. Det synes kinosjef Arild Kalkvik er en dårlig idé.

torsdag 27.07 2017
Utsatt: Etter flere års forsinkelser skal Havnetrappa være klar i løpet av neste år. For å forhindre lignende utsettelser vil Marek Jasinski (Ap) at utbyggingsavtaler fremforhandles samtidig med reguleringsplanen. 

Lei av omkamper

Aps Marek Jasinski mener skattebetalerne fortjener å vite hva pengene skal brukes til før vedtak blir gjort.

mandag 03.07 2017
Varaordfører Hilde Opoku (MDG) og kommunalråd Ottar Michelsen (SV) begynner å få mer enn nok av samarbeidsformen til Ap. 

Det rødgrønne utstillingsvinduet i Trondheim kan gå i knas:

Opoku: - Vi er ikke interessert i den typen samarbeid vi har nå

I 15 år har de styrt Trondheim sammen. Nå er begeret i ferd med å renne over for de to største samarbeidspartiene til Ap. MDG går lengst, og stiller ultimatum i Overvik-saken.

mandag 26.06 2017
Sverresborg folkemuseum ønsket å bruke Dyrborgskogen til samisk utstilling. Dermed startet debatten, blant annet rundt en sti som går bak museets hvite hus midt i bildet og bort til de provisoriske skolebyggene helt i høyre kant av bildet. 

Etter lang tid med høyt konfliktnivå har politikerne endelig bestemt seg om Dyrborgskogen

Et flertall i formannskapet i Trondheim vil si nei til folkemuseets planer om et gjerde i Dyrborgskogen. Museet reagerer sterkt på avgjørelsen.

lørdag 17.06 2017
 

Trondheim får ikke forby kommersielle barnehager:

- Målrettet angrep mot små, ideelle barnehager

- Forvirringen i denne saken styrker argumentene for å få et enklere lovverk for barnehager. Vi må forhindre profitt til de store private barnehageeierne, sier Audun Lysbakken (SV).

torsdag 15.06 2017
Fravær Kommunalråd Marek Jasinski (Ap) tror det er noen foreldre som tar for lett på fravær. 
    
      (Foto: Charlotte Sundberg)

- Anmeldelse av foreldre for barnas fravær er siste løsning

Bystyret vedtok torsdag at rådmannen må lage felles retningslinjer for permisjonssøknader.

tirsdag 09.05 2017
Ap-politiker Marek Jasinski (midt på bildet), i diskusjon med partikollega Geir Waage (til v.). I forgrunnen KrFs Geirmund Lykke. 

Krangler videre om omstridt skoletomt:

Krangler videre om omstridt skoletomt

SVs Ottar Michelsen ber Marek Jasinski og Arbeiderpartiet snu i tomtevalget for å sikre at skolen tidligst blir klar i 2020.

mandag 20.02 2017
Aps kommunalråd, Marek Jasinski, vil at Vinmonopolet etablerer seg på Ranheim. 

Marek Jasinski (Ap):

- Vi må kunne kjøpe øl og vin på Ranheim

Ranheimsbyggen må få Vinmonopol. Det mener Aps kommunalråd, Marek Jasinski.

tirsdag 14.02 2017
Trondheim Ap og Marek Jasinski vil endre barnehageloven slik at det blir ulovlig for private eiere å ta ut overskudd. - Barnehageloven må ha samme regler som gjelder for private skoler, mener Jasinksi. 

Trondheim Ap:

Vil forby utbytte i private barnehager

Ap i Trondheim vil skjerpe kampen mot kommersielle barnehagekjeder. De ønsker samme regler som gjelder for utbytte på private skoler.

torsdag 22.12 2016
Snart jul Barna Jacob (13) og Helene (10) synes det er greit at pappa Yngve Brox går ut av politikken. – Det er fint at han er mer hjemme med oss, men det er dumt at han ikke skal være i avisa mer, sier Jacob. – Ja, det er stas, der er pappaen vår i avisa, sier Helene hvorpå Jacob forsikrer: – Ikke at vi går rundt og skryter av det, altså. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

- Jeg var mest opptatt av å profilere meg selv

Yngve Brox forteller om hvordan han plutselig ble partiets frontfigur, om den vakre kvinnen som fortryllet ham inn i politikken, om kjærligheten til kona Maria og hvordan han har vokst som leder.

torsdag 17.11 2016
Kommunalråd Marek Jasinski, til venstre, foreslår strengere krav til byggebransjen for å få inn flere lærlinger, flere fagarbeidere og mindre svart arbeid og sosial dumping. Are Søpstad, Anders Øiaas og lærling Lars Aasprong er glad for forslaget som bystyret behandler torsdag. 

Bystyret i Trondheim:

Slik vil bystyret sikre flere læringplasser og forhindre useriøse aktører

Ved alle Trondheim kommunes større byggeprosjekter skal minst 10 prosent av arbeidet utføres av lærlinger. Minst halvparten av alle arbeidstimer skal utføres av folk med dokumentert fagopplæring.

tirsdag 08.11 2016
Gavmild: Audun Otterstad spanderte reise og opphold til California på vennen sin, Marek 

PR-mann ga politikervenn tur til USA

Kommunalråd Marek Jasinski (Ap) fikk studietur til USA i bursdagsgave fra kommunikasjonsrådgiver og bestevenn Audun Otterstad. De har deltatt som frivillige i valgkampen.

mandag 01.08 2016
Kollektivbekymring Ap på fylket har satt som absolutt krav at det må være kollektivfelt i begge retninger på Overvik. Ap i Trondheim har uttrykt skepsis til det samme. 

«Det er slutt på den tida hvor vi bygger først og så setter av plass til kollektiv senere»

Aps fylkesordfører, Tore O. Sandvik, er helt tydelig: Kollektivfelt gjennom Overvik er en forutsetning for at det kan bygges.

fredag 29.07 2016
Her går det ingen busser per i dag. Statens vegvesen krever at det skal gå vei med kollektivfelt i begge retninger over disse jordene, før boliger tas i bruk. 

- Vegvesenets innvendinger må tas på største alvor

Ap i Trondheim sier at de ikke skal bryte bymiljøavtalen om nullvekst i biltrafikken. Hvis så skjer, må Overvik-planer legges om, sier Marek Jasinski.

torsdag 14.07 2016

Smekkfullt folkemøte om storhall på Øya

onsdag 06.07 2016
Ap og kommunalråd Marek Jasisnki er ikke i tvil, den nye storbyhallen på Øya skal bygges. Han mener Høyres utspill om å si nei vil være å svikte idretten, kulturlivet og messearrangørene i Trondheim. 

Striden om Trondheim Spektrum:

- Storhallen skal bygges på Øya

- Høyre svikter idrettsbyen, kulturbyen og messebyen Trondheim ved å si nei til ny storhall på Øya. Denne planen må og skal gjennomføres.

tirsdag 14.06 2016
Byutvikling i Trondheim skaper strid. Nå mener flere sentrale politikere at utbyggere og sterke krefter utenfor politikken har fått for mye å si i spørsmålet om nye boligområder og andre saker rundt byens utvikling. Her fra Øvre Rotvoll, et fremtidig boligområde som skaper debatt. 

- Politikerne må styre mer av byutviklingen

mandag 06.06 2016
Overvik Utvikling har ikke ønsket at den nye skolen skal bygges på deres tomt. Grunneier Kolbjørn Selmer, her på tomta der den nye skolen skal ligge, er fornøyd med politikernes valg: - Vi mener dette er en særdeles god tomt. 

Svært lønnsom skoleplassering

Overvik Utvikling vil ikke ha skole på sin eiendom. Det vil eierne tjene store penger på. Nå har politikerne lagt skolen til en landbrukstomt kommunen kan bli nektet å bygge på.

mandag 23.05 2016
Dyrka mark: Her ønsker politikerne å bygge den nye Jakobsli skole. Ifølge rådmannens beregninger, vil det gi kommunen 70 millioner kroner i utgifter til infrastruktur i området. 

Kostnadssmell for Jakobsli skole

Nå ber politikerne om en ny utredning av kostnadene av å bygge en ny skole på Jakobsli.

torsdag 28.04 2016
Utbygging: Marek Jasinski (Ap) håper ett selskap kan styre utviklingen av Nyhavna. I bakgrunnen: kommunaldirektør Ola By Rise og ordfører Rita Ottervik. Til venstre: Aps Sissel Trønsdal. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Ga startsignal for utbygging av Nyhavna

Et flertall i bystyret i Trondheim håper at ett felles selskap kan styre utbyggingen på Nyhavna.

fredag 22.04 2016
Fortetting: Fra venstre, med klokken: 16.06.15: Kjell Arvid Jørgensen i Frost Finans mente systemet var uforutsigbart. Bakgrunnen var at naboer som klaget på utbyggingsprosjekter kun fikk medhold i 2 av 67 saker i bygningsrådet, mens hele en av tre fikk det ved videre behandling hos Fylkesmannen. 08.04.15: Jan Høst og Kristin Dæhli var fortvilt etter at fylkesmannen ga naboene som klaget på nybygget medhold etter at kommunen godkjente byggeplanene deres. Fylkesmannens endelige vedtak var basert på at ulempene for naboene kom til å bli større enn fordelene den nye boligen ville føre med seg. 02.09.15: Naboer på Lade fryktet at det ville bli bygd for tett og for høyt på blant annet Lilleby. De fryktet blant annet at byggingen ville føre til mindre sikre skoleveier. 20.06.15: 90 år gamle Harald Carstens frykter at utbygging vil ødelegge både utsikten fra, og innsikten til, lystgården Saxenborg. Den har vært i hans families eie siden 1837 og Carstens mente da at utbyggingsplanene var et slag mot kulturarven. 

Høyre vil ha ny debatt om boligbygging i eplehager:

- Oppriktig bekymret for at bomiljøene endrer seg for mye

Høyre vil ha ny debatt om boligbygging i eplehager.

tirsdag 02.02 2016
- Fylkesmannen har ikke grunnlag for å konkludere med lovbrudd i en aktuell Trondheims-skole, sier oppvekstdirektør Gunn Røstad i et svar som viser at de to instansene er på kollisjonskurs. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Formannskapet i Trondheim:

Aksepterer kjønnsdelt svømmeundervisning

Formannskapet i Trondheim vil ikke stanse Huseby skoles praksis med å dele svømmeundervisningen i egne jente og guttegrupper.

tirsdag 19.01 2016
Bystyremøte 19.11.2015 Marek Jasinski Foto: OLE MARTIN WOLD 

Formannskapet i Trondheim:

Krever strengere tiltak mot mobbing i skolen

4,8 prosent av trondheimselvene sier de blir mobbet flere ganger i måneden. Nå ber politikerne rådmannen om å lage bedre planer og tiltak på skolene for å få tallene ned.

torsdag 19.11 2015
Stiller krav: Et bredt flertall i bystyret vedtok torsdag kveld at det skal innføres arbeids- og aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere under 35 år. Høyres Rolf Jarle Brøske, til venstre, og Aps Marek Jasinski var sentrale i arbeidet med å samle et bredt flertall bak forslaget. SV, MDG og Rødt stemte mot. 

Bystyret i Trondheim:

Nå må de unge jobbe for å få penger fra Nav

Et bredt flertall i bystyret i Trondheim krever at unge mennesker som mottar sosialhjelp skal gjøre en innsats for pengene de får.

tirsdag 29.09 2015
– Det har vært meget harde år som arbeidsledig, sier Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen. Nå blir han én av tre heltidspolitikere utenom formannskapet. Se hva politikerne i formannskapet og komitelederne får i godtgjørelse nederst i saken. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Var arbeidsledig - nå blir han heltidspolitiker

Sjekk hva formannskapet i Trondheim tjener.