TEMA

torsdag 31.03 2022
Til ungdommens klimatoppmøte 2022: Sam Perrin, Økolog og dataanalytiker i Ducky 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen.)

Familien i Trondheim senker temperaturen inne for å få «råd» til å besøke besteforeldrene

Mika (6) og Marte bytter ut storfekjøtt med skrei i tacoen. Slik sparer de utslipp som tilsvarer seks flyturer til Oslo i året.

torsdag 24.03 2022
 

Det er etisk dilemma å kjøpe maten «ut av munnen på fattige folk»

Krigen i Ukraina endrer alle forutsetninger for dagens norske matsikkerhetspolitikk. Jeg mener at en bred gjennomgang som omfatter alle samfunnsinteresser, er nødvendig.

fredag 18.03 2022
Tresking av bygg og pakking av rundball i Stjørdal. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Bøndene trenger forsikringer for å sikre nok mat til befolkningen

Krigen i Ukraina vil bety at Norge må reorientere og forsterke sin politikk omkring sikkerhet, forsvar og beredskap. Det vil også si å sikre stabile rammevilkår for egen matproduksjon og dermed forsyning av mat til egen befolkning,

tirsdag 15.03 2022
 

Sponheims «hver mann sin høne» står seg ennå

torsdag 03.03 2022
 

De fleste gode kjøpene er hvitviner

Etter en lang rekke nyhetsslipp med overveldende kvalitet, er det denne gangen langt mellom sekserne. Det er imidlertid absolutt noen gode kjøp, og de fleste av disse er hvite.

onsdag 16.02 2022
 

Trenger vi fortsatt all den luksus vi har blitt vant til siden 80-tallet?

torsdag 23.12 2021
Matsenteret Geitmyra Credo har undervist 2500 niendeklassinger i løpet av 2021. Bildet er fra november, da Ingeborg Hoem Olsen og klassekameratene fikk innføring i hvordan man lager falafel.  
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Populært tilbud får viktig støtte i julegave: - Det er kjempestemning

- Det er kjempestemning å få en sånn beskjed rett før jul, sier Trond Åm.

onsdag 17.11 2021
Heidi Bjerkan ved Credo og Andreas Viestad åpner filial av Viestads matkultursenter for barn Geitmyra i Oslo. Det gjør de på Finnes barnehjems gamle hus rett ved Credo. Barn fra Lilleby skole var med på lanseringen. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kommunen må snu! Heidi og Credo er klar til å ta imot elevene

tirsdag 16.11 2021
 

Hva må til for at fiskehoder skal bli menneskemat?

søndag 17.10 2021
Trondheim 14. oktober 2021 Håkon Solbakk forbereder seg til kokkemesterskap.  
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Håkon har forberedt seg siden mai - kjemper om å bli Norges beste kokk

På tirsdag kan kjøkkensjefen i Speilsalen på Britannia, Håkon Solbakk, bli kåret til «Årets kokk».

fredag 15.10 2021
Gratinert landbrø uke 4121 Lars Lian Kjøkkenveien 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Denne eksklusive brødskiva er perfekt på senhøsten

fredag 08.10 2021
 

Han har vært tannlege i 55 år: Tips til snille foreldre!

torsdag 30.09 2021
 

Det er sjokkerende at mange kommuner gir blaffen og legger ned kjøkkenet på sykehjemmet

 

Mange eldre får for dårlig mat. Det er både uverdig og helsefarlig

Dårlig og for lite mat er en av grunnene til at stadig flere eldre på sykehjem blir underernærte.

lørdag 25.09 2021
Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau får trøbbel med sex, samliv og michelinstjerne. 
        
            (Foto: Tour de Force)

Lekkert om sex, samliv og Michelin-stjerne i Køben4

Utspekulert dansk drama om restaurantpar som ofrer det meste i kampen for Michelin-stjerne.

fredag 24.09 2021
KJØKKENVEIEN: Gjestekokk Thomas Borgan ved Krafr Bodega, Brattørkaia. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Thomas lager nuggets med to av høstens kuleste råvarer

tirsdag 07.09 2021
 

Tine-tillitsvalgt: Jeg håper at meieriproduktene blir laget med norske hender

mandag 30.08 2021
Vi i Senterpartiet mener at en bærekraftig klimapolitikk må bygge på prinsippet om at hvert enkelt land produserer mest mulig av maten sin selv, svarer Maren Grøthe (Sp) i et svar på Adressas kommentar Synnøve Vereide etter ungdomsdebatten i Levanger nylig. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Veldig uenig med Adressa-kommentator: Spis pølsa med god samvittighet!

søndag 29.08 2021
 

Stella (12) vant gjev kokkepris

Søndag formiddag kjempet fire barn i finalen i Oslo om å bli Årets kokkespire 2021. Og det var Sømna-jenta Stella som stakk av med seieren.

fredag 27.08 2021
Smørsaus, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Denne sausen løfter måltidet til nye høyder

Hvit fisk og gul saus. Kan det bli bedre?

fredag 06.08 2021
Folk og fe: Søstrene Ragnhild (til venstre) og Turid Nordbø driver Grindal Ysteri på gården Grindalsjelan i Grindal, Rennebu. 
        
            (Foto: bård sande, Grindal)

Utforsk og nyt det trønderske matfatet !

Hundrevis av lokale mønstringer i Trøndersk Matfestival rundt om i fylket i disse dager er et strålende tiltak.

torsdag 29.07 2021
Garnviks røkeri mottar prisen for årets sjømat på matfestivalen.  
        
            (Foto: David Engmo)

Dette er de beste trønderske matproduktene: - Rørende og stort

Av 87 innsendte produkter var det bare syv som fikk pris under kåringen av Årets Produkt.

mandag 05.07 2021
Bruschetta, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En lett kjøttrett på grillen

søndag 27.06 2021
Årets Kokkespire på Britannia. Fire unge kjemper om å vinne delfinalen i Midt-Norge.  
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Unge kokker fikk boltre seg på Michelin-kjøkken på Britannia: - Jeg har øvd mye

Søndag formiddag kjempet fire barn om å bli Midt-Norges kandidat til finalen i Årets kokkespire 2021.

lørdag 26.06 2021
– Hele byen blomstrer, og jeg tror folk begynner å se lys i enden av tunnelen, sier Heidi Gjerdrum, eier av restauranten Héctor.  
        
            (Foto: trd.by Synne Mauseth)

Har leid inn vekterbyrå som skal passe på smittevern

Restaurant- og utelivsbransjen spår en travel helg etter gjenåpningen av Trondheim denne uken.

fredag 25.06 2021
 

#minvalgkampsak: varm skolelunsj hver dag

Svensk mor i Norge: Jeg håper dere vil forstå hvor viktig lunsjen er!

torsdag 24.06 2021
 

Kjøkkenveien

Når den ser mislykket ut, er den helt perfekt

fredag 11.06 2021
Kroketter, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Tenåringene vil flokke seg rundt matfatet

Spør du oss om sommerlig favorittsyssel, så svarer vi krokket, eller croquet om du vil. Men her skal det handle om mat.

lørdag 22.05 2021
Grill, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Grillspyd - enkelt å lage, grille og spise

mandag 17.05 2021
 

#minvalgkampsak: Bøndenes kår

Ragnhild (31) fra Ørland: Jeg vil gi barna mine norsk melk og kjøtt

mandag 10.05 2021
Bondens marked lørdag Kl. 11.00. Kongens gt. 1 i Trondheim. 
        
            (Foto: LEIF ARNE HOLME)

Fem øre på mat! Noen synes dette er rent for mye

torsdag 29.04 2021
 

Oppdal Venstre: Landbruket tar vare på oss – tar vi vare på bonden?

lørdag 17.04 2021
 

Koronaklump i magen før det store matåret

Trondheim og Trøndelag har fått tittelen i European Region of Gastronomy i 2022, men klarer vi å beholde de viktige aktørene som gir denne tittelen mening om et drøyt år?

onsdag 24.03 2021
 
        
            (Foto: Gorm Kallestad)

Professor støtter snåsabonden: Rødt kjøtt en naturlig og nødvendig del av kosten

Ask Ibsen Lindal (MDG) 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

MDG-topper: Snåsabondens politikk er MDGs politikk i praksis

fredag 26.02 2021
 

Britannia-kritikken: Uryddig av Adressa!

lørdag 13.02 2021
Dyra best: Mikkel Rev lurer på mus i «Dyrene i Hakkebakkeskogen». 
        
            (Foto: Mer Film)

Tiltak for å redusere kjøttforbruk, er som å vifte med en rød klut i norsk politikk

Tiltak for å redusere kjøttforbruk, er som å vifte med en rød klut i norsk politikk.

fredag 05.02 2021
nord-trøndelag leser bøker, nordtrøndere, bok, bibliotek, leselyst , Elin Solvang 
        
            (Foto: Inga Frøseth Rossing)

Går det an å vedta at trøndersk mat skal bli anerkjent?

7. februar fyller «Trøndersk matmanifest» ti år. Som innflytter har jeg opplevd den trønderske matrevolusjonen på nært hold.

torsdag 21.01 2021
 

Kortinnlegg: Hvor er det blitt av småfuglene?

lørdag 09.01 2021
Veggis:  Her lages det selleriburgere i produksjonslokalene til Grønne folk i Frosta. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Ny mattrend «tvinger» butikkene til å ta inn nye matretter

Flere ønsker å spise mindre kjøtt. Det merker dagligvarekjedene, som må ta inn nye matretter.

tirsdag 15.12 2020
 

Vi åpnet den nye butikken samme dag Norge stengte ned. Så ble butikken totalskadd i brann

torsdag 12.11 2020
 

Disse to trønderske sjokoladebitene imponerte dommerne: - Vi slo til i år

Jentene på tunet og Trondheim Sjokolade imponerte sjokoladeganene til juryen.

lørdag 17.10 2020
TRONDHEIM: Street-food festival på Torget. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Måtte hente inn folk fra Oslo for å ta unna køene

Fredag, lørdag og søndag arrangeres for første gang Food truck festival på Torvet i Trondheim.

fredag 25.09 2020
Lager11 åpnet i sommer og har fått en voldsom respons. De hadde budsjettert med 200 gjester per dag, men fikk over det dobbelte. Både ledelsen og de som driver matbodene er svært fornøyd. I helga er det popup-matmarked med enda flere matboder fra ulike land. Vi møter blant andre markeds- og kommunikasjonsansvarlig Mette Moen Baatvik og daglig leder Hildegunn Gutvik. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

Hun la ned restauranten i Midtbyen i vår. Nå har Mira suksess i en gammel lagerbygning utenfor sentrum

Mange syntes det var vågalt. Men Lager11 på Sluppen har blitt en «snakkis» i Trondheim.

søndag 20.09 2020
Kokk Håvard Klempe og bartender Jørgen Dons har popup-restaurant der Dons lager drinker til. Vi går gjennom menyen og smaker. 

Hva med blodpølsetaco og en drink dandert med maursalt?

Ti retter, ti drinker. Resultatet blir ikke gjennomsnittlig når mesterkokken og drinkemesteren inviterer på middag.

mandag 14.09 2020
Ole A Hagen Auran har kjørt gourmetrestaurant hjemme i stua på Einberget i over et år. Nå bygger han restaurant på låven og får bestillinger fra fjern og nær. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

De har ikke åpnet restauranten ennå, men er allerede utsolgt det neste halvåret

Restaurantlokalet er det reneste kaos, ikke en gang gulvet er på plass. Likevel er restaurant Einberget fullbooket til langt ut i mars.

torsdag 03.09 2020
220 000 var innom matfestivalen i 2019. Slik ble det ikke i år. Nå frykter arrangøren for fremtiden.  
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Det vil være en katastrofe om dette går over ende

tirsdag 25.08 2020
Hvis vi får gjennomslag på Stortinget blir det nemlig enda mer fordelaktig å spise mindre kjøtt, skriver MDG Trondheim. 
        
            (Foto: Terje Svaan (ARKIV))

Debatt:

MDG svarer: Vi vil øke momsen på kjøtt og fjerne momsen på frukt og grønt

fredag 07.08 2020
Sashimi av laks bilder
Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Alt blir bedre med majones

Vel, egentlig ikke alt. Men dere skjønner kanskje hva vi mener?

mandag 20.07 2020
Smakspolitiet har anmeldt puben Den gode nabo på Bakklandet.  
        
            (Foto: Emilie Sofie Olsen)

Smakspolitiet:

Leverer pubmat med kreativ vri. Synd pizzabunnen smaker papp4

Den gode nabo leverer pubmat med kreativ vri. Bare synd pizzabunnen smaker papp. 

tirsdag 07.07 2020
På Sluppen har de Lager11, nå skal Skur53 fylles med liv på Nyhavna. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

I dette slitne lagerbygget vil de skape en ny attraksjon i Trondheim

I det slitne lagerbygget på Strandveikaia vil Trondheim kommune og Trondheim Havn skape en ny attraksjon i Trondheim.

fredag 03.07 2020
 

Kjøkkenveien

Det som skal til for å lage en perfekt sommersalat

fredag 26.06 2020
Mongole - Kjøkkenveien Uke Adressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Akkurat NÅ er det mulig å få tak i vongoleskjell eller hjerteskjell enkelte butikker

Og tips om hvordan du får sand ut av skjellene om du plukker dem selv

torsdag 25.06 2020
Kari Løvendahl Mogstad er fastlege og forfatter. Hun reagerer sterkt på skjønnhetskulturen som har utviklet seg. 
        
            (Foto: Peter Breivik)

Ungdom på Tik-Tok og Snapchat viser frem mat man skal holde seg unna

lørdag 13.06 2020
Edoramen - Ladeveien 9C 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

I dette gamle barnehjemmet har Credo-Heidi åpnet sitt nyeste prosjekt

Alle piler pekte mot himmelen da Trondheim feiret statusen som landets fremste matby 17. februar. Så veltet et bitte lite virus hele prosjektet.

fredag 29.05 2020
Kjøkkenveien Sjøkreps Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Har du sjansen til å få tak i levende sjøkreps, grip den!

Som disipler av en av de beste råvarene Norge råder over, bruker vi gjerne pinsehelgen til å lovprise sjøkrepsens gastronomiske egenskaper.

torsdag 14.05 2020
Alt for mye av den trønderske landsbygda er preget av unødvendig landbruks-rot, og så mye som halvparten av bygningsarven er forsømt eller forfaller, skriver spaltist Daniel Johansen. Bildet er fra gårdstunet til Saksvik Øvre ved gamle E6 i Malvik.  
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Trøndelag er i ferd med å gi etter av råte og forsømmelse

torsdag 07.05 2020
Leiv Eiriksson-skulpturen «Flytende flyvende» er borte fra Krambugata. Tirsdag fungerte den tomme plassen utmerket som lufteplass for Lola Olsen. Bak Cathrine Hovdahl Vik, Sveinung Sundli, Lars Laurentius Paulsen og Kjell Erik Killi-Olsen reises kunstsenteret Kjøpmannsgata Ung Kunst. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Starter ny restaurant i Trondheim

Kunstner og mangemillionær Kjell Erik Killi-Olsen samarbeider med Troll-gründerne om K.U.K.-restaurant.

onsdag 06.05 2020
Det blir Trøndersk Matfestival også i år, men i et annet format, sier Brit Melting og Aslaug Rustad som står bak festivalen. 
        
            (Foto: Annemona Grann)

Det blir Trøndersk Matfestival i år, men den blir ganske annerledes

Det blir en langt mindre matfestival i år, men den skal også spres utover hele Trøndelag. Koronaepidemien gjør det umulig å arrangere matfestivalen på samme vis som før.

lørdag 02.05 2020
 

Bøndene gjør klokt i å avlyse inntektskampen i år

mandag 27.04 2020
 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Var det ei koronakrise vi trong for å skifte spor?

lørdag 11.04 2020
Det det ikke er mangel på er frykt, skriver Bunnpris-sjef Christian Lykke. 
        
            (Foto: Glen Musk)

Debatt:

Min bønn som kjøpmann er at man utsetter den kampen til krisen har roet seg

torsdag 02.04 2020
Oslo 20170316. Kvinner kledd i hijab. Venninner handler mat sammen i butikk. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix MODELLKLARERT NB! KUN TIL BRUK I POSITIV SAMMENHENG Dagligvarehandel 
        
            (Foto: LISE ÅSERUD NTBscanpix)

Debatt:

De setter sin helse på spill for at vi skal få kjøpt nødvendige matvarer

søndag 29.03 2020
 

Debatt:

Stolt over jobben, bekymret for framtida

fredag 13.03 2020
 

Debatt:

På min kjøretur hjem bevitnet jeg galskapen