TEMA

fredag 10.04 2020
Søppel på Forbrenningsanlegget på Sandmoen Vi kaster mat for ti milliarder kroner årlig. Bilde av matavfall hos Trondheim renovasjonsverk (det er vel der søppelet brennes og går til oppvarming? Eller et velfylt kjøleskap, velfylte matvarehyller etc etc??? 
        
            (Foto: Kim Nygård)

På tide å spise opp maten

En tredjedel av maten vi produserer, havner i søpla. Har du dårlig samvittighet?

søndag 16.02 2020
 

Debatt:

390 000 tonn i matsvinn hvert år: Du kan gjøre noe med det

torsdag 31.10 2019
Nu butikk åpner i de gamle lokalene til ToysRus på Tiller. Holdbart 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Adresseavisen mener

Endelig blir det lettere å kjøpe «gammel» mat

Butikker som selger mat som egentlig skal kastes, er en god nyhet både for forbrukerne og miljøet.

lørdag 06.04 2019
 

Kronikk

Her blir det sendt ut 40 000 måltid til vanskeligstilte hver måned

lørdag 09.03 2019
I Trondheim satser flere barne hager på kompostering, mens storparten av næringslivet, kantinene, kafeene og restaurantene ennå ikke har tenkt seg inn i det kompostmoderne samfunnet. Bærekraftprisvinnende Credo og Heidi Bjerkan er et unntak. 

Gjestekommentar

I en kasse utenfor huset jobbes det med å lage «gull» av matavfallet mitt

onsdag 19.12 2018
Jula er høytid for kasting av mat. Med litt bedre planlegging, er det mulig å redusere matsvinnet.  NTB scanpix 

Adresseavisen mener

For mye spiselig mat går rett i søpla

Nordmenn kastet 385 000 tonn mat i 2017, og jula er høytid for kasting av mat.

lørdag 17.11 2018
Kjører ut mat:  Tone Njøs (t.v.) hjelper moren Tove med å fylle opp bilen med mat. - Det er et veldig bra tiltak, sier Tone. 
        
            (Foto: Sigurd L. Hernes)

Matsentralen kan bli lagt ned

De har delt ut mat tilsvarende 200 000 måltider på et halvt år til vanskeligstilte, men hvis de ikke får mer støtte kan det bety kroken på døra for Matsentralen i Trondheim.

onsdag 12.09 2018
Svinnjegere: Anders Kvernmo Laengen (til venstre) og Oddgeir Schei hos Tine på Tunga, har redusert svinnet ved meieriet ved å avdekke hvordan melk blir borte i produksjonen. 

Tine gir disse to æren for at de nå sløser mye mindre melk

Da Tine på Tunga begynte å tømme tanker og rør på en bedre måte, ble svinnet av melk redusert med 200 000 liter per år.

onsdag 21.02 2018
Trondheim folkekjøkken på Svartlamon lager middag av varer de får gratis fra dagligvareforretninger. Nå vil Stortinget pålegge næringsmiddelindustrien å gi bort overskuddsmat til veldedige formål - eller dyrefôr. 

Adresseavisen mener

Endelig blir det forbudt å kaste mat

Stortinget går inn for en lov mot matkasting. Det er bra, men det er vi forbrukere som er det største problemet.

mandag 25.12 2017

Fem evakuert etter at ribba ble overstekt

Brent juleribbe gjør at fem personer i Steinkjer må overnatte hos en nabo.

søndag 05.11 2017
14Alle bidrar med sitt: Det er Andrea Hegdahl Tiltnes som er primus motor for å gjøre løsninger og handlinger i hverdagen mer miljøvennlig. Men ektefellen Nareas Sae-Khow og barna Ebba (4,5) og Arvid (1) bidrar de også. De dekker bollen med vaffelrøra til med biovoksduk, på den måten unngår de bruk av plastfolie. 

Andrea Hegdahl Tiltnes oppforder alle til å bidra litt på miljøvennlige tilltak:

«Andrea redder verden litt»

Se bilder av tips og triks til en mer miljøvennlig hverdag

lørdag 04.11 2017
Det er ingen grunn til å kaste langtidsholdbare kjøpekaker. De holder seg kjempelenge, men det betyr ikke at de inneholder farlige konserveringsmidler. E-stoffene i slike produkter er de samme som finnes naturlig i bær og tomat.  

Ikke svikt single bananer og gamle Gifflar

Hver åttende handlepose med spiselig mat går rett i søpla. Bare fordi vi er dårlige husmødre, jålete og rike.

fredag 03.11 2017
 

OmAdressert:

- Vi har ført en katastofal handelspolitikk i Midtbyen

Daniel Johansen, kunsthistoriker og samfunnsdebattant, mener det har vært ført en katastrofal politikk for å redde handelen i Midtbyen.

søndag 03.09 2017
Her kommer maten: Rester av grønnsaker og frukt skal bli juice, osterester blir ostesaus og tomatene får også et nytt liv som saus. Her er Vihn Thyho (t.v.) og bærekraftcoach Silje Skyttern. 

Silje student skal gjøre hotellet mer miljøvennlig

Silje Skyttern passer på at hotellet bruker mindre vann, strøm og lager mindre avfall. Hun er NTNU-student og bærekraftcoach på hotell.