TEMA

søndag 16.02 2020
Else-Norun Kvarner fra testgruppe- migrene. Skal demonstrere hvordan hun bruker biofeedback- utstyr og fortelle om livet med migrene. 100 % uføre pga migrenen. 
    
      (Foto: Kim_Nygaard)

– På de verste dagene ligger jeg i mørket på soverommet og bare puster. Nå tester Else-Norun noe som gir håp

Hun er en av de første voksne som nå har fått teste nytt hjelpemiddel til å forebygge migreneanfall hjemme.

søndag 09.02 2020
Skal teste ny app til behandling av hodepine Erling Andreas Tronvik. App testes og utvikles til behandlingsløp med leger. Hodepinedagbok. Lanseres 2020.  + tidligere omtalt app som nå også testes på voksne.  
    
      (Foto: Inga Lill Nord Nyvoll)

Ny app skal gi deg bedre kontroll på hodepinen

Snart lanseres en ny app som skal gjøre det lettere for personer med hodepine å holde oversikt over eget sykdomsmønster.

fredag 17.01 2020
- Jeg velger å tenke at jeg har et bra liv, også med migrene, sier Carina Hågensen (30). Med en god dose arbeidsmoral, har hun klart å utdanne seg til sykepleier, til tross for at hun er hardt rammet av migrene. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

NTNU-forskere med ny migrenestudie:

Carina (30) har slitt med alvorlig migrene hele livet. Forskning gir nytt håp

Carina Hågensen (30) kan ikke huske et liv uten migrene. Selv om forskere ved NTNU er optimistiske, tror ikke hun at migrenegåten kan bli løst med det første.

torsdag 05.12 2019
Elke Kathrine Selnes har gjennom en aksjonsgruppe på Facebook samlet over 4000 underskrifter til støtte for å få migrenemedisinen Aimovig på blå resept.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Vant kamp om billigere migrenemedisin

Migrenemedisinen Aimovig kommer på blå resept og blir billigere etter prisforhandlinger mellom Sykehusinnkjøp og legemiddelprodusenten Novartis.

onsdag 09.10 2019
 
    
      (Foto: Kristin Svorte)

Debatt:

Statsråden svarer legemiddelfirmaet: Dere er mer opptatt av monopolmakt enn av pasientene

tirsdag 08.10 2019
 
    
      (Foto: Pål Christensen )

Debatt:

Legemiddelfirma svarer om migrenemedisin: Helseministerens prisbløff

søndag 29.09 2019
Helseminister Bent Høie om ME og psykiatribygg Med lokal topp: Bent Høie sammen med Mari Holm Lønseth, som etter absolutt alt å dømme kommer inn på Stortinget i høst. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Debatt:

Bent Høie svarer om migrenemedisin: Vi prøver å presse ned prisen

Kronisk migrene forhindrer deltakelse i arbeidsliv og familieliv. Nå forsøker vi å presse ned prisen på medisinen som gir migrenepasienter et nytt liv.

onsdag 25.09 2019
Trondheim 23. september 2019 Elke Kathrine Selnes har startet underskriftskampanje for å få migrenemedisinen Aimovig på blå resept. Om tre dager skal hun møte helseminister Bernt Høie. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Blå resept er urettferdig - og sånn må det være

Det må være mer lønnsomt at staten betaler en ny vidundermedisin enn at migrenepasienter går på trygd? Så enkelt er det ikke.

mandag 23.09 2019
Møter Høie: Elke Kathrine Selnes har gjennom en aksjonsgruppe på Facebook samlet over 4000 underskrifter til støtte for å få migrenemedisinen Aimovig på blå resept. Når hun møter Bent Høie torsdag, vil hun fortelle ham hvor urimelig hun synes det er at hun må betale dyrt for å holde seg frisk. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Høie sier nei til migrenemedisin på blå resept:

- Nå blir det bare de rike som kan kjøpe seg friske

Elke Kathrine Selnes har det siste året brukt over 70 000 kroner på å holde migrenen i sjakk. Nå er hun fortvilt og forbannet over at regjeringen ikke vil betale migrenemedisinen.

onsdag 18.09 2019
Kostbart: På fire måneder har hun brukt over 20 000 kroner på å holde seg frisk. Kathrine Askim er en av mange migrenepasienter som nå håper at staten dekker utgiftene til en ny, lovende migrenemedisin. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Kathrine betaler 5400 kroner i måneden for migrenemedisin

Kathrine Askim (51) er kvitt smertene, men vet ikke hvor lenge hun har råd til å betale 5400 kroner i måneden for medisinen.

tirsdag 27.02 2018
«Selv om reseptfrie medisiner selges på Rema og Shell, så betyr det ikke at de er uten mulige bivirkninger» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Reseptfrie legemidler er ikke sukkertøy

onsdag 01.11 2017
«Så ung som jeg er, har jeg enda flere ting igjen å prøve ut, men hva skjer når jeg har testet ut alle?» skriver innleggsforfatteren. Bildet er et illustrasjonsfoto. 

Debatt

Mamma ble gitt opp av legene. Nå er jeg redd det samme skal skje meg

«Jeg trenger å kunne håpe på en bedre framtid, men hva om alt som venter meg i framtiden er «beklager, vi har gitt deg opp, fra nå av må du bare ha det sånn»?» skriver 17 år gamle Ariel C. Samdahl i dette debattinnlegget.