TEMA

mandag 13.07 2020
Nordic Semiconductor i Trondheim lager chipper som brukes i de fleste dingser. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Inntektene fortsetter å øke for teknobedrift i Trondheim

Nordic Semiconductor økte inntektene med 26 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

tirsdag 21.04 2020
Nordic semiconductor I Trondheim. Norges største teknologibedrift. Lager chipper som brukes i de fleste dingser rundt om i verden. Trond Sæther, direktør og grunder 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Koronakrisen åpner markedsmuligheter for Trondheims største teknologibedrift

Trådløs teknologi fra Nordic Semiconductor kan bli en del av løsningen på fremtidens helsevesen, når koronapandemien er over.

fredag 08.11 2019
Vegard Wollan (t.v.) og Gaute Myklebust. MYWO 
    
      (Foto: Gunnar Okstad)

De ble rike på å utvikle chiper i Trondheim. Nå vil de gjenta suksessen

Om tre år vil teknologi fra Trondheim kanskje bidra til å gjøre europeiske biler sikrere. Veteran-gründerne Vegard Wollan og Gaute Myklebust håper at de står på spranget til et nytt teknologi-eventyr.

onsdag 06.11 2019
Nordic semiconductor I Trondheim. Norges største teknologibedrift. Lager chipper som brukes i de fleste dingser rundt om i verden. Trond Sæther, direktør og grunder 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Folk vet ikke hva Trondheims største teknologibedrift lager, men alle har ett eller mange av produktene deres

Du skal være rimelig avkoblet fra resten av verden for ikke å ha en eneste en av de trådløse mikrobrikkene som har skapt Trondheims største teknologibedrift, Nordic Semiconductor.

onsdag 26.06 2019
Teknologibedriften Microchip, som tidligere het Atmel, har greid noe som få trønderske teknobedrifter. Bedriften er blitt stor. Fredag møter vi den internasjonale toppsjefen i Microchip hos deres datterselskap på Brøset/Moholt Toppsjefen: Steve Sanghi Den norske sjefen: Øyvind Strøm Foto: Rune Petter Ness 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Denne bedriften har greid noe som få teknobedrifter i Trondheim har fått til

De fleste teknologibedrifter i Trondheim er små, men Microchip på Moholt er blitt stor takket være noe som er veldig smått.

onsdag 02.01 2019
Størst: Nordic Semiconductor er Trondheims største teknologibedrift, til tross for børsfallet i 2018. Bedriften som i internasjonal sammenheng er en sentral aktør når kjøleskap og andre «ting» skal kobles til internett, har hovedkontor på Tyholt i Trondheim Innovation Center, det tidligere Telenor-senteret. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Trøndersk teknologiselskap mistet milliardverdier

Børsverdien på lakseoppdrettsselskapet Salmar gikk til himmels i 2018. Verre er det med trønderske teknologiselskaper som mistet milliardverdier i året som nylig er avsluttet.

torsdag 27.12 2018
Øverst: Odd Reitan er en av de rikeste i Norge. Nå er det svart på hvitt at eieren av Lade Gaard (bildet) også er den største verdiskaperen i Trøndelag. 

Han er Trøndelags største verdiskaper

Det er arbeidsfolk med hjelm og vernesko som skaper de største verdiene i Trøndelag. Likevel er det en kjøpmann, en lakseoppdretter og en bank som bidrar aller mest. Derimot skinner det ikke av teknologibedriftene.

fredag 07.12 2018
Det har vært en dårlig uke for verdens børser. Fengslingen av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou i Canada, har skapt frykt for at handelskrigen mellom USA og Kina skal tilspisse seg. Problemer i OPEC har sendt oljeprisen ned. 

Det kinesiske selskapets kronprinsesse ble arrestert. Nå skjelver markedene i frykt for at handelskrigen skal bli verre

Handelskrig og oljeprisuro har ført til kraftig turbulens på verdensmarkedet.

mandag 03.12 2018
Større: Nordic Semiconductor flyttet i fjor inn i et nybygd del av Trondheim Innovation Center, det tidligere Telenor-senteret på Tyholt.  
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Selskap i Trondheim rammet av Trumps handelskrig - stupte på børsen

Trondheims største teknologiselskap, Nordic Semiconductor, stupte på børsen, etter at de mandag varslet om lavere inntekter enn ventet.

onsdag 26.09 2018
«Har du tatt direkteflyet mellom Trondheim og København de seneste årene, har du hatt selskap med minst tre-fire av våre ansatte fra Danske Bank, som er med på hver eneste flytur» skriver kronikkforfatteren.  
    
      (Foto: Frank Cadamarteri)

Kronikk

Vi må tilby unge mennesker en internasjonal karriere fra Trøndelag

torsdag 15.02 2018
Større: Nordic Semiconductor flyttet i fjor inn i et nybygd del av Trondheim Innovation Center, det tidligere Telenor-senteret på Tyholt. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Trondheim største teknologiselskap øker inntektene

Trondheimsselskapet Nordic Semiconductor hadde inntekter på nær 1,9 milliarder kroner i fjor.