TEMA

torsdag 23.09 2021
 

Møllenberg-beboer: For hva vil skje om politiet bruker sin mulighet til å gi bøter?

lørdag 09.05 2020
Trondheim 8. mai 2020 Oddveig Storstad ved NTNU har hjemmekontor på grunn av koronaviruset. Johannes Østrem er lærerstudent på tredje året ved NTNU og ved sitter i Ålesund hvor han får veiledning over nett på sin FoU-oppgave. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Oddveig vil heller undervise studenter på kveldstid enn å snakke til en svart skjerm

NTNU vil at forelesningene skal være digitale også til høsten. Men universitetslærere mener det snart er på tide å åpne forelesningssalene.

fredag 16.08 2019
The City of London skyline is seen behind a view of the Aylesbury Estate in south London, Britain October 15, 2015. In the past decade, 50 social housing estates with 30,000 homes have been regenerated across London. The total number of homes on those locations has doubled, but with a net loss of 8,000 homes available for the lowest social rents. Supporters say regeneration schemes create more and better homes in a city facing a housing shortage and eye-watering property prices. Objectors say they lead to social cleansing, with poor Londoners priced out as neighbourhoods go upmarket. REUTERS/Neil Hall 
    
      (Foto: NEIL HALL)

Gjestekommentar:

Ikke la motstand mot ulikhet handle om misunnelse

En av episodene jeg husker tydeligst fra tidlig barndom, lærte meg noe viktig om betydningen av likhet. Det er også den direkte årsaken til at jeg ikke vil ha vaskehjelp.

torsdag 04.07 2019
Snart historie: Høyskolen Kristiania i Trondheim har i mange år vært plassert sentralt i byen, i krysset mellom Kjøpmannsgata og Bakke bru. I løpet av 2019 avvikles driften ved skolen. 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Gjestekommentar

Etter vedtaket om nedlegging, ble det musestille

Noen har sagt at Høyskolen Kristiania sin avdeling i Trondheim har vært en av verdens best bevarte hemmeligheter. Da er det kanskje heller ikke så rart at uteksamineringen av skolens aller siste kull med studenter skjedde uten noen form for offentlig oppmerksomhet.

fredag 24.05 2019
 

Gjestekommentar:

Sett utenfra virker prosessen lettere kaotisk

Rektors innstilling til strukturendringer ved Nord universitet kritiseres for manglende distriktspolitiske hensyn. Noen behersker imidlertid det politiske spillet bedre enn andre, og det ligger en fare i at universitetspolitiske hensyn mistes av syne i det som har blitt en alles kamp mot alle.

fredag 15.02 2019
 

Gjestekommentar

Flere har omtalt det som sjokkartet og at de ble totalt overkjørt

Vi har høy tillit til staten i Norge, men staten må kontinuerlig gjøre seg fortjent til den. Hvis dette svikter, er det en trussel mot et velfungerende samfunn.

torsdag 22.11 2018
 

Gjestekommentar

Heiarop hjelper ikke nisjebutikkene når vi handler på nett

Du har trolig fått med deg at det er black friday, men visste du at i morgen er det Nisjebutikkenes dag? Det er David mot Goliat i handelsnæringen. Vi heier på de selvstendige småbutikkene, men legger pengene våre igjen hos kjedene og på internett.

fredag 12.10 2018
Podkasten «Spør psykologen» har nådd 100 000 lyttere. I sendingen er programleder Nils Heldal i samtale med psykolog Janne Amundsen. 

Gjestekommentar

På høy tid å oppsøke sosiolog

Psykologer kan brukes til mye, men de er dårlig egnet til å kurere samfunnsskapte problem. Noen ganger er det de grunnleggende strukturene i samfunnet som må endres. Da kommer terapeuten til kort.

fredag 31.08 2018
Byungdom orienterer seg oftere utover enn innover landet. De forholder seg til andre byer som London og Berlin, snarere enn Snåsa eller Åfjord, skriver vår gjestekommentator. 
    
      (Foto: Thomas Brun, NTB scanpix)

Gjestekommentar

Fri for byens kjas og mas

Ingen liker å bli neglisjert. Møtes vi i tillegg med at vår egen virkelighetsbeskrivelse er feil forsterkes fort motsetningene.

tirsdag 08.05 2018
«Ungdommer som velger kirken ønsker en himmel over livet» skriver Beate Lerdahl. 

Signert

Jeg er overrasket over hvor mye tro jeg finner hos mine konfirmanter

Påstanden om at de velger konfirmasjon på grunn av tradisjon, stemmer ikke med mine erfaringer.

fredag 27.04 2018
Overlever: Tradisjon trumfer ønsket om å bekrefte eller få bekrefte dåpsløftet, og slik overlever konfirmasjonen selv om den i vår tid er tappet for sitt opprinnelige innhold, skriver vår gjestekommentator. 

Gjestekommentar

Jeg har konfirmant i vår, og dette er trolig å banne i kirka