TEMA

torsdag 10.06 2021
Trondheim Lyd ble knallhardt rammet av koronakrisen. Nå, etter over ett år med store deler av staben, kan daglig leder Hege Strand endelig ta inn folkene sine igjen. Her fra lokalene på Lade, sammen med  Gunn-Siri Hognes, leder for operativ drift og utvikling. Prosjektarbeider Sindre Eikli, lydtekniker Jørn Olav Kristmoen og scenetekniker Øystein Lutro Blomsøy. MGA-en er fra 1959 og har fått installert spesialtilpasset lydanlegg av Sindre Eikli og servicetekniker Dragoslav Ristic. 
    
      (Foto: Bård Sande)

I fjor måtte hun oppfordre de ansatte til å finne seg andre jobber. Endelig kunne Hege kalle dem tilbake

Det er ikke over. Men nå ser Trondheim Lyd en ende på krisen.

mandag 10.05 2021
Lyssettingen på flere kulturinstitusjoner i Trondheim onsdag 30. september var en del av demonstrasjonen mot regjeringens planlagte avslutning av støtteordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende. Den nasjonale demonstrasjonen var en del av «We make events»-og «Red Alert»-bevegelsene. I Trondheim var det Teknikerklubben i Creo Trondheim som arrangør. Foto: Christine Schefte /Adresseavisen 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Teatre og museer gikk med store overskudd i katastrofeåret 2020

Først fikk de statsstøtte. Så ble ansatte permittert. Etterpå kom koronatilskuddet. De 50 kulturinstitusjonene som mottok mest statsstøtte i fjor, fikk et samlet overskudd på nesten 200 millioner. 

søndag 17.01 2021
Malin Stavsøien har opplevd å bli permittert to ganger fra jobber i utelivsbransjen som følge av tiltakene mot koronaviruset. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Malin gjorde det Erna ber om - nå straffes hun av Nav

Nav mener Malin Stavsøien heller burde blitt i heltidsstillingen hun var permittert fra, enn å si opp og skaffe seg to nye jobber. Fellesforbundet reagerer kraftig på at hun fratas dagpenger.

fredag 15.01 2021
Oslo 20201215. 
Partileder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug i Frp etter dagens sentralstyremøte, hvor fylkesleder Geir Ugland Jacobsen i Oslo Frp ble ekskludert fra partiet.
Foto: Berit Roald / NTB 
    
      (Foto: Berit Roald)

Lang permittering trenger ikke være bra for arbeidstakere

Frp-forslaget om forlenget permitteringsordning til oktober, er nok ikke en god løsning.

lørdag 09.01 2021
John-Peder Denstad. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

LOs fem krav til støtte til permitterte

mandag 14.12 2020
Trondheim 26. august 2019 Kristian Tangen, distriktssekretær LO. LO i Trondheim sier at man kan ikke stole på Sp. De har foretatt meningsmåling som viser at folk også vi ha avklaring.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Frykter folk blir sagt opp mens vi venter på vaksine

Koronakrisa gjør at folk velger å fagorganisere seg. Nå skal LO kjempe for retten til å være permittert så lenge krisa varer.

lørdag 14.11 2020
Elisabeth Rendall er en av eierne av Coma Frisør i Munkegata. 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Vil ha mer penger til bedrifter som permitterer:

- Vi begynte å merke det for rundt 14 dager siden

Coma Frisør i Midtbyen har permittert ansatte for andre gang under koronapandemien. NHO mener den nye krisepakken må dekke mer av kostnadene til permitteringer.

mandag 29.06 2020
 

Bedre å gi permitterte lønn for å jobbe

tirsdag 16.06 2020
Hvorfor Nav skal gjøre det så vanskelig, er uforståelig., skriver Børge Ånesen, leder for Fellesforbundet hotell og restaurant i søndre Trøndelag.  
    
      (Foto: Marianne Tønset)

Debatt:

Så enkelt kunne Nav løst saken for de permitterte

onsdag 27.05 2020
 

Ikke bare kan de miste ferielønna i år, de får også mindre feriepenger neste år

Mens noen kjøper bobil for å putre opp til Lofoten i sommer, er det tusenvis av permitterte som kanskje ikke får feriepenger i år. Og det blir ikke bedre neste år.