TEMA

torsdag 14.02 2019
Tiltak mot ekstremisme: Statsråd Iselin Nybø (V) er glad for at det er laget er tiltaksplan mot ekstremisme i høyere utdanning. - Men det må ikke gå ut over ytringsfriheten, sier hun. 
    
      (Foto: Bendiksby, Terje, NTB scanpix)

Egen tiltaksplan mot ekstremisme i høyere utdanning:

- Vi kan ikke lukke øynene for at det kan foregå radikalisering på norske campus

Høyere utdanning har fått en egen tiltaksplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Men statsråd Iselin Nybø advarer mot mistenkeliggjøring og overvåkning.

mandag 05.06 2017
President Donald Trump, med førstedame Melania Trump i bakgrunnen, avbildet under en tale i Washington søndag. Trump har to ganger på to døgn kritisert Londons ordfører etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden.  
    
      (Foto: AP / NTB scanpix)

Trump med nytt angrep på Londons ordfører

USAs president Donald Trump gjentar sin kritikk av London-ordfører Sadiq Khan etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden.

søndag 28.05 2017
Maratonløpere minnes de drepte i terrorangrepet i Manchester. Løpet The Great Manchester Run gikk av stabelen søndag, i en by som er sterkt preget av det som har hendt. 
    
      (Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix)

Ny pågripelse etter terrorangrepet i Manchester

En 25 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med angrepet i Manchester, opplyser britisk politi. Dermed er til sammen tolv personer i varetekt.

fredag 26.05 2017
Ariana Grande, her under en konsert i Indonesia, hadde akkurat avsluttet konserten i Manchester da en bombe gikk av. 
    
      (Foto: Achmad Ibrahim / AP / NTB scanpix)

Ariana Grande med veldedighetskonsert i Manchester

Sangeren Ariana Grande vil dra tilbake til Manchester for å holde en veldedighetskonsert for ofrene for mandagens terrorangrep.

torsdag 25.05 2017
Den ekstremistiske imamen Anjem Choudary leder en demonstrasjon i London i 2012. Han har siden blitt fengslet for å ha støttet IS. 
    
      (Foto: KILDE: The Casey Review Report)

Storbritannia er «nervesenteret» for jihadistiske terrorister i hele Europa

MANCHESTER/OSLO (Aftenposten): Politiet sier at selvmordsbomberen i Manchester var en del av et nettverk. Det er en rekke store islamistmiljøer i flere engelske byer.

onsdag 18.01 2017
Bok om radikalisering: Åsne Seierstad har skrevet bok om to søstre fra Bærum, som reiste med enveisbillett til Syria. Her er forfatteren i samtale med Adreseavisens Trygve Lundemo under Trondheim Dokumentarfestival 2016. 

Signert

Norske ungdommer med enveisbillett til Syria

Dette er ikke en tenkt historie. Den er sann og den er norsk. I Bærum gjennomgikk to søstre en forvandling. Deres verdisett ble radikalt endret og deres adferd forandret seg.

lørdag 19.11 2016
Åsne Seierstad i samtale med Trygve Lundemo på Dokkhuset under Trondheim Dokumentarfestival lørdag kveld.  
    
      (Foto: Norunn Bergesen)

Trondheim dokumentarfestival:

- Det er ikke under niqaben at radikalisering skjer

- Egentlig burde min tredje bok om Norge handle om hva vi bør gjøre for å hindre radikalisering, sa Åsne Seierstad fra scenen på Dokkhuset under Trondheim Dokumentarfestival.

mandag 14.11 2016
Avradikalisere miljøer: Når Terje Lunde ser seg tilbake, er han spesielt fornøyd med at enheten han har ledet har klart å avradikalisere og delvis bryte opp miljøer i Midt-Norge. 

PST-sjef Terje Lunde takker av:

- Har bidratt til å avradikalisere miljøer i Midt-Norge

Etter seks år som sjef for PST i Sør-Trøndelag skal Terje Lunde nå redusere kriminalitet i næringslivet i Trøndelag.

tirsdag 19.07 2016
Mohamed Lahouaiej Bouhel, Nice-terroristen: Steinar Skaar gir oss flere forklaringer på hva som kan ha medført at Mohamed gjorde som han gjorde 

Kronikk

Terroristen, hvem er han?

Hva vet vi egentlig om hva som driver flere unge menn, og noen få kvinner, til å drepe uskyldige mennesker i angrep som de nærmest garantert vil miste livet i selv?

fredag 06.05 2016
 

- Helt søkt og veldig sært

Å hevde at Norge er med på å utøve terror gjennom Nato, blir for søkt for doktorstipendiat og major Steinar Skaar.

torsdag 05.05 2016
Norges ansvar: - Norske soldater har ingen rett til å gripe våpen i et land som aldri har okkupert Norge, sier Margrethe Salvesen som mener Norge må ut av Nato. 

- Norge er med på å utøve terror

Margrethe Salvesen mener norske soldater ikke har rett til å gripe våpen i utlandet.

tirsdag 09.02 2016
Økt mobilisering: Ifølge leder for PST i Sør-Trøndelag, Terje Lunde, er motstand mot innvandring en kjernesak for det høyreekstreme miljøet også i Trøndelag. 

PST i Sør-Trøndelag:

Høyreekstreme har oppfordret til skadeverk på trønderske asylmottak

PST mener det er en økende trussel fra høyreekstreme miljøer i Norge. I Trøndelag har det, ifølge PST-sjef Terje Lunde, forekommet hatretorikk, støtte og oppfordring til skadeverk på asylsøkeres oppholdssted.

onsdag 03.02 2016
Ove Sem var i fokus da Ahmed Dirshe og Somalisk Velferdsforening i Sør-Trøndelag inviterte han på middag og sosialt samvær forrige uke. 

Folk:

– Ove Sem er et forbilde

Somalisk Velferdsforening hyllet den tidligere politimannen.

fredag 20.11 2015
 

Navn i nyhetene:

Hat som stiger i takt med dårlig integrering