TEMA

torsdag 19.05 2022
 

Nato kan ikke lenger stole på Tyrkia

Nato har ingen eksklusjonsparagraf, men alliansen kan ikke la seg lede av åpenbart urimelige krav fra en autokrat som den tyrkiske presidenten Erdogan.

torsdag 24.02 2022
Frustrert ungdom: En gruppe unge i Kadiköy forteller at foreldrene deres har måttet avlyse ferier, og at selv reiser innenlands i Tyrkia er blitt en dyr
fornøyelse. Det er frustrerende for de kan jo se på sosiale medier at unge i vesten har langt mere enn dem. Men derfor kan man godt drømme, 
og 18-årige Ilhancan Sel spør oss om gode råd til kameraføring. Man kan jo alltids bli yuotuber.
 

Utenriks:

Er Erdogan en visjonær leder eller en stormannsgal idiot?

søndag 30.01 2022
Si nei: Hadde Enes Kanter Freedom vært langrennsløper eller fotballstjerne, ville han droppet OL i Beijing og VM i Qatar. Lett å si? Ikke når du får vite hva han selv utsetter seg for, som en av de store profilene i basketball. Deltar du først i OL, er du feig om du ikke bruker muligheten til å heve stemmen, sier Freedom.
 
    
      (Foto: NTB)

Utenriks:

Basketballstjerne til vinterfolket i OL: - Feigt å bare delta

Idrettsutøvere som bare møter opp og deltar i OL i Kina, uten å heve stemmen sin mot undertrykkelsen som pågår i landet, er noen feiginger, mener en av de største basketballstjernene.

tirsdag 23.03 2021
 
    
      (Foto: Netflix, Ethos)

Tyrkia svikter i kampen mot vold mot kvinner

Et skadelig knefall for høyrenasjonale og islamistiske krefter.

fredag 19.04 2019
Møtet: Odd Anders With møtte Fethullah Gülen inne i den åndelige lederens kombinerte hjem og kurssenter i Pennsylvania. 
    
      (Foto: Privat)

I tre døgn fikk Odd Anders With gå fritt innenfor murene til Tyrkias mest ettersøkte mann

I tre døgn fikk Odd Anders With operere fritt innenfor murene til Tyrkias mest ettersøkte mann. Fethullah Gülen er fysisk svekket, men den mentale formen er sterk, ifølge den tidligere KrF-toppen.

onsdag 17.04 2019
 

Kronikk

Bodde jeg hos en kuppmaker?

Han er fremdeles etterlyst og ville trolig blitt skutt. Presidenten mente han stod bak kuppforsøket i Tyrkia. Noen har også kalt ham terrorist.

søndag 24.06 2018
 

Erdogan erklærer valgseier i Tyrkia

Tyrkias sittende president Recep Tayyip Erdogan erklærer valgseier på bakgrunn av uoffisielle resultater. Opposisjonen mener resultatene er feil.

 

Meldinger om valgfusk bekymrer tyrkisk opposisjon

Flere meldinger om valgfusk uroer opposisjonen i Tyrkia, som ber velgere gå tilbake til sine valglokaler for å se at alt går rett for seg under opptellingen.

onsdag 29.03 2017
Kronikkforfatteren: «Jeg er langt fra noen ekspert, men er like glad i landet som jeg nå er bekymret» skriver Iwar Arnstad. 

Kronikk

Tyrkias president ønsker konflikt

Eropeiske ledere er ganske tyste om at Tyrkia er på vei mot enevelde.

mandag 05.09 2016
Sympatisør med Gülen: - Jeg er selv muslim. Jeg har lyttet til Gülens taler og lest det han har skrevet. Han har hele tiden oppfordret til å være en god muslim og rollemodell for resten av samfunnet, sier Ahmet Karais. 

Ahmet tør ikke reise tilbake til Tyrkia

Ahmet Karais (32) er sikker på at han vil bli arrestert og fratatt passet på flyplassen om han drar tilbake til hjemlandet Tyrkia.

tirsdag 26.07 2016
President Tayyip Erdogan: Etter det tyrkiske militærs forsøk på å kuppe Tyrkia har domstolenes uavhengighet blitt svært svekket. Det kan ikke NATO akseptere, mener Iwar Arnstad 

Signert

Det er ikke bare militæret som kupper Tyrkia

Erdogans langsomme kupp i Tyrkia går bedre enn det raske, rare, som noen militære prøvde seg på natten til lørdag.

fredag 22.07 2016
En Erdogan-tilhengere holder et portrett av den tyrkiske presidenten i Ankara onsdag denne uken. Erdogan blir stadig mektigere. 
    
      (Foto: Hussein Malla, Ap)

Adresseavisen mener

Sparker ansatte, arresterer fiender og stenger medier

Utviklingen i Erdogans Tyrkia er svært bekymringsfull.