TEMA

onsdag 09.01 2019
Trønderske ordførere på lynkurs ved Trøndelags Europakontor i Brüssel. Nå skal det fremtidige mandatet for Trøndelags Europakontor utformes. Da bør dette diskuteres, mener kronikkforfatterne. 

Kronikk

Trøndelag står støtt på mange bein

Gjør det noe om Trøndelag ikke inntar en strategisk rolle i Brussel? På kort sikt er svaret «ganske sikkert ikke».

torsdag 15.02 2018
 

Hvorfor stoler ingen på disse politikerne?

Nå gjelder det å skille gode faglige råd fra arroganse og nedlatenhet.

tirsdag 26.09 2017
Lite handlingsrom: Regjeringa kan prise seg lykkelig over at den har tatt et skikkelig jafs allerede. Mulighetsrommet for reformer i det nye Stortinget blir nok trangere. Her legger statsråd Jan Tore Sanner fram kommunereformen. 

For kommunene kan dette bli fire tapte år

Vegring, reformpause og reversering er det siste landets kommuner og fylker trenger nå. Da kan vi virkelig snakke om fire tapte år.

torsdag 13.04 2017
To kjeder blir ett? Odd Inge Mjøen forelsår å bruke elementer fra begge kjedene i det nye kjedet til den første fylkesordføreren for Trøndelag. Det nye fylkestinget konstitueres i oktober. 

Nytt ordførerkjede skaper debatt:

Foreslår RBK og Tore O. Sandvik inngravert i Trøndelags nye ordførerkjede

onsdag 05.04 2017
 

Kommentar

Passiv dødshjelp til fylkene

En mer halvhjertet reform har vel aldri før sett dagens lys. Skal dette liksom vekke liv i en fylkeskommune på sotteseng?

Kommunal minister Jan Tore Sanner gir kommunene nye oppgaver. Her med Høyres kommunalpolitiske talsmann, påtroppend fylkesmann for nye Trøndelag, Frank Jenssen. 

Fylkene består som fylker – kommunene kan få kollektivansvar

Kommunene skal overta ansvaret for tannhelse og kan få kollektivansvar om de vil. Fylkene, som skal bli regioner, skal fortsatt være fylker.

torsdag 23.02 2017
Samarbeidspartiene med fra venstre André N. Skjelstad (V), Geir S. Toskedal (Krf), Helge André Njåstad (Frp), Frank J. Jenssen (H) og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) presenterte status for kommunereformen og regionreformen under en pressekonferanse på Stortinget onsdag. 

Adresseavisen mener

Uferdig og uheldig tvangssammenslåing

søndag 29.01 2017
Samme parti, men...: Aps fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik er ikke enig med Aps kommunalpolitiske talsperson Helga Pedersen. 

Irritert Sandvik: - Helga Pedersen bestemmer ikke det her

Tore O. Sandvik (Ap) kritiserer partifelle Helga Pedersen for det han mener er utidig innblanding i regionprosessen i Møre og Romsdal.

onsdag 04.01 2017
Sammenslåing: Julie Indstad Hole og Dorthea Elverum ved grensa mellom fylkene som skal bli til regionen Trøndelag. Blir dette den eneste regionale fusjonen? 

Kronikk

Blir Trøndelag den eneste nye regionen her til lands?

torsdag 03.11 2016
Nye Trøndelag: Her representert med bunadskledde Julie Indstad Hole og Dorthea Elverum 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Kronikk

Bygg nytt – tenk nytt

Når vi skal bygge et nytt Trøndelag som den største region i Norge, må vi tenke nytt. Vi må ikke bare videreføre det som har vært. Vi må skape et bedre og mer fremtidsrettet Trøndelag.

mandag 20.06 2016
Avventende: Jenny Klinge (Sp) mener Møre og Romsdal er et fylke å bygge videre på framover. - Men det forutsetter at størsteparten av Nordmøre holder fram i fylket. 

Møre-politikere avventende til Trøndelag

Sentrale politikere fra Nordmøre liker ikke helt tanken på en overgang til Trøndelag. I alle fall ikke i denne omgang.

søndag 19.06 2016
Krever utredning nå: - Det er Nordmøre som må utrede hvilken region den skal tilhøre i framtida. Den utredningen må startes så snart som mulig, sier eiendomsutvikler Knut Steinar Olsen. 

- Kristiansund har vært altfor passive

Investor Knut Steinar Olsen mener Nordmøre og spesielt Kristiansund har inntatt en altfor passiv holdning i regiondebatten.

torsdag 28.04 2016
- Det vil være veldig rart om vi skulle vente sju år etter at Trøndelag er blitt ett før vi kan velge stortingsrepresentanter fra det nye sammenslåtte fylket, mener Aps nestleder Trond Giske. 

Planlegger felles stortingsliste fra Trøndelag til 2021

Grunnloven må endres for å få en felles stortingsliste fra det nye Trøndelag. Nestleder i Ap, Trond Giske, vil foreslå at det skjer allerede til i 2021.

søndag 10.04 2016
VIL BLI TRØNDERE: De lokale høyretoppene Leif Ersnes fra Kristiansund, Vetle Wang Solheim fra Småla og Odd Sigbjørn Tvestad fra Averøy vil at hele Nordmøre slå seg saammen med trønderne. Nå ber de om hjelp fra Arbeiderpartiets fyllkesordføer i Nord-Trøndelag, Tore O. Sandvik. 

Høyrefolk på Nordmøre vil bli trøndere:

- Vi trenger hjelp av Tore O.

Høyrefolk på Nordmøre mener Møre- og Romsdals dager som fylke er talte. Nå peker de på Arbeiderpartiets fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, som sin redningsmann.

onsdag 06.04 2016
 

Leder onsdag 6. april 2016

Viktig skritt i riktig retning for regionene

Regjeringen foreslår at vi skal ha om lag ti regioner her i landet.