TEMA

tirsdag 04.08 2020
 

Bekymret over korona-avvik i utelivet:

Rystet over folks oppførsel på utestedene - nå vil han ha tidligere skjenkestopp

Bystyrepolitiker Rolf Jarle Brøske mener de mange smittevernbruddene i utelivet i Trondheim gjør at politikerne må vurdere strengere tiltak.

fredag 31.07 2020
Solsiden i Trondheim en kveld i juni 2020: En mengde mennesker samlet seg langs utestedene på rekka.  
        
            (Foto: CAMILLA KILNES)

Snart får utelivet i Trondheim tydeligere regler for smittevern

Utelivet har selv vært med på å utarbeide den nye smittevernveilederen for utelivsbransjen som kommer om kort tid.

fredag 24.07 2020
Folk og Fe har hatt tilhold ved Bybrua på Bakklandet siden 2016. Nå melder restauranten at de legger ned. Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Nå blir det ny restaurant i disse lokalene på Bakklandet

I lokalene etter Folk & Fe rett ved Bybrua på Bakklandet blir det ny restaurantdrift. Nå blir det fransk bistro i de tradisjonsrike restaurantlokalene.

fredag 15.11 2019
INSPIRERES AV MATBYEN TRONDHEIM: Da Emilies Et Spisested ble Emilies Eld, forsvant mye av Ronnys visjon for restauranten. Etter ett år borte fra Trondheim, er han igjen tilbake for å lage det han kaller «robust» mat for mateliten. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Ronny åpner restaurant på nyåret. Folk står allerede i kø for å sikre seg bord

Det er mye bra mat i Trondheim om dagen. Det vil Ronny Myren bygge videre på.

onsdag 07.08 2019
Fagn-eier Jonas André Nåvik åpner pop-up-restaurant i Kjøpmannsgata mens restaurering etter en vannlekkasje foregår i Ørjaveita. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin-restaurant åpner pop-up i Kjøpmannsgata

Tidligere i år ble restauranten Fagn offer for en vannlekkasje og måtte kansellere alle bookinger ut august. Nå har de funnet midlertidige lokaler.

torsdag 04.07 2019
 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin Nordic for første gang til Norge:

Trondheim får neste års Michelin-utdeling

Det var gedigen trøndersk jubel da nye Michelin-stjerner ble delt ut i Århus i februar. Neste år er det Trondheim som skal være vertskap for den største årlige matbegivenheten i Norden.

fredag 24.05 2019
Nina Flytør er ny sjef for Dromedar 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

For første gang har kaffe-barkjeden hentet ny sjef utenfra

Kommer fra lederjobb i Bigbite for å overta som daglig leder i Dromedar Kaffebar AS.

tirsdag 16.04 2019
 

Restaurantsjef Ingrid har ekstra god grunn til å smile denne påska

For restaurantene på Solsiden, kan strålende påskevær bety flere hundre tusen kroner i økt omsetning.

tirsdag 26.03 2019
Skattereglene for tips er innskjerpet med alt det ekstraarbeidet det medfører. Det er klart at arbeidsgiveren må foreta skatte-trekk av tips og beregne arbeidsgiveravgift. I tillegg vil de ansattes grunnlag for sykepenger og pensjon økes. Ja, og så diskuteres det også om det skal inngå i grunnlaget for feriepenger, og om arbeidsgiver har styringsrett over innkommet tips! Og hva med moms? 

Kronikk

Servitør, du trenger ikke å si opp jobben din ennå

De nye reglene for tips skaper så mange spørsmål at det må avklares gjennom en avtale mellom partene, en presisering i loven eller ved hjelp av en dom.

fredag 15.03 2019
Halvannet år: Vinbaren Rot Vin & Brød åpnet på senhøsten 2017 i lokalene hvor Caya tidligere holdt til. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Legger ned restaurant i Trondheim etter halvannet års drift

Gründerne bak vinbaren Rot Vin & Brød gir opp etter halvannet år. En ny restaurant åpner i det samme lokalet i mai.

tirsdag 26.02 2019
Konkurs: Tirsdag var siste åpningsdag for Hagen Bakklandet. 

Konkurs: - Det er litt surrealistisk

Vegetarrestauranten Hagen på Nedre Bakklandet har stengt dørene. Nå jobber eieren med å få i gang et nytt konsept.

fredag 01.02 2019
Eileen Brandsegg er prosjektleder for arbeidet med å åpner en ny mathall i Trondheim. 

Er vi klare for en ny mathall?

Trondheims forrige mathall stengte dørene etter halvannet år. Nå jobbes det for å skape et nytt tilbud som kan bli utstillingsvinduet for trøndersk mat og matprodusenter.

lørdag 22.12 2018
« I medieoppslagene stilles det spørsmål ved at vi velger å gå på tilsyn hos en anerkjent restaurant som Credo. Vi må vi ta utgangspunkt i regelverket vi er satt til å følge opp» skriver innleggsforfatteren. På bildet: Credo-sjef Heidi Bjerkan. 

Debatt

Det stilles spørsmål ved at vi går på tilsyn hos en anerkjent restaurant som Credo

onsdag 19.12 2018
Kontrollert: Heidi Bjerkan og Credo har etter en tidligere kontroll diskutert arbeidstid med Arbeidstilsynet. Credo-sjefen innrømmer at restauranten har lange arbeidsdager. - Dette handler om en lidenskap for faget, sier Bjerkan. 

- Credo kan kontrolleres, jeg har ingenting å skjule

Credo-sjef Heidi Bjerkan sier at restauranten må ha lange arbeidsdager for å være i norgestoppen.

tirsdag 18.12 2018
Kandidat 2: Utenfor den nye restauranten romsterer fortsatt anleggsmaskinene. – Det er kult å være med på forandringer. Sånn var det på gamle Credo også, det var bygging hele tida mens vi etablerte oss. Det var nesten så vi ikke kom oss inn innimellom, men det gikk greit likevel. Det ble nesten kjedelig når det ble ferdig, sier Heidi Bjerkan. 

Årets trønder 2018 - kandidat 2:

Restaurantgründeren ble sint da bargjesten tipset om Toro sjysaus

En kompromissløs kjøkkenkunstner gjør at matentusiaster valfarter til en gammel verkstedhall i Trondheim.

mandag 03.12 2018
 

Fare for streik ved bakerikafé i Midtbyen

Ni ansatte ved Godt Brød i Midtbyen kan komme til å gå ut i streik fra torsdag.