TEMA

tirsdag 10.12 2019
 

Debatt

Russen betalte 3000 kroner for tur til Åre: Rommet manglet «alt» bortsett fra skjeggkre

Russen ved min skole måtte ta med eget sengetøy og håndkle, for så å komme til en leilighet som verken hadde dopapir eller håndsåpe.

fredag 03.05 2019
NB! Modellklarert til redaksjonell bruk
Oslo 20100504.
Hvert år feirer titusner av avgangselever ved videregående skoler i Norge russetiden. Det blir stadig mer populært med store russebusser, egne russeklær og vill festing. Vi fulgte en russebuss fra Oslo-området en natt. Russ fester inni en russebuss. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix 
    
      (Foto: Lien, Kyrre)

Gjestekommentar

En prat er aldri feil, heller ikke med russen

Må russetiden virkelig vare så lenge, koste så mye, og må man virkelig legge opp til så mye styr og ståk at man risikerer folks goodwill, og også risikerer mye utestengelse og vonde følelser blant russens egne?

søndag 13.01 2019
 

Ung mann mistenkt for seksuelt overgrep i Oppdal

En ung mann ble pågrepet og tatt med til politiet for avhør. Han er mistenkt for seksuelt overgrep i Oppdal natt til søndag.

mandag 10.12 2018
 

Russepresidenten ønsker respekt og ro rundt voldtektsanklage

- Nå må vi gi de involverte i denne saken rom og ro. Det er en sak som må etterforskes og oppklares og det uten at det blir for mye rykter og snakk, sier russepresidenten i Trondheim, Live Wahl Gellein.

onsdag 09.05 2018
Å samle russen i Granåsen er et konstruktivt forslag, skriver Adresseavisen på lederplass. I dag er russ spredt i flere, hjemmesnekrede leire i Trondheim. Blant annet i Bymarka, like ved Nilsbyen. 

  
    
      (Foto: Terje Svaan )

Adresseavisen mener

Det er på tide å få russen ut av skogen

Russ som steller i stand egne leire i marka eller andre steder i byen for å feste, er ikke en god ordning.

mandag 07.05 2018
Arbeiderpartiet foreslår i formannskapet tirsdag å tilrettelgge for at all Trondheimsruss kan samles i Granåsen under russefeiringen. 

Her vil politikerne samle all russen i Trondheim

- Det går ikke an å ha det sånn at Marinen og Festningen først stenges, og at vi deretter sender russen opp i mørket i skogen, mener Arbeiderpartiet i Trondheim.

lørdag 31.03 2018
«Medelever ekskluderes fra russegrupper fordi de ikke fremstår som vellykkede nok i sosiale medier eller ikke er pene nok» skriver kronikkforfatterne. 

Kronikk

Er dagens russefeiring på feil kurs?

Vi er bekymret for at den røde horde ikke lenger skal være en horde, men skal bestå av eksklusive grupperinger som hver har sin egen sang, egen buss, egen uniformering.