Løfter du mer enn disse kara?

Rammstein dunker fra musikkanlegget. Knut Marius Steen trenger den brutale musikken for å yte maksimalt. Rekorden hans i benken er 115 kg.

Saken oppdateres.

I en vaskekjeller i Kongens gate holder Steinkjer Styrkeløftklubb til. Sammen med Martin Waagen skal Steen ta én av ukens mange treningsøkter. Rundt 20 personer er jevnlig i kjelleren for å bli sterke.

- Jeg har vært innom mange idretter tidligere, men ingen har gitt meg så mye som styrkeløft, forteller Steen.Ufortjent rykte

Som styrkeløfter møter man en del fordommer.

- Først og fremst tror mange vi holder på med vektløfting. Styrkeløft er noe annet, sier han.

Mange forbinder og styrketrening med anabole steroider og rigid kosthold. Steen avkrefter disse mytene.

- Alle som er med i klubben, må undertegne en kontrakt som sier at de kan bli dopingtestet på hvilket som helst tidspunkt. I konkurranser er det også mye tester, forteller han.

Waagen er formann i klubben. Han mener det nesten ikke er doping i idretten. Kosthold er det mange styrkeløftere som er nøye på, og selv spiser han fire bokser tunfisk om dagen. Steen skiller seg ut her.

- Jeg er ikke så nøye med kostholdet. Jeg fester og spiser pizza når jeg vil. Det er ikke sånn at jeg går rundt og spiser tunfisk dagen lang, sier han.

TV-ADRESSA: De største muskelgutta

Unikt miljøFem ganger i uken trener Steen. Det er junior-NM i november som er målet.

- Egentlig er jeg som en vanlig person. Jeg ønsker bare konkurranse som motivasjon, sier han, og omtaler seg selv som en hobbyløfter. Tidligere har han tatt ett NM-gull.

I miljøet i Steinkjer Styrkeløft klubb finnes det mange forskjellige typer som trener på ulike nivå. Roy Brantzæg, som er med i klubben, er tidligere europamester. Likevel var det ikke vanskelig for Steen og Waagen å bli inkludert da de startet å trene som 16- og 17-åringer.

- Her er vi veldig mange forskjellige typer som trener, og alle går godt overens. Det er ingen kvinner med. Det håper vi endre seg, forteller Steen.

PS. Journalisten utfordret Steen til en konkurranse i kroppshevinger i stativ (dipps). Med sine 14 hevinger ble han knust av Steens 25.

Les også: Til seters for å fetesLes også: Bygda med én ølsort for hver innbyggerLes også: Sa opp jobben og seilte av stedLes også: Vil bringe liv tilbake til LurvikaFlere sommerartikler finner du i Sommer-Adressa

 
 
På forsiden nå