TEMA

fredag 24.11 2017
MEST TIL BYENE: KrFs lærernorm utløser et skred av nye lærerstillinger til de store byene i Norge. Her er elever på vei hjem til Sjetnemarka, fotografert i en annen anledning. 
    
      (Foto: Martin Andersen)

KrFs nye lærernorm i Sør-Trøndelag:

Trondheim vil få de fleste nye lærerstillingene

Mens lærere og elever jubler, er rektorene mer usikre på utfallet av KrFs nye lærernorm. Trondheim forsyner seg av de fleste nye lærerstillingene som skal til Sør-Trøndelag.

Dyrere godteri: Sjokoladen som Ole Ekker plukker ut fra hyllene hos Obs! Lade kommer neste år til å bli dyrere. Med på handelen er Annette Glaser Holthe og datteren Hedvig Glaser Ekker. 

Godteriet blir dyrere neste år

Godteri og brus vil komme til å koste betydelig mer dersom økningen av sukkeravgiften vedtas.

torsdag 16.11 2017
Nestleder og finanspolitisk talsmann Trond Giske (Ap)  

Arbeiderpartiets snur i skattepolitikken:

Vil ikke lenger øke skattene med 15 milliarder kroner

Arbeiderpartiet drev valgkamp på 15 milliarder kroner i økte skatter og endte som valgets store taper. Nå er skatteøkningen avlyst.

onsdag 08.11 2017
Trine Skei Grande og Venstre har valgt en svært ulik tilnærming til budsjettforhandligene enn det KrF har gjort. Nå velger de to partiene løsninger som knuser sentrum som en politisk arena, skriver vår kommentator. 

Splittelsen i sentrum gir regjeringen gode forhandlingskort i budsjettstriden frem mot jul

Med skatt og kontantstøtte viser sentrumspartiene at de går hver sin vei i møte med regjeringen. Krise er det knapt noen som tror på.

torsdag 02.11 2017
SKAL FORHANDLE: Partileder Knut Arild Hareide. 

Gjør familiene til budsjettvinnere:

KrF prioriterer ikke Trønderbanen neste år

KrF prioriterer barnefamilier, mer penger til distriktene, klima og frivillighet i sitt alternative statsbudsjett. Penger til fortsatt drift av elektrifiseringen på Trønderbanen er ikke prioritert nå.

VIL HA ELEKTRIFISERING: Uten penger til prosjektoppstart, vil elektrifiseringen av Trønderbanen spore fullstendig av, frykter Venstres Jon Gunnes. 

Venstre varsler omkamp om Trønderbanen

Regjeringen nullet bevilgningene til elektrifisering av Trønderbanen i sitt forslag til statsbudsjett neste år. Nå lover regjeringens lillebror omkamp.

fredag 13.10 2017
Da finansminister Siv Jensen la fram statsbudsjettet for 2018, var den tydeligste beskjeden at den norske økonomien ikke trenger drahjelp fra regjeringen lenger. 

Adresseavisen mener

Når det regner penger over landet, bør det også dryppe på trønderne

Veksten i årets statsbudsjett er mer moderat enn fjorårets, men Norge er fremdeles for avhengig av Oljefondet.

torsdag 12.10 2017
Regjeringen har foreslått å videreføre støtten til Hege Storhaug og Human Rights Service i statsbudsjettet for 2018.  
    
      (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Regjeringen vil videreføre støtten til Human Rights Service

Regjeringen foreslår å videreføre støtten på 1,8 millioner kroner til Human Rights Service i statsbudsjettet for 2018. 

Regjeringen endrer på en rekke avgifter og skatter i statsbudsjettet for neste år.  

Dette betyr statsbudsjettet for lommeboka di

Her er de viktigste punktene i statsbudsjettet som vil kunne ha direkte betydning for din økonomi neste år. 

Stadig flere som velger yrkesfag får også læreplass, men fortsatt trengs det løft for å sikre enda flere. Uten læreplass dropper de ut av utdanningen, skriver Adresseavisen på lederplass. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Dette er lekkasjene fra statsbudsjettet

Regjeringen foreslår å fjerne skatteklasse 2 og bevilger penger for å styrke yrkesfag, skal vi tro lekkasjene.

 

Jensen trykker på bremsen – nesten ikke vekst i oljepengebruken

Finansminister Siv Jensen ser lyst på framtida: økonomien skyter fart, ledigheten faller og flere får seg jobb. Derfor øker hun nesten ikke oljepengebruken.

8,1 kilometer vei bygges nå ved Klett, hvor E6 mellom Tiller og Melhus får fire felt og planskilte kryss. E6 vil få en bredde på 20 meter, og i tillegg kommer til støtende fylkes- og lokalveier samt gang- og sykkelveier. Det antas at 25 000 biler daglig vil trafikkere nyveien når den står ferdig våren 2019. Almar Aronsen, prosjektleder i Statens vegvesen, forteller at 250 personer jobber med veisystemet på Klett. Den totale prisen blir 2,6 milliarder kroner. Fylkes direktør for samferdsel i Sør-Trøndelag, Erlend Solem, sier det viktigste er at det kommer penger på statsbudsjettet til å holde fremdrift for prosjektet. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Dette forventer Trøndelag av statsbudsjettet

Mer penger til E6 sør for Trondheim, elektrifisering av Trønderbanen og nytt NTNU-bygg i Elgeseter gate er blant prosjektene øverst på ønskelisten.

onsdag 11.10 2017
 

Regjeringen innfører ny «Tesla-avgift» for tunge elbiler

De mest luksuriøse Tesla-modellene blir flere titusen kroner dyrere å kjøpe som følge av en ny avgift i neste års statsbudsjett.

Partilederne er sjelden så taletrengte som når regjeringen legger fram statsbudsjettet. Vi spår hva de har å melde i år. 

«Det lukter av Barcode, ikke bondegård»

Ikke tid til å følge med når statsbudsjettet legges fram? Et blikk i krystallkulen forteller deg hva partilederne kommer til å si om regjeringens budsjettforslag.