TEMA

torsdag 25.04 2019
 

Debatt

Hvem er feigingene som i påska forsøplet gravminnene i Falstadskogen med nazipropaganda?

Det er direkte respektløst overfor de omkring 200 menneskene som ble brutalt henrettet uten lov og dom der, skriver Gaute Ulvik Haugan i dette debattinnlegget.

tirsdag 08.01 2019
Tatovert: - Nå har jeg konstant blåmerke og slipper å klype meg selv i armen, sier Ståle Gerhardsen, som er svært glad for at temaet for årets Olsokdager nettopp er VÅKEN. 

Årets olsokkunstner:

Tatoverte blåmerke for å slippe å klype seg selv i armen

Det skjedde så mye bra i livet til kunstneren Ståle Gerhardsen i fjor høst at han like godt tatoverte blåmerke på armen slik at han slapp å klype seg selv hele tiden.

mandag 03.12 2018
 

Debatt

Nei, Bleken! Stiklestads blodige historie er ikke symbol for våre norske verdier

Det er skuffende å se hvordan en av byens mest anerkjente kunstnere så ukritisk mener at Stiklestad primært bør være et sted for norske, kristne verdier.

lørdag 28.07 2018
Peer Perez Øian tar over regien på Spelet om Heilag Olav. 

Peer Perez Øian tar over spelet på Stiklestad

Han er genierklært og har vunnet flere Hedda-priser. Neste sommer gyver han løs på "alle spels mor" på Stiklestad.

Jens Stoltenberg var årets Olsok-profil 
        
            (Foto: Leif Arne Holme)

Årets Olsokdager ble en høyaktuell festival

I år ble Stiklestad hevet fra «bare» å være en trivelig midtnorsk festival, til også å være et forum for meningsutveksling om viktige tema i vår tid.

onsdag 11.07 2018
Kunsthistoriker: Gunnar Danbolt fotografert i Steinkjer kirke i 2015, da han hadde et foredrag om guddommelig inspirasjon i kunsten. 

Kunstdebatten på Stiklestad:

– Vi leser fortsatt Hamsun, selv om han ikke oppførte seg som han burde

Olsokkunstner Hilde Vemrens uttalelser om at muslimer og innvandring truer tryggheten i Norge, har skapt debatt. Kunsthistoriker Gunnar Danbolt liker ikke budskapet, men mener Vemren må vurderes for kunsten sin - ikke meningene.

torsdag 01.02 2018
 

Slutter som direktør

Etter 20 år går Turid Hofstad av som direktør for Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK).

tirsdag 30.01 2018
Kanskje Trondheim kunne få et opplevelsessted som ARoS i kulturhovedstaden Århus (2017). I fjor hadde ARoS nesten en million besøkende. 

Signert

Trøndelag må få et opplevelsessenter med vekt på teknologi

Trøndelag har som visjon at vi skaper historie. Da må vi formidle hva vi har skapt og hva vi vil skape. Det kaller jeg et opplevelsessenter med vekt på teknologi. Et sted folk bare MÅ besøke – en storstue for hele regionen.

tirsdag 07.11 2017
Historisk landing: De første tre norske kampflyene F-35 landet på Ørlandet fredag ettermiddag. I førersetet Brian Bann fra USA. 

Kronikk

Slik har Trøndelag vært strategisk viktig i mer enn tusen år

Fredag landet de tre første F-35 jagerflyene på Ørland Kampflybase. Men Trøndelag har vært strategisk viktig i mer enn tusen år.

onsdag 27.07 2016
Spelet på Stiklestad: Kulturminister Linda Hofstad Helleland skal åpne Spelet i år. Hun mener Spelet ikke bare symboliserer et vendepunkt i norsk kultur, men kan og være en arena for å utvikle norsk kultur i samspill med andre kulturer. 

Kronikk

Kulturministeren: Stiklestad må ta ledelsen som en av landets fremste arenaer for religionsdialog

Frem mot jubileet i 2030 ønsker jeg å se Stiklestad ta ledelsen som en av landets fremste arenaer for religion- og samfunnsdialog.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland ved vestfrontplassen på Nidarosdomen i juni. I kveld åpner hun Spelet om Heilag Olav. 

- Stiklestad har et stort potensial

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpner onsdag kveld Spelet om Heilag Olav. Hun mener at kulturarenaen Stiklestad kan spille en viktig rolle som talerstol i årene som kommer.

mandag 18.07 2016
Spelet på Stiklestad er godt besøkt. Sikkerheten er i år som årene før. 

Ingen hevet sikkerhetstrussel

Ingen hevet sikkerhetstrussel rundt sommerens største arrangementer

Politiet forsikrer om at de er til stede med mannskapet som trengs rundt Olsokdagene, Olavsfestdagene og Bruce Springsteen-konserten i Granåsen, og at publikum ikke vil merke ekstra til det.

tirsdag 15.03 2016
Forhandlinger. F.v. Frostaordfører Trine Haug, Senteraprtiets gruppeleder i Verdal, Marit Voll og ordfører i Verdal, Bjørn Iversen. Kommunesammenslåing Falstadsenteret. 

Verdalingene mest skeptisk

En ny kommune med Verdal, Levanger og Frosta vil bli en stor og slagkraftig distriktskommune. Nå står og faller det på hva verdalingene vil.