TEMA

lørdag 14.08 2021
Karin Bjørkhaug (KrF)  
    
      (Foto: Christine Schefte)

Nye reisevaner etter korona:

Hva mener studentene sjøl vil gi flere reiser?

fredag 30.07 2021
«Ved at Sit har en stor nok andel studentboliger, vil prisene holdes nede» skriver innleggforfatteren. Bil det er fra Berg studentby i Trondheim. 
    
      (Foto: Marianne Tønset)

Rekordmange har fått studieplass - 85 prosent har ikke tilgang på studentbolig

Studentboligundersøkelsen viser at dekningsgraden faller, og at behovet for studentboliger øker. I Trondheim er nå studentene avhengig av restplasser for å få bolig gjennom Sit.

torsdag 08.07 2021
 

- Vi vil skape en arena for folk som har vært ensomme under pandemien

Nå sprøytes det inn mer penger på sosiale aktiviteter for NTNU-studentene, sånn at de i høst kan få en bedre studiestart enn tidligere under pandemien.

mandag 26.04 2021
TRONDHEIM, Gløshaugen: Studenthelse-undersøkelse. Studenthelse i koronatida. Rektor Anne Borg. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Studenthelse i koronatida:

- Jeg ville lyve dersom jeg sa at dette året har vært veldig bra

Over halvparten av norske studenter føler seg ensomme. 15 prosent har de siste to ukene hatt selvmordstanker.

torsdag 27.08 2020
 

Disse studentboligene er snart 60 år gamle. Først nå får de en ansiktsløfting

Trondheims eldste og største studentby skal få nytt liv. Samskipnaden får 60 millioner kroner til å fornye de gamle studenthyblene på Moholt.

onsdag 12.06 2019
«Nu klinger» er utvilsomt en tradisjonsrik sang for sivilingeniørstudenter, men det må være lov å spørre om det er en passende hilsen fra NTNU til sine kandidater som skal ut i arbeidslivet. Sangen kommer opprinnelig fra Ukerevyen i 1929, illustrasjonsbildet er fra revyen i 2017. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Debatt:

Jenter står på «kjempenes meny» - er drikkevisa «Nu klinger» utdatert?

Valget av en gammel drikkevise med et klart sexistisk budskap kan selvsagt betraktes som uskyldig moro, men kanogså tolkes som at NTNU ikke synes kjønnsbalanse er særlig viktig.

mandag 18.03 2019
Gjennom EØS-avtalen har Norge mulighet for å delta i EUs Erasmus+ sitt program på lik linje med EUs medlemsland, skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Flere trønderske ungdommer kan ta utdanning i utlandet

Mange trøndere tar deler av utdanningen sin i utlandet gjennom Erasmus+ finansiering. Fra 2021 øker mulighetene. Trøndelag bør begynne forberedelsene.

onsdag 05.09 2018
Ensomhet og ansvar: Her sitter fire ferske psykologistudenter og snakker om om at de plutselig har fått sykt mye ansvar og at det lett å bli alene. Fra venstre: Ingrid Ottesen, Sunniva Langsæter, Emilie Ringli og Tonje Nerkvern. 

Nye tall: 46 690 norske studenter sliter med alvorlige psykiske plager

Nesten hver tredje norske heltidsstudent har alvorlige psykiske plager. Det viser studentenes helse- og trivselsundersøkelse som blir lagt fram onsdag.

mandag 20.08 2018
Fargerikt: Trondheim ville neppe ha vært den samme spennende, fargerike og innovative byen uten studentinnflyttingen, mener innleggsforfatteren. Bildet er fra Uka 2017. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Debatt

Urimelig å forvente at studenter skal oppføre seg som pensjonister

Mange anser innflyttingen og konsentrasjonen av studenter i bydeler, som eksempelvis Bakklandet og Møllenberg, som et utelukkende slitasje- og bråkproblem, skriver Tore Becker i dette debattinnlegget.