TEMA

torsdag 30.05 2019
I gode hender: «Mitt ønske er at alle gravide skal kjenne seg trygt ivaretatt gjennom den mest unike og ofte mest usikre tiden i sitt liv», skriver Kari Mogstad Løvendahl. 
    
      (Foto: Shutterstock)

Trening i svangerskapet kan gi barnet sterkere skjelett

En ny NTNU-studie tyder på at D-vitamin-nivåene stiger når gravide trener. Dette kan styrke barnets beinmasse.

torsdag 04.04 2019
Oslo 20180605. Høygravid kvinne. Gravid med mage. Modellklarert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix gravid 
    
      (Foto: Åserud, Lise Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix)

To av fem med ekstrem svangerskapskvalme har vurdert abort

Ekstrem svangerskapskvalme er en av de hyppigste årsakene til at gravide blir lagt inn på sykehus. To av fem kvinner har vurdert abort på grunn av slik kvalme.

onsdag 14.11 2018
 

Signert

Her kommer litt hardcore fakta om abortloven

Mye følelser er involvert på begge sider i den pågående abortdebatten. Men hva er innholdet i den bestemmelsen alle krangler om? Her kommer litt hardcore fakta og jus.

lørdag 10.11 2018
«Vi brytes mellom ønsket om å redde flest mulig og å unngå unødig lidelse hos de minste og deres familier» skriver kronikkforfatterne. 

Kronikk

Bør vi alltid redde barnet?

Når et barn fødes alt for tidlig: Har vi alltid en forpliktelse til å gjøre alt for å redde barnet, eller bør vi noen ganger la være?

mandag 29.10 2018
Fulgt gravide: I mange år har sykepleier Grethe Helde og overlege Eilert Brodtkorb fulgt kvinner med epilepsi gjennom svangerskapet. Nå har overlege Andreas Austgulen Westin brukt materialet til å skrive doktorgrad om legemiddelbruk hos gravide. 

Ny studie blant gravide med epilepsi:

Gravide kan ta mer medisin enn man har trodd viser ny trøndersk forskning

Gravide er ofte så redde for å skade fosteret at de reduserer bruken av legemidler i svangerskapet. Nå viser en doktorgradsstudie at medisindosen i enkelte tilfeller bør økes.

torsdag 27.09 2018
Skrytevegg: Hun har en skrytevegg med babyer som hun har fulgt fra de lå i mammas mage. Carina Svensson, jordmor ved Midtbyen helsestasjon, ønsker at alle gravide skal kunne få gå til jordmor. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Fylkesmannen refser jordmortilbudet i Trondheim

Gravide i Trondheim står i jordmorkø, og mange får ikke tilbud om jordmor i svangerskapet. Kommunen tilbyr heller ikke hjemmebesøk av jordmor til de nybakte familiene.

tirsdag 28.08 2018
Å tillate fri abort på levedyktige fostre er for ekstremt, skriver Adresseavisen på lederplass.  

Abortspørsmålet er komplisert, men å tillate fri abort på levedyktige fostre er for ekstremt.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark foreslår å sette grensen for selvbestemt abort til uke 24 og vil fremme forslaget på ungdomspartiets landsmøte i slutten av oktober.

lørdag 25.08 2018
Psykisk helse: Helsesøstre og jordmødre opplever i dag en større pågang av mødre som i løpet av første leveår til barnet tar kontakt med ønske om hjel p for egen psykisk helse, skriver kronikk-forfatterne. 
    
      (Foto: Shutterstock)

Kronikk

Vi opplever foreldre som spørrende, undrende, nysgjerrige

Hvem er denne lille krabaten? Hvordan blir jeg som mamma? Hvordan kan jeg vite at vi «gjør det beste og rette»? Mange spørsmål kan dukke opp når magen vokser.