TEMA

fredag 11.06 2021
 

Høyretopper: Godsterminalen må bort fra Brattøra

tirsdag 08.06 2021
Trondheim 20. mai 2021 Godsterminalen på Heimdal. Skinnegangen fra Heimdal stasjon sees i nedre del av bildet, Industriveien går i øvre venstre kant og Heggstadmoen ligger i øvre høyre kant. I bakgrunnen troner Vassfjellet med noen snøflekker på toppen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Adresseavisen mener

40 år gammel hodepine kan nærme seg slutten

Trondheim kan få en ny godsterminal på Heggstadmoen i løpet av fem til sju år. Det er fortsatt en del som må avklares, men det er likevel en god nyhet for Trøndelag.

søndag 06.06 2021
Slik ser det ut på Heggstadmoen i dag, der dagens avlastningsterminal er jernbaneskinnene, togene og konteinerne midt i bildet. Bildet er tatt fra nord mot sør, og et snødekt Vassfjellet sees i det fjerne. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Vil ha ny godsterminal på Heggstadmoen innen sju år

I Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget er regjeringspartiene enige om å legge penger på bordet, slik at en ny godsterminal kan bygges i løpet av fem til sju år på Heggstadmoen.

søndag 30.05 2021
 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Løser vi ikke denne floka, henger målene i en tynn tråd

Vi går en varslet gods- og trafikkrise i møte om vi ikke får samlokalisert byens varehåndtering fra bane raskest mulig. Løser vi ikke denne floka, er vi i MDG redde for at byens klima- og trafikkmål henger i en tynn tråd.

torsdag 04.02 2021
 

Tidligere lokfører: Heggstadmoen er uegnet. Utvid heller på Brattøra

tirsdag 02.02 2021
Tove Eivindsen, medlem av fylkestinget (V), Jon Gunnes, stortingspolitiker (V), Erling Moe, Kommunalråd i Trondheim (V) 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Naboene må bli hørt - og kanskje få erstatning

Været - værdepresjon enquete Anna Segtnan 
    
      (Foto: ???????)

Vi frykter at en ny godsterminal ødelegger en hel bydel

torsdag 28.01 2021
Anne Skolmli Regiondirektør i Jernbaneverket 
    
      (Foto: Foto PRIVAT)

Jernbaneverket: Derfor er Heggstadmoen den beste løsningen

Tove Eivindsen, medlem av fylkestinget (V), Jon Gunnes, stortingspolitiker (V), Erling Moe, Kommunalråd i Trondheim (V) 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Venstre mener det er viktig å få bort tungtrafikken fra Midtbyen og frigjøre Brattøra

fredag 22.01 2021
Tove Eivindsen, medlem av fylkestinget (V), Jon Gunnes, stortingspolitiker (V), Erling Moe, Kommunalråd i Trondheim (V) 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Ny tautrekking om det ingen vil ha i nærheten av seg, men som alle trenger

Venstre vil ha godsterminal på Heggstadmoen ved Heimdal, men det er slett ikke sikkert at forslaget får nok lokal støtte.

mandag 30.03 2020
Butikksjef Morten driver Storcash, handel for bedriftskunder, idrettslag og foreninger, på Tiller. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Hun skulle åpne ny bedrift. Så kom koronakrisen

- Kanskje det kommer noe godt ut av koronakrisen. Kanskje den gjør at folk støtter enda mer opp under oss når vi kommer i gang.

fredag 27.03 2020
Driftssjef Ronny Johansen ved Rema distribusjon sitt lager på Torgård. Matvareforsyningen i Norge har fått økt fokus og betydning som en følge av korona. Vi blir med inn i varelageret. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Sjekk disse hyllene - her er det mat nok i lang tid framover

Har du tenkt å kjøpe spagetti en av de kommende dagene? Her på en av hyllene langs den 55 meter lange «pastagaten» ligger pakken din.

fredag 01.11 2019
Trondheim 9. oktober 2017  Nidelv bru Pirbrua Transittkaia Transittgata Brattøra Nedre elvehavn godsterminal godsterminalen konteiner konteinerterminal containerterminal Dette bildet er JPG og er IKKE justert med tanke på lys, farger og skarphet. Bildet må justeres før bruk. Originalfil (RAW) ligger på Prod_SVM01 U:TV TV_felles FLYFOTO oktober 2017. I denne mappen finnes også varianter av bildet, dvs. andre deler/utsnitt av samme området som dette bildet viser. Foto: Morten Antonsen 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Adresseavisen mener

Beste tomta i byen kan snart bli ledig

Midt i Trondheim sentrum ligger et område som er like stort som to, tre fotballbaner. Problemet er at byens befolkning knapt nok har adgang dit, siden det er fylt opp av jernbanespor, konteinere og trailere.

fredag 01.03 2019
Gods i byen: Kay Jøran Frantzen, terminalsjef i togselskapet Cargonet mener det kan bli behov for å ha godsterminal på Brattøra i tilnærmet evig tid. 

Han knuser drømmen om et Brattøra uten konteinere

Terminalsjefen i Norges største godstogselskap mener det vil være godsterminal på Brattøra i overskuelig fremtid.

søndag 24.02 2019
Byttehandel: Knut Eriksmoen (til venstre) og Anders I. Eggen i transportselskapet Schenker på Heggstadmoen foreslår et bytte som gjør det mulig å legge ned godsterminalen på Brattøra. 

Slik kan konteinerne en gang for alle fjernes fra Brattøra

Her er et forslag til en løsning på marerittet som har ridd Trondheim i flere tiår. Som mange ganger tidligere i historien om godsterminal, er det heller ikke denne gangen sikkert at det blir slik.

torsdag 06.04 2017
Den gang: Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) (t.h) sa 8. mars at ikke bare har Regjeringen og samarbeidspartiene besluttet sted for ny godsterminal, det følger også penger med. Men nå kommer pengene neppe før sist i planperioden. Her sammen med f.v: kommunalråd Geirmund Lykke (KrF), stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp), stortingskandidat Mari Holm Lønseth (H), kommunalråd Jon Gunnes (V) og leder av infrastrukturkomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune Karin Bjørkhaug (KrF). 

Bygging av ny godsterminal først etter 2023

De første seks årene er det bare satt av 200 millioner kroner til planlegging av ny godsterminal. - Den fysiske byggingen forventer vi først vil skje etter det, sier statssekretær Tom-Christer Nilsen (H).

torsdag 09.03 2017
Godsterminal: Det er i dette området på Torgård den nye godsterminalen skal bygges. Nå håper transportørene at første byggetrinn kan stå ferdig tidligere enn innen ti år. 

- Bygg ny godsterminal raskere

Flagget til topps i næringslivet etter meldingen om at regjeringen har bestemt seg for å starte bygging av ny godsterminal på Torgård neste stortingsperiode, men venter med å sprette champagnen.

onsdag 08.03 2017
Flytter: Godsterminalen på Brattøra skal flyttes til Torgård. Her vil politikerne utvikle en ny bydel med boliger, kontorer og forretninger. 
    
      (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Ny godsterminal? Tror det ikke før jeg ser det

Det skal bygges godsterminal på Torgård. Ikke dra lenger ut på landet med den.

Gladnyhet: Endelig er det klart for bygging av ny godsterminal på Torgård slik at Brattøra kan fraflyttes og frigjøres til byutvikling. F.v: kommunalråd Geirmund Lykke (KrF), stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp), stortingskandidat Mari Holm Lønseth (H), kommunalråd Jon Gunnes (V), leder av infrastrukturkomiteen i Sør-Trømndelag fylkeskommune Karin Bjørkhaug (KrF) og kulturminister Linda Hofstad Helleland. 

Grønt lys for ny godsterminal

En snart 30 år lang kamp er over: Regjeringen har besluttet å legge den nye godsterminalen på Torgård og bevilger 1,8 milliarder kroner til første byggetrinn.

mandag 06.03 2017
Venter: Disse mener Samferdselsdepartementet snarest må vedta bygging av ny godsterminal sør for Trondheim, helst på Torgård. F.v: Olav Løfshus fra Asko, fylkestingspolitiker Karin Bjørkhaug (KrF), Rolf Aarland fra Logistica, fylkestingspolitiker Guro Angell Gimse, prosjektleder Bjørn-Arve Raanes fra Sør-Trøndelag fylkeskommune, Per Ivar Tiller fra Posten/Bring og Jan Ove Wagnildhaug fra Coop. 

Ny godsterminal kan overføre 60 000 trailere til bane

En undersøkelse blant en del vareeiere i trondheimsområdet viser at 1,2 millioner tonn kan overføres fra vei til bane.

mandag 30.01 2017
Solceller: Post- og logistikkterminalen får solcellepaneler og en vindmølle som skla sørge for energi til mellom 50 og 80 elkjøretøy. F.v: adm.dir. i Enova Nils Kristian Nakstad, konsernsjef i Posten Norge Tone Wille, prosjektsjef Ingar Norvik og terminalsjef Leif Ivar Skjærvik. 

Trondheim får Europas mest miljøvennlige postterminal

Ved å ta i bruk teknologisk avanserte løsninger vil Trondheim få Europas mest moderne og miljøvennlige post- og logistikksenter når Posten og Bring åpner den nye terminalen på Torgård i april.

torsdag 08.09 2016
Meeggen på Melhus vurderes nå som plass for ny godtsterminal. D et reagerer blant andre fylkespolitiker Guro Angell Gimse (H) og ordfører i Melhus Gunnar Krogstad (Ap) på.
 
    
      (Foto: Kim Nygård/Therese Sanne)

Massiv protest mot godsterminal-plassering

- Respektløs, kompliserende, ulogisk! At Meeggen på nytt lanseres som alternativ for godsterminal i Trondheim skaper sterke reaksjoner.