TEMA

mandag 19.10 2020
Hunden Junior ble bitt av huggorm og måtte få dyrlegehjelp på kvelden. Her sammen eieren Anita Reitan i Fannrem. Foto: Therese Alice Sanne 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Trodde Junior hadde brukket foten - så kom sjokkbeskjeden fra veterinæren

Da hunden Junior (7) plutselig hylte til på fjelltur, trodde eieren at han hadde tråkket over. Nå er hun sjeleglad for at hun tok ham med til dyresykehuset med en gang.

søndag 29.03 2020
 

Debatt:

Fiskeriministeren svarer veterinærforeningen: En politikk for bedre fiskevelferd

torsdag 21.11 2019
 

«Jeg ser ham, jeg ser ham. Han må være død»

Etter et fall på over ti meter nedover en islagt foss, trodde Hildegunn Gjertrud Hovdenak at hunden hennes var død.

mandag 09.09 2019
Oslo 20190908. 
Forsker og patolog Helene Wisløff ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Hun obduserte flere hunder som man mistenker er rammet av den fortsatt ukjente sykdommen som har ført til at flere hunder død de siste dagene. Minst 25 hunder er registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden. Har taes det prøver av blodet som ligger i tarmen, som skal sendes til analyse.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix 
    
      (Foto: Ørn E. Borgen)

Obduksjon av to nye hunder viser samme sykdomstegn

Obduksjonen av to hunder mandag viser samme sykdomstegn som hos tidligere obduserte hunder. Årsaken til den ukjente hundesykdommen er fremdeles ikke kjent.

mandag 11.03 2019
 

Hunden Aron spiste snus – holdt på å dø

Nå ber eieren av hunden Aron og veterinær folk tenke seg om før de kaster fra seg sneiper og snus på bakken.

fredag 08.03 2019
Når styret i Veterinærinstituttet fjerner obduksjons- og labo ratorievirksomhet i Trondheim, er det opp til privatpraktiserende veterinærer å gjøre obduksjoner som sikrer beredskap og et tilbud til husdyrprodusenter. Her fra situasjon i februar ute i null grader og sludd, skriver blant andre veterinær Ingeborg Ålmo. 

Kronikk

En hån mot Trøndelag som matregion

Vi stiller oss sterkt kritiske til veterinærinstituttets beslutning om å redusere obduksjons- og laboratorietilbud i Trondheim, Tromsø og Sandnes og å kun ha et felles laboratorium på Ås.

mandag 25.02 2019
Marit Arnstad (Sp) og Tore. O Sandvik (Ap) protesterer mot nedleggelsen av tilbudet for husdyr og vilt i matregionen Trøndelag.  

- Dette er useriøst

Marit Arnstad stiller skriftlig spørsmål til landbruksministeren. Tore O. Sandvik ber Olaug Bollestad skaffe penger gjennom revidert nasjonalbudsjett for å opprettholde virksomheten til Veterinærinstituttet i Trondheim.

onsdag 20.02 2019
Arbeidsoppgavene til overingeniør Hege Vinje, veterinær Anne Hongset, veterinær Malin Reiten og overingeniør Kirsti Sæbø forsvinner fra veterinærinstituttet i Trondheim, bekrefter landbruksminister Olaug Bollestad. 

Veterinærinstituttet kutter virksomhet:

Bollestad stopper ikke nedleggelsen

Obduksjonssalen og diagnoselaboratoriet ved Veterinærinstituttet i Trondheim legges ned. Men Trondheim får samtidig en koordineringsfunksjon i et arbeid med å sikre veterinærfaglig kompetanse i Mattilsynet og hos lokale veterinærer landet rundt.

 

Debatt

Svinepesten kommer som blindpassasjer i ei spekepølse eller et jakttrofé fra Baltikum

Svinepesten reiser ikke med tog til Ås, den kommer som blindpassasjer i ei spekepølse eller et jakttrofé fra Baltikum til dyretette områder som Rogaland eller Trøndelag.

Kirsti Leirtrø og andre Ap-representanter på Stortinget fremmer forslag om å bevare Veterinærinstituttet slik det er i dag. I dagens spørretime på Stortinget får landbruksministeren flere spørsmål om instituttets planer om virksomhetsnedleggelse i distriktene.  

Griller landbruksministeren om Veterinærinstituttet

- Gårdbrukerne sier Veterinærinstituttet er viktig for dyrevelferden. Hele prinsippet bak regionaliseringen forsvinner dersom instituttet får kutte virksomheten som planlagt.

mandag 18.02 2019
De har jo bygget nytt på Ås for X antall milliarder kroner. Da er det vanskelig å forstå at 20 til 25 millioner kroner på driften ikke kan håndteres, sier landbruksminister Olaug Bollestad (KrF). 

Veterinærinstuttet vil legge ned tilbud til trønderske bønder:

Statsråden krever forklaring fra Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet vil nedbemanne regionkontorene for å spare penger. Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) reagerer sterkt og krever en forklaring.

fredag 15.02 2019
Fylkesvaraordfører i Trøndelag, Tomas Iver Hallem (SP) mener nedleggelsen av Veterinærinstituttets helseovervåking og diagnostikk-virksomhet i Trondheim ikke må gjennomføres. 

Veterinærinstuttet i Trondheim legger ned virksomhet:

Aksepterer ikke nedleggelse av tilbud til trønderske bønder

- Nedleggelsen av Veterinærinstituttets helseovervåking og diagnostikk-virksomhet er uklokt. Det kan ikke gjennomføres.

torsdag 14.02 2019
Spesialkompetansen til overingeniør Hege Vinje, veterinær Anne Hongset, veterinær Malin Reiten og overingeniør Kirsti Sæbø (t.h) går tapt for trønderske bønder når obduskjons- og laboratorievirksomheten ved Veterinærinstituttet på Tunga legges ned. 

Veterinærinstituttet legger ned virksomhet i Trondheim:

- Vi fikk sjokk. Jobbene våre forsvinner

Denne kalven kom dødfødt til Veterinærinstituttet i Trondheim tirsdag. Hadde det skjedd noen måneder fram i tid, måtte den trønderske gårdbrukeren fått kalven fraktet til Oslo for å finne ut av dødsårsaken.

onsdag 08.08 2018
Visste ikke: Siv Fremo med de tre hundene hun hadde med til Aure. Hun visste ikke om faren for algeforgiftning ved å la hundene bade. Phoebe i armkroken og Ellie til høyre er nå begge døde. Cap helt til venstre ble ikke syk. Det er mistanke om forgiftning av blågrønnalger. 
    
      (Foto: PRIVAT)

Forsker etterlyser overvåking av blågrønnalger etter at hunder døde

Sist uke måtte to hunder avlives etter å ha blitt algeforgiftet. Forsker ved veterinærinstituttet mener vi trenger en overvåkingsordning på linje med blåskjellvarselet.

fredag 20.04 2018
Etterforskes: Dyrekrimgruppa i Trøndelag politidistrikt har fått katten uten hodet på sitt bord. 

Død katt uten hode funnet i veikant

Veterinær Kathrin Höner er sikker på at katten har blitt halshogd etter at den døde. Politiet etterforsker saken.