Stormen i Nord-Norge har akkurat rast fra seg, men uværsuka er ikke over ennå. NVE har nemlig sendt ut flomvarsel for Trøndelag for torsdag på grunn av store nedbørmengder.

- Det er ventet 70 - 110 millimeter nedbør på 24 timer og lokalt rundt 130 millimeter på 36 timer, skriver Adresseavisens værekspert Torsten Hanssen på Væradressas Facebook-side.

Farenivå oransje

Det er ventet mest nedbør nord for Trondheimsfjorden fra torsdag morgen til sent fredag ettermiddag. NVE har satt flomfaren i Nord-Trøndelag til oransje nivå, som er nest høyest på fareskalaen.

Farenivået er satt til  gult for Sør-Trøndelag og Nordland.

- Det blir en skikkelig uværsdag i Trøndelag. Det er all grunn til å passe på båtene sine, også i Trondheimsfjorden. Vannstanden begynner å komme opp mot varselkriterier, og det kommer mye vind fra vest som kan skape mye bølger. Trampolinen er det i alle fall bare å pakke sammen for vinteren, sier vakthavende meterolog, Geir Ottar Fagerlid, ved Metorologisk institutt.

Månedsnedbør på ett døgn

Meteorologisk Institutt har sendt ut et såkalt «fase A»-varsel, som betyr at de har økt overvåkning i Nord-Trøndelag. Neste fase er ekstremværvarsel.

- Områder i midtre og indre deler av Nord-Trøndelag, som ikke pleier å få mye nedbør, vil få det denne gangen. Det ligger an til å komme en månedsnedbør fra torsdag morgen til fredag ettermiddag. Det kommer til å stå på i nesten 36 timer, sier Fagerlid.