Varsler vinterens første kuldeperiode

Nå kommer sola tilbake til Trøndelag. Men i indre strøk er det i fer d med å bli bitende kaldt.

Maria Jurus (2) var lørdag ute på sin aller første skitur i Bymarka. Nå er det mer vinter i vente i Trøndelag.  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Det er bare å glede seg til nok en flott væruke: I Trondheim ligger det an til fire dager med trillrund sol fra mandag av.

- Det ser ut til å bli kaldt og fint vær i Trøndelag i mye av den uka som kommer, sier Anne Mette Olsen, meteorolog ved Værvarslinga i Bergen.

LES OGSÅ: Her finner du oppkjørte skiløyper

15-16 minusgrader

Men det kan være lurt å kle seg godt. Temperaturen vil gjerne holde seg på minussiden. Mandag blir den kaldeste dagen med fem-seks minusgrader utover ettermiddagen og kvelden i Trondheim.

Verre blir det imidlertid i indre strøk. Folk i Røros og Oppdal er godt vant til kulde, og nå får de vinterens første kuldeperiode med et tosifret antall kuldegrader. Allerede i dag, søndag, har innbyggerne opplevd temperaturer ned mot 18-19 minusgrader, viser målestasjonen på Røros lufthavn.

- I Røros kan det bli ned mot 15-16 minusgrader. Der vil det også bli noe mer skyet, slik at det kan komme noe nedbør. Men det blir nok bare i form av litt fjon, sier Olsen som gjerne skulle hatt mer snø å tilby når vinteren først melder seg.

I Oppdal vil temperaturen krype ned mot 13-14 minus. Søndag har det vært registrert ned mot ni minusgrader på målestasjonen.

LES OGSÅ: Nå finner du Oppdalstunet i Disney World

Melder vind

Kulden vil holde seg helt frem til fredag, men også i langtidsvarselet for helgen er det godt med minusgrader å se.

- Temperaturen går noe opp til helga. Det kan se ut til at vi da får et væromslag, og at det også kan komme noe nedbør. Da vil det nok komme i form av snø, sier Olsen.

Uka vil også by på noe vind i utsatte strøk. Det meldes frisk bris opp mot liten kuling i ytre strøk.

- Der sørøsten pleier å ta, vil det nok være litt vind av og til, sier Olsen.
Blå farge innebærer kulde. Til uka blir det kaldt over hele landet. 
        
            (Foto: Illustrajon: Meteorologisk institutt)

Blå farge innebærer kulde. Til uka blir det kaldt over hele landet.  Foto: Illustrajon: Meteorologisk institutt

På forsiden nå