Siste del av påsken ble solrik og flott over det meste av Trøndelag. Det ble rene drømmepåsken med varm sol på dagtid, og kuldegrader nattetid som sørget for gode skiforhold. Men nå er det snart slutt på sol og blå himmel i denne omgang. Fra onsdag av vil en helt annen værtype sette sitt preg på Midt-Norge.

Grått og fuktig

- Det starter med en fuktig værtype som kommer fra vest. Onsdag blir det sammenhengende nedbør som går over til bygevær fra torsdag, sier Haldis Berge, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Tirsdag blir det stort sett fint vær, men det kan bli utrygt for en og annen byge på ettermiddagen. Deretter må vi belage oss på gråere dager over hele distriktet.

Kjøligere på fredag

- Onsdag er det ventet sørvestlig vind som går over til sterk kuling i ytre strøk på ettermiddagen. Dette vil fortsette torsdag formiddag og mot kvelden vil det bli noe kjøligere. Da vil regn- og sluddbygene komme som snø i høyereliggende strøk. Fredag blir det langt kjøligere med en nordvestlig vindretning, sier Berge.

- Hvor lenge vil denne værtypen prege Trøndelag?

- Det er nok snakk om en drøy uke. Videre er det vanskelig å si med sikkerhet nå, sier Berge.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 18 900  andre - følg VærAdressa på Facebook

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

Drømmepåske i Trøndelag: Siste del av påsken ble full av strålende sol og flotte skiforhold. Her skimtes Nonshø ved Skarvannet. Foto: Håkon Knudsen