- Det vil gå torden over store deler av landsdelen de neste timene, forteller vakthavende meterolog Frode Hassel ved Vervarslinga i Bergen.

Oppdaterte kart over Skandinavia med torden - og lynaktivitet, viser at det ved 14-tiden er meget urolige luftmasser på svensk side av grensen i Midt-Norge.

Ustabile luftmasser fra sørvest

- Værsituasjonen preges av ustabile  og fuktige luftmasser som kommer inn over Trøndelag sørvestfra og går nordøstover. Når luftmassene er tilstrekkelig mettet med fuktighet oppstår det torden, forteller Hassel.

Også i dag følges tordenværet av meget kraftige regnbyger. -Jeg ser av radarbildene at det regner til dels heftig flere steder. Normalt er slike byger kortvarige og er som regel over i løpet av et kvarters tid, sier Hassel.

Tordenvær. Kartet viser registrerte lyn i tidsrommet klokken 12.30 til klokken 14.r0 i ettermiddag. Foto: Kart: blitzortung.org

SE VIDEO: - Først ble det mørkt, så kom det hagl store som erter

Tordenværet over i 20-tiden

- Hvor lenge vil tordenværet holde seg over Trøndelag?

- Etter alt å dømme kommer tordenbygene til å ta slutt senest i 19-20-tiden. Det kan forsatt henge igjen en og annen regnbyge etter den tid, men over det meste av landsdelen blir det oppholdsvær i kveld, sier Bergensmeteorologen.

Truende skyer i horisonten over Trondheim onsdag ettermiddag. Foto: leif arne holme

Lettere vær og varmere torsdag

Etter flere dager på rad med tordenvær i Trøndelag, går det mot lettere vær torsdag.

- Det blir lettere vær og en god del sol samtig som temperaturen stiger igjen til over 20 grader. Alt i alt  ser der ut til at landsdelen får en fin dag, sier Hassel.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 19 400  andre - følg VærAdressa på Facebook

Følg VærTorsten på Twitter