Meteorolog: - Værsituasjonen er svært uoversiktlig

50 til 70 millimeter regn på 24 timer fra lørdag til søndag

To ustabile værsystemer, ett østfra og ett sørvestfra tørner sammen over Trøndelag lørdag. Det kan gi voldsomme nedbørmengder, opp mot 70 millimeter på 24 timer.

Store nedbørmengder. To værsystemer som tørner sammen over Trøndelag lørdag gir meget store nedbørmengder fra lørdag ettermiddag til søndag etrtermiddag. DEss sterkere rødfarge, jo mer nedbør. Kartet viser total nedbørmengde fra lørdag til søndag. Det kan komme opp mot 70 millimeter de våteste stedene.Foto: Kart: wxcharts.eu

Saken oppdateres.

De siste prognosene viser 30-40 millimeter på 12 timer fra lørdag ettermiddag og 50 til 70 millimeter på 24 timer fra lørdag ettermidag til søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: Trøndelag varmest i landet: 20 steder over 20 grader torsdag

LES OGSÅ: Nå kommer det tre varme dager på rad i Trøndelag

- Værsituasjonen er svært uoversiktlig

- Værsituasjonen for Trøndelag for lørdagen er svært uoversiktlig, og prognosene skifter nærmest fra time til time. Det er sjelden at det er så krevende å utarbeide et varsel, forteller vakthavende meteOrolog Gunnar Livik  ved Vervarslinga på Vestlandet.

-Hva er det som gjør værsituasjonen så krevende?

- Det mest krevende er å kunne forutsi hvor de største nedbørmengdene kommer. Slik datamodellene fremstår nå, med store endringer i værutviklingen fra kjøring til kjøring (datakjøringene av nye modeller for værutviklingen kommer hver sjette time. red.anm.), er det egentlig umulig å si nøyaktig hva som skjer og hvor.

Det er meget sjelden at det oppstår en så uoversiktlig værsituasjon.

LES OGSÅ: Trøndelag målte landets høyeste temperatur tirsdag

LES OGSÅ: Rekordstore mengder med nedbør i Nord-Trøndelag

To værsystemer «møtes» over Trøndelag

- Hvordan vil du beskrive værsituasjonen for Trøndelag lørdag?

- Det som skjer er at to værsystemer «møtes» rett over landsdelen. Det ene værsystemet kommer sørøstfra, fra Sverige, og vil i morgen ettermiddag ligge med sentrum over Østersund.

Det andre værsystemet kommer inn over Trøndelag sørvestfra.

LES OGSÅ: Kuldegrader i indre strøk av Sør-Trøndelag natt til mandag

LES OGSÅ: Lengste varmebølge i Trondheim på 20 år

Mer regn på søndag

Ïfølge de siste prognosene fortsetter regnet på søndag. Da blir det også en god del kjøligere med forbigående nordvestlig vind.

Varslene for neste uke viser lettere vær, særlig fra onsdag da det blir perioder med sol og stigende temperaturer igjen.

Begge de to systemene inneholder store nedbørmengder. Systemet sørøstfra vil gi kraftige byger med torden og regn.

- Hvor kommer de største nedbørmengdene?

- Akkurat nå er det umulig å gi noe nøyaktig svar på det spørsmålet. Det vil komme en god del regn over store deler av Trøndelag, men det kraftigste regnet kan likeså godt falle i Trondheim som i Meråker. Det er mest sannsynlig at grensestrøkene får mest torden, men  tordenværet kan også gå mye lenger vestover i landsdelen, sier Livik.

Han ber publikum følge med på oppdaterte prognoser og varsler på yr.no for å få med den sistre værutviklingen.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 19 400  andre - følg VærAdressa på Facebook

Følg VærTorsten på Twitter

Mer regn på søndag

Ïfølge de siste prognosene fortsetter regnet på søndag. Da blir det også en god del kjøligere med forbigående nordvestlig vind.

Varslene for neste uke viser lettere vær, særlig fra onsdag da det blir perioder med sol og stigende temperaturer igjen.

SE VIDEO: Voldsom regnvær i Kvål: - Kjelleren så ut som et basseng

Spesielt værfenomen: Se video av støvvirvel på Saupstad

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå