Meteorologer har ikke sett lignende orkanstyrke i Atlanterhavet

Franske meteorologer sier at styrken til orkanen Irma ikke er registrert før i Atlanterhavet. Orkanen er ventet å nå de første øyene i Karibia onsdag.

Orkanen Irma har nådd den høyeste kategorien som finnes i skalaen for slikt uvær. Tirsdag kveld hadde den vindstyrker på opptil 300 kilometer i timen.   Foto: Reuters/NTB scanpix

Saken oppdateres.

Orkanen er oppgradert til kategori 5 og har nådd en vindstyrke på nær 100 meter i sekundet nær De små Antiller. Det er ventet at de populære turistmålene Saint Martin og Saint-Barthelemy er de første som blir rammet. Fransk værvarsling advarer mot 12 meter høye bølger og veldig høy vannstand langs kysten.

LES OGSÅ: Nordmann i Florida: – Folk er nervøse og forbereder seg på det verste

Orkanen ventes også å gi kraftig regn i området.

President Donald Trump har erklært katastrofetilstand i Florida, Puerto Rico og De amerikanske Jomfruøyer før Irma slår inn over land.

LES OGSÅ: Roger fra Trondheim ble bitt av slange da han evakuerte folk

Guvernør Ricardo Rossello i Puerto Rico hevder faren ekstremværet utgjør, aldri har vært større enn nå for det amerikanske territoriet.

– Den er mye farligere enn Harvey. Utfallet kan bli katastrofalt og svært ødeleggende, sier han.

Ifølge offisielle tall har uværet Harvey så langt krevd minst 42 menneskeliv i og rundt USAs fjerde største by Houston. Lokalavisa Houston Chronicle har meldt at dødstallet fra uværet og flommen nå har passert 50. I tillegg er flere tusen boliger helt ødelagt.

LES OGSÅ: Nå er det heftig her

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå