Obsvarsel:

Rester av tropisk orkan gir kraftig vind i Midt-Norge lørdag

Restene av den tropiske orkanen Nate nordøst for Island gir lørdag kraftig vind opp i 25 til 30 meter i sekundet langs kysten av Midt-Norge.

Kartet viser værsituasjonen lørdag klokken 12. Områdene med de mørkeste fargene i rødt og lilla får de sterkeste vindkastene. Foto: wxcharts.eu

Saken oppdateres.

Meteorologisk institutt har sendt ut obsvarsel om kraftig vind i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Vinden øker natt til lørdag fra stiv til sterk kuling til liten sørvestlig storm.

LES OGSÅ: Knusktørr september i Trøndelag

Fare for skader på brygger

Kombinasjonen kraftig vind og høy vannstand eller bølger gjør at det er «fare for skade på brygger og annet i kystsonen».

Meteorologisk institutt advarer også om at det er «fare for innstillinger av flyavganger, båter og annen transport». Ifølge obsvarselet er det også fare for at broer kan stenges.

«Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap», heter det til slutt i obsvarselet.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 19 500  andre - følg VærAdressa på Facebook

Vinden minker lørdag kveld

Vinden minker igjen fra  sent lørdag kveld. Varselet for søndag viser sørvestlig liten kuling.

Følg VærTorsten på Twitter

Sentrum for lavtrykket, som er restene av den tropiske orkanen Nate, ligger lørdag kl. 12 nordøst for Island. Strekene på kartet er isobarer. Jo tettere streker, dess kraftigere vind.
            (Foto: metvuw.com)

Sentrum for lavtrykket, som er restene av den tropiske orkanen Nate, ligger lørdag kl. 12 nordøst for Island. Strekene på kartet er isobarer. Jo tettere streker, dess kraftigere vind.Foto: metvuw.com

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå