Innstiller hurtigbåter på grunn av kraftig vind

Setter inn buss for båt mellom Trondheim og Vanvikan, samt på sambandet Namsos-Rørvik-Leka. Forsinkelser på Værnes skyldes i hovedsak snøvær i Oslo og Bergen, ifølge Avinor.

Vindkast. Trøndelag får et helt døgn med kraftige sørøstlige vindkast fra onsdag ettermiddag til torsdag ettermiddag. Kartet viser vindsituasjonen onsdag ettermiddag. Feltene med lilla og rødt er områdene med sterkest vind.  Foto: Kart: wxcharts.eu

Saken oppdateres.

På sambandet mellom Trondheim og Vanvikan er det vindretningen som er problemet onsdag ettermiddag.

- Der har vi nå sørøstlig vind rett inn i moloåpningen ved kaia i Vanvikan som gjør at vi ikke kan opprettholde ruta, sier operasjonsleder Fredric Overby ved Fosen Namsos sjø som opererer dette sambandet for AtB.


Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

 

Les også om obs-varselet sendt ut tirsdag: 24 timer med kraftige vindkast fra sørøst fra onsdag ettermiddag

Busse til og fra ferja

Turen som vanligvis tar 20-25 minutter over Trondheimsfjorden med hurtigbåt, vil med buss for båt ta om lag dobbelt så lang tid inntil vinden gir seg.

- Vi har fått tak i busser som settes inn på hver sin side av fjorden. De kjører henholdsvis fra Trondheim til Flakk og fra Vanvikan til Rørvik med passasjerene som blir med ferja over fjorden før de fraktes videre med buss som venter på ferjeleiene, sier Overby.

Kraftig vind og høy sjø er forklaringen på at sambandet Namsos-Rørvik-Leka også får alternativ transport fra klokken 16.00 onsdag. Det sambandet opererer Fosen Namsos sjø for Nord-Trøndelag fylkeskommune.

- Også der blir det buss for båt inntil videre, sier Overby.

Kraftig vind frem mot helgen

- Hvor lenge tror du det blir nødvendig med alternativ transport disse stenene?

- Det er meldt ganske heftig vær både i dag, onsdag, og litt utpå morgendagen. I tillegg skal det komme et nytt heftig vær på fredag. Skipsførere ombord tar vurderinger fortløpende om hva som er forsvarlig. Det vil blant annet være snakk om å ta hensyn til lokale forhold, som for eksempel i Vanvikan akkurat nå, sier Overby.

Han råder reisende til å møte opp til vanlig tid for de avgangene de hadde planlagt å bli med. Og at de følger med på trafikkmeldingene fra selskapet, for eksempel på www.fosennamsos.no eller på selskapets app.

AtB melder på Twitter om kansellering av samtlige avganger mellom Leksa og Værnes ferjeleie onsdag. Det er da snakk om rute 860 Garten-Storfosna-Leksa-Værnes.

Forsinkelser i flytrafikken

En rekker flyavganger og -ankomster på Trondheim Lufthavn Værnes er forsinket onsdag ettermiddag og kveld. Ifølge konstituert lufthavnsjef Thomas Wintervold ved Avinor på Værnes, er ikke det så mye på grunn av vinden

- Forsinkelsene i dag stammer hovedsakelig fra til dels kraftig snøvær på Gardermoen og i Bergen. Det har gitt forsinkelser derifra i formiddag som har og forplantet seg utover. Og noen veldig få kanselleringer, sier Wintervold.

- Hvordan påvirker vinden i Trøndelag og nordover trafikken til og fra Værnes?

- Nå, onsdag kveld, har Værnes ganske kraftig vind. Og de vindkastene som var meldt, er nå. Men det har ikke de store konsekvensene på trafikken. Vinden skaper turbulens og innflyvningene vil nok oppleves litt ubehagelig. Men det veldig klare og strenge retningslinjer for hva slags vind flyene kan lande i, og det holder oss godt innenfor, sier Wintervold.

Snø i veien enkelte steder

Statens vegvesen har onsdag ettermiddag ikke fått melding om stengte veier på grunn av været. Men ifølge Veitrafikksentralen har det i Åfjord og i Berkåk blitt blåst snøskavler ut i veibanen.

- Det skal være i ferd med å bli ryddet av veien, sier Robert Grønnslett ved Veitrafikksentralen i 15.30-tiden.

- Har dere ekstra beredskap på grunn av vinden som er meldt?

- Det er entreprenørene rundt omkring som har ansvar og som tar seg av det som eventuelt skulle oppstå, sier Grønnslett.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå