Vindkastene kan komme opp i over 100 kilometer i timen (30 meter i sekundet).

Lavtrykket på 948 hPa (måleenhet for lufttrykk) befinner seg sør for Island, mens det ligger et høytrykk sentralt over Russland.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel  for Trøndelag om vindsituasjonen.

Sterkest vind i sør onsdag, i nord torsdag

Det heter i obsvarselet at det «fra onsdag kveld og utover torsdag ventes lokalt liten storm fra sør og søraust i utsatte fjord- og dalstrøk, med vindkast opp mot 25-30 m/s.»

Ut fra vindkart på yr ser det ut til at det blir indre strøk sør for Trondheimsfjorden som får den kraftigste vinden , mens området med den sterkeste vinden flytter seg nord for Trondheimsfjorden fra torsdag ettermiddag. Da viser varselet sterk kuling til liten storm.

Kan gi lokale strømbrudd og nedblåste trær

Meteorologisk institutt advarer mot at «sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når du ferdes utendørs.» heter det i obsvarselet.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 19 700  andre - følg VærAdressa på Facebook

Øvrig værvarsel

Øvrig værvarsel for Trøndelag:

Onsdag: Sørlig og sørøstlig liten kuling utsatte steder, nord for Trondheimsfjorden til dels stiv kuling. Om kvelden sørøstlig vind, opp til liten storm utsatte steder i indre strøk sør for Trondheimsfjorden. Oppholdsvær og perioder med sol.

Torsdag: Sørøstlig vind,  stiv kuling utsatte steder, fra om formiddagen sterk kuling og fra om ettermiddagen liten storm nord for Trondheimsfjorden. Litt snø i indre strøk sør for Trondheimsfjorden ellers oppholdsvær og perioder med sol.

Kilde: Meteorologisk institutt

Følg VærTorsten på Twitter

Meteorologisk institutt varsler sørøstlig vind opp i liten storm og med vindkast på 25-30 meter i sekundet i Trøndelag fra onsdag kveld. Kartet viser vindsituasjonen natt til torsdag. Områdene med lilla og rødt får den sterkeste vinden. Foto: Kart: wxcharts.eu