Varsler mild vinter i hele landet

Temperaturtrenden fra i høst fortsetter de neste månedene. Meteorologene varsler en mild vinter i hele landet.

Accu Weather varsler mildt i Norge og Sverige, kaldt og snørikt i Øst-Europa, stormfullt i Italia og på Balkan og vått i Spania og Portugal. 

Saken oppdateres.

Gjennomsnittstemperaturen hittil i høst har ligget langt over det normale. Skal vi tro en fersk prognose fra det amerikanske værvarslingsselskapet Accu Weather blir det mildt også i desember, januar og februar.

Ifølge de amerikanske meteorologene vil gjentatte høytrykk over de vestlige delene av Skandinavia gi mildt vær, særlig i Norge og Sverige.

Det samme værmønsteret gir tilførsel av kald luft over Øst-Europa, mens Sør-Europa får mye urolig vær med stormer og regn, særlig siste del av vinteren.

I sommer fikk Accu Weather fulltreff med sin prognose om hetebølger i Norge. Juli ble tidenes varmeste måned i deler av Norge.

Accu Weather er ikke alene om mildværsprognoser i vinter. Også Weather Services International (WSI) varsler temperaturer over det normale for årstiden i vinter.

Gjør som 13 684 andre – følg VærAdressa på Facebook – landets best oppdaterte værside

Følg VærTorsten på Twitter

LES OGSÅ:  Høstens kaldeste natt åtte steder

Rekordmildt og snøfattig i fjor

I fjor var vinteren i Trøndelag både rekordmild og svært tørr og snøfattig. Gjennomsnittstemperaturen i Trondheim for perioden desember - februar lå 3,8 grader over det normale.

Det falt bare 46 prosent av normal vinternedbør i Trondheim. I januar og februar kom det mindre enn en femtedel av det normale.

LES OGSÅ: Kunstsnøen daler ned i Oppdal

LES OGSÅ: Vinterlig på Røros

Snøfritt i januar og februar

På Leinstrand lå det snødekke bare 16 av 90 dager (18 prosent). Den største snødybden i fjor vinter var 31. centimeter 5. desember. Snøen forsvant 16. desember. Resten av vinterenvar største snødybde en centimeter fem dager i januar!

Værhistorien kan gjenta seg denne vinteren. Det er ofte et mønster at været «reproduserer» seg selv året etter. Det kan derfor ikke utelukkes at årets vinter også blir meget mild.

At vinteren blir mild er ikke ensbetydende med en snøfattig vinter. Statistikken viser at temperaturer bare noe over det normale også gi gjentatte snøfall.

På forsiden nå