Her flyter fem millioner

Den nye kunstgressbanen til Ålen IL er fullstendig ødelagt. - Jeg er nesten helt på gråten, sier lederen i fotballgruppa.

Saken oppdateres.

Hele sommeren har det vært jobbet på spreng med den nye kunstgressbanen til Ålen IL, Kirkhusmoen kunstgressbane. De store nedbørsmengdene har ødelagt for hele innsatsen.

Banen snudd på hodet

- Hele banen har blitt snudd på hodet av flommen, forteller leder i fotballgruppa, Johnny Hansen.

Han kan konstaterere at drøssevis med dugnadstimer er tatt av flommen. Han er selv avskåret fra å dra til banen for å se på grunn av flommen, men har fått tilsendt bilder.

Tirsdag formiddag flommet elva Gaula langt over sine bredder, og den ene banehalvdelen var fullstendig dekt av vann. På den andre halvdelen lå kunstgressdekket som et stort skrukkete teppe.

LES OGSÅ: Oksana satt to timer på biltaket

LES OGSÅ: Skiskyttertrener isolert

- Alt er borte

Torsdag skulle det vært offisiell åpning med showkamper og en rekke inviterte gjester. Blant annet fra Trøndelag fotballkrets, Norges fotballforbund og en rekke politikere.

- Nå er det antageligvis borte alt som er. Det er utrolig trist, sier Hansen.

Mandag var han og trente med gutter 14-laget til Ålen IL, mens banen tirsdag var fullstendig ødelagt.

- Det var ingen som tenkte at dette regnet skulle gjøre slike ødeleggelser. Vi har brukt banen siden slutten av juli, og vi så fram til å ha mye gøy på banen, sier Hansen.

- Jeg er nesten på gråten, men hovedsaken er at menneskene som var fast her ble reddet. Det er det viktigste, legger han til.

LES OGSÅ: Reddet flyene fra flommen

LES OGSÅ: Mange stengte veier i Trøndelag

Kommunen bygger

Det er Holtålen kommune som betaler for anlegget, og skadene får dermed ikke noen økonomiske konsekvenser for idrettslaget. Rundt fem millioner kroner er brukt på det nye anlegget. Nå håper Hansen at naturskadefondet kan erstatte skadene.

- Men alle hadde sett fram til at vi skulle få åpnet banen. Vi har jo gått rundt og skrytt av hvor fin og flott banen har blitt, sier Hansen.

Nå er det usikkert hvor lang tid det vil ta før banen kan åpnes, men det blir neppe i løpet av denne sesongen. Først må idrettslaget skaffe seg en oversikt over skadene.

- Men det blir nok ikke i år, nei, konstaterer Hansen.

 
 
 
På forsiden nå