Fredag 30. oktober mistet vi en av våre kjære kolleger ved Charlottenlund ungdomsskole, Anne Margrethe Moe. Hun ble 64 år gammel.

Anne Margrethe jobbet som lærer, spesialpedagog, spesialpedagogisk rådgiver og rådgiver. Hun ble ansatt i 1978.

Som spesialpedagog var Anne Margrethe svært dyktig. Det unike i hennes virke var at hun så hele mennesket, og hun betydde mye for elever som hadde utfordringer i skolehverdagen. Hun ga elevene et styrket selvbilde slik at de gikk ut av ungdomsskolen med hevet hode. Samtidig var hun en ressurs for foreldrene, som i kontakt med Anne Margrethe følte tillit og trygghet. Hvis noen tror at spesialpedagogikk ikke virker, så er det bare å spørre elever som har hatt Anne Margrethe som lærer.

Som rådgiver var hun tydelig og realistisk, og hun så konsekvensene av elevenes valg. Hennes faglige dyktighet i alle hennes arbeidsområder var av uvurderlig betydning for hele skolen. Anne Margrethe som kollega var en klippe. Hun tok aldri stor plass, men nok plass til å prege enhver diskusjon. Hennes rotfestede, sosiale holdning skinte alltid gjennom. Hun var vennlig, ærlig, rettskaffen og raus.

Det å være genuint opptatt av elevene fra første dag som lærer og til fire dager før sin død, er en karriere som det står all mulig respekt av. Anne Margrethe trivdes best «på gølvet» sammen med elevene.

Vi vil savne Anne Margrethe som den smilende, vennlige og dyktige kollegaen hun var. Slutten kom så brått, det vil ta lang tid før det går opp for oss at vi ikke lenger kan gå gjennom den alltid åpne døra hennes og få råd.

Vi lyser fred over Anne Margrethes minne.

På vegne av Charlottenlund ungdomsskole, Kurt, Tora og Tove